Skip to main content

Godinu dana i četiri otvorene prodavnice: Turska pokazuje ogroman potencijal

Датум:

Author: Martin Sodemann, Communications Consultant

Категорија: Expansion , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Customers
From the opening of store number four in Türkiye.

JYSK je proslavio godinu dana u Turskoj 4. maja 2024. godine. Sada kada je otvorena četvrta prodavnica, vreme je da se proceni učinak. 

Prošlo je skoro 14 meseci od kada je u Turskoj predstavljena „harika bir teklif“ – na turskom „velika ponuda“.  

Sa četiri otvorene prodavnice turska avantura lepo napreduje, nakon edukativnog početka. 

„Uvek je interesantno imati otvaranje u novoj zemlji. Puno je pokušaja i grešaka kada je u pitanju asortiman i ono na šta kupci u novoj zemlji reaguju. Zbog toga je iskustvo bilo vrlo poučno i potpuno sam uveren u našu budućnost u Turskoj“, rekao je Mikael Nielsen, EVP Retail. 

Poverenje se zasniva na obimu prodaje koju trenutno imamo i na činjenici da kupci u Turskoj prihvataju skandinavski stil.  

„Naši proizvodi su zaista dobro primljeni, a posebno se dobro prodaju Homeware i dekorativni artikli. Izgleda da smo bili kao dah svežeg vazduha“, objašnjava Expansion Director, Mikael Albæk Kristensen. 

Ogroman potencijal Products

Dobri proizvodi nikada ne mogu sami da se probiju.  

Potrebno je mnogo napornog rada da bi se ušlo na novo tržište u novoj zemlji, i možda posebno sa drugačijom kulturom.  

„Naše kolege su od samog početka obavile neverovatan posao u prodoru na ovo novo tržište. Rezultati su se zaista pokazali kada smo otvorili treću prodavnicu. Reakcije i brojke sa otvaranja su bile jako pozitivne“, rekao je Mikael Nielsen.

Kao i prve tri, i četvrta prodavnica je otvorena u Istanbulu. Pošto preko 16 miliona stanovnika živi u ovom turskom gradu, u budućnosti se planira i više prodavnica.  

Kako bi se širenje nastavilo u pravom smeru, JYSK Turska (JTR) je određen kao nezavisna zemlja, gde Fatih Tezcan ima ulogu Country Director i koji će početi da prima nove radnike u julu. 

„Country Director za Bugarsku, Rumuniju i Tursku, Alexandru Bratu, i njegov Country Management Team su obavili odličan posao. Sada novi Country Director dolazi sa značajnim uvidima u maloprodaju u Turskoj i sigurno će doprineti proširenju u vodećoj ulozi“, rekao je Mikael Nielsen. 

OpeningPonosan što je JYSK  

Cilj za budućnost je konsolidacija položaja u Istanbulu, a zatim proširenje na više gradova. Ako sve prođe dobro, proširenje bi potencijalno moglo da dostigne 10 do 20 prodavnica godišnje.  

Da bismo postigli ovaj cilj, od naših kolega u Turskoj će se mnogo zahtevati. Međutim, baš kao što su kupci prihvatili skandinavski stil, zaposleni su prihvatili JYSK vrednosti. 

„Jan Verhoek, EVP HR, i ja smo prošle godine otišli u Tursku da podučimo nove kolege o JYSK vrednostima. Sjajno iskustvo je bilo doživeti njihov entuzijazam i način na koji su prihvatili vrednosti. Nakon toga sam ponovo bio tamo i svaki put osetim taj ponos što sam deo JYSKa i želju za uspehom, zbog čega sam vrlo optimističan po pitanju naše budućnosti u Turskoj“, rekao je Mikael Nielsen.  

Beykent

Latest news

JYSK interior

Od eksterijera do enterijera: Transformacija prodavnica kroz timski napor

- Detaljno planiranje i timski napor su faktori koji igraju ulogu u sezonskoj transformaciji asortimana za enterijer i eksterijer u svim JYSKovim prodavnicama.

TikTok

JYSK spreman da postane viralan na TikToku

- Nakon testiranja, JYSK je sada spreman da pokori TikTok. Rezultati na globalnom nalogu su obećavajući.

Aleksander, Gordana, Vladislav

Tri kolege dele kako se osnažuju na poslu

- Aleksander iz Danske, Gordana iz Slovenije i Vladislav iz Bugarske objašnjavaju šta za njih znači osnaživanje. 

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office