Skip to main content

Italija kreće na ambiciozno putovanje proširenja

Datum: 09/12/2022

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija: Expansion

Prevod: www.languagewire.com

JYSK Italija je 24. novembra otvorio svoju drugu prodavnicu u oblasti Napulja Otvaranje je dio ambicioznog plana proširenja s 20 novih prodavnica u fiskalnoj 2023. godini.

Rukovoditeljica prodavnice Vittoria
Rukovoditeljica prodavnice Vittoria Perna (lijevo) i okružni menadžer Matteo Giustiniani (desno) spremni su za otvaranje prodavnice.

Prodavnica JYSK Afragola je bila spremna za veliko otvorenje u 9:25. Rukovoditeljica prodavnice Vittoria Perna je održala posljednji motivacijski govor timu kada je pronašla makaze za vrpcu. U 9:30 Vittoria je dodala makaze kupcu koji je stajao ispred vrata od kojeg je zatraženo da službeno otvori prodavnicu umjesto tima. Vrpca je presječena i sada kupci mogu ući u potpuno novu prodavnicu u Napulju.

„Otvaranje nove prodavnice uvijek je odličan trenutak, a imala sam ih više od kako sam počela raditi u kompaniji JYSK. Ali ovo je bilo moje otvaranje. Zbog toga nije čudno što sam bila posvećenija nego obično. Prije svega motivirala sam se do maksimuma kako bi se na najbolji mogući način mogla suočiti s time tako što sam bila organizirana i radila prema prioritetima,” objasnila je Vittoria.

Afragola je oblast u Napulju u Italiji, a JYSK Afragola je druga prodavnica u području Napulja. To je prva od 20 prodavnica koja je otvorena u Italiji trenutne finansijske godine.

Širenje na dvije nove regije

Cesare Bailo, regionalni menadžer za JYSK Italija, i njegov tim imaju jasan cilj da otvore ukupno 350 prodavnica. I uz trenutnih 76 prodavnica, potrebno je prevaliti dugačak put. Ali uz ambiciozan plan proširenja od 20 novih prodavnica samo ove finansijske godine, Italija je na dobrom putu da ostvari svoj cilj.

Cesare Bailo, regionalni menadžer
Cesare Bailo, regionalni menadžer u Italiji u novoj prodavnici

„Italija ima 20 regija, a JYSK je prisutan u 17 od njih. Vidimo veliki potencijal u regijama u kojima još uvijek nismo prisutni. Stoga ćemo ove finansijske godine otvoriti prodavnice u još dvije regije u sklopu svog plana proširenja. Želimo rasti brzo i za to imamo odličnu priliku. S ovim planom proširenja ostvarit ćemo rast od 28% od prošle godine,” rekao je Cesare.

Važan dan za JYSK Italija

Na jugu Italije manjka svijesti o brendu jer mnogo ljudi ne zna za JYSK. Cesare to vidi kao veliki potencijal i uzbuđen je što će JYSK postati dio italijanskog maloprodajnog tržišta.

„Samo jedna od četiri osobe je čula za JYSK u Italiji, a to je nevjerovatan potencijal. Moramo se približiti svojim kupcima i izgraditi svijest o brendu. Potrebno je mnogo truda, ali želimo ostvariti potencijal koji prepoznajemo u Italiji. Samo regija Kampanija, gdje je Napulj glavni grad, ima 5,5 miliona stanovnika. Zato je otvaranje druge prodavnice u ovoj oblasti veliki dan za nas,” rekao je Cesare.

One JYSK je pokrenuo razvoj

Projekt One JYSK je pokrenut 2019. godine kada su sve JYSK prodavnice širom svijeta postale slične. Zbog toga je došlo do promjene asortimana u JYSK Italija gdje su novi proizvodi imali jasan skandinavski dizajn. Cesare kaže da je projekt One JYSK pokrenuo pozitivan razvoj u JYSK Italija.

„Imali smo sreću s projektom One JYSK jer su prodavnice postale modernije s boljim osvjetljenjem i podovima u skladu s konceptom Store Concept 3.0. Prešli smo iz prošlosti u budućnost i sada novi asortiman ima pravi skandinavski ugođaj. Italijani su oduševljeni,” objasnio je Cesare.

Pogledajte više fotografija s otvaranja prodavnice JYSK Afragola.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office