Skip to main content

Italija kreće na ambiciozno putovanje proširenja

Datum:

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija: Expansion

Prevod: www.languagewire.com

JYSK Italija je 24. novembra otvorio svoju drugu prodavnicu u oblasti Napulja Otvaranje je dio ambicioznog plana proširenja s 20 novih prodavnica u fiskalnoj 2023. godini.

Rukovoditeljica prodavnice Vittoria
Rukovoditeljica prodavnice Vittoria Perna (lijevo) i okružni menadžer Matteo Giustiniani (desno) spremni su za otvaranje prodavnice.

Prodavnica JYSK Afragola je bila spremna za veliko otvorenje u 9:25. Rukovoditeljica prodavnice Vittoria Perna je održala posljednji motivacijski govor timu kada je pronašla makaze za vrpcu. U 9:30 Vittoria je dodala makaze kupcu koji je stajao ispred vrata od kojeg je zatraženo da službeno otvori prodavnicu umjesto tima. Vrpca je presječena i sada kupci mogu ući u potpuno novu prodavnicu u Napulju.

„Otvaranje nove prodavnice uvijek je odličan trenutak, a imala sam ih više od kako sam počela raditi u kompaniji JYSK. Ali ovo je bilo moje otvaranje. Zbog toga nije čudno što sam bila posvećenija nego obično. Prije svega motivirala sam se do maksimuma kako bi se na najbolji mogući način mogla suočiti s time tako što sam bila organizirana i radila prema prioritetima,” objasnila je Vittoria.

Afragola je oblast u Napulju u Italiji, a JYSK Afragola je druga prodavnica u području Napulja. To je prva od 20 prodavnica koja je otvorena u Italiji trenutne finansijske godine.

Širenje na dvije nove regije

Cesare Bailo, regionalni menadžer za JYSK Italija, i njegov tim imaju jasan cilj da otvore ukupno 350 prodavnica. I uz trenutnih 76 prodavnica, potrebno je prevaliti dugačak put. Ali uz ambiciozan plan proširenja od 20 novih prodavnica samo ove finansijske godine, Italija je na dobrom putu da ostvari svoj cilj.

Cesare Bailo, regionalni menadžer
Cesare Bailo, regionalni menadžer u Italiji u novoj prodavnici

„Italija ima 20 regija, a JYSK je prisutan u 17 od njih. Vidimo veliki potencijal u regijama u kojima još uvijek nismo prisutni. Stoga ćemo ove finansijske godine otvoriti prodavnice u još dvije regije u sklopu svog plana proširenja. Želimo rasti brzo i za to imamo odličnu priliku. S ovim planom proširenja ostvarit ćemo rast od 28% od prošle godine,” rekao je Cesare.

Važan dan za JYSK Italija

Na jugu Italije manjka svijesti o brendu jer mnogo ljudi ne zna za JYSK. Cesare to vidi kao veliki potencijal i uzbuđen je što će JYSK postati dio italijanskog maloprodajnog tržišta.

„Samo jedna od četiri osobe je čula za JYSK u Italiji, a to je nevjerovatan potencijal. Moramo se približiti svojim kupcima i izgraditi svijest o brendu. Potrebno je mnogo truda, ali želimo ostvariti potencijal koji prepoznajemo u Italiji. Samo regija Kampanija, gdje je Napulj glavni grad, ima 5,5 miliona stanovnika. Zato je otvaranje druge prodavnice u ovoj oblasti veliki dan za nas,” rekao je Cesare.

One JYSK je pokrenuo razvoj

Projekt One JYSK je pokrenut 2019. godine kada su sve JYSK prodavnice širom svijeta postale slične. Zbog toga je došlo do promjene asortimana u JYSK Italija gdje su novi proizvodi imali jasan skandinavski dizajn. Cesare kaže da je projekt One JYSK pokrenuo pozitivan razvoj u JYSK Italija.

„Imali smo sreću s projektom One JYSK jer su prodavnice postale modernije s boljim osvjetljenjem i podovima u skladu s konceptom Store Concept 3.0. Prešli smo iz prošlosti u budućnost i sada novi asortiman ima pravi skandinavski ugođaj. Italijani su oduševljeni,” objasnio je Cesare.

Pogledajte više fotografija s otvaranja prodavnice JYSK Afragola.

Latest news

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lijepo vrijeme, ukusna hrana i igre za sve generacije obilježile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Ultrabalaton

JYSKov tim u jednom vikendu uspješno odradio tri trke u tri države

- JYSK kolege iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije udružili su snage i u jednom vikendu uspješno završili tri trke u tri države.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office