Skip to main content

Nakon jedne godine i četiri prodavnice: Turska pokazuje ogroman potencijal

Datum:

Author: Martin Sodemann, Communications Consultant

Kategorija: Expansion , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Customers
From the opening of store number four in Türkiye.

JYSK je 4. maja 2024. proslavio jednu godinu u Turskoj. Sada, kad je otvorena četvrta prodavnica, vrijeme je za procjenu početka. 

Prošlo je skoro 14 mjeseci otkako je Turskoj predstavljena “harika bir teklif” - “odlična ponuda” na turskom.  

Nakon četiri prodavnice i edukacijskog početka, turska avantura lijepo napreduje. 

“Uvijek je interesantno otvoriti u novoj zemlji. Mnogo je pokušaja i greški, kada se radi o asortimanu i tome na šta kupci u novoj zemlji reagiraju. Tako da je to bilo odlično iskustvo za učenje i imam mnogo povjerenja u našu budućnost u Turskoj”, kaže Mikael Nielsen, EVP Retail. 

Povjerenje je zasnovano na prodajnoj statistici koju trenutno vidimo i činjenici da kupci u Turskoj prihvataju skandinavski stil.  

“Naši proizvodi su zaista dobro primljeni, a posebno se dobro prodaju kućne potrepštine i dekorativni artikli. Mi smo kao dašak svježeg zraka, čini se”, objašnjava Expansion Director, Mikael Albæk Kristensen. 

Ogroman potencijal Products

Ali dobri proizvodi nisu dovoljni.  

Potrebno je mnogo napornog rada za probijanje na novo tržište u novoj zemlji, možda posebno s drugačijom kulturom.  

"Naši kolege su od početka napravili fantastičan posao s probijanjem na ovo novo tržište. To se zaista pokazalo kada smo otvorili našu treću prodavnicu. Reakcije i brojke s otvaranja su vrlo pozitivne”, kaže Mikael Nielsen.

Četvrta prodavnica je, kao i prve tri, otvorena u Istanbulu, a kako u turskom gradu živi više od 16 miliona ljudi, planira se još prodavnica u budućnosti.  

Da bi bio siguran da širenje ide u pravom smjeru, JYSK Turska (JTR) je uspostavljen kao neovisna država, čime je dobio vlastitog državnog direktora (Country Director), Fatiha Tezcana, koji će u julu početi integraciju. 

“Country Director za Bugarsku, Rumuniju i Tursku, Alexandru Bratu, i njegov Country Management Team su obavili izvrstan posao. Sada dolazi novi Country Director s velikim uvidom u maloprodaju u Turskoj i sigorno će pomoći u vođenju širenja”, kaže Mikael Nielsen. 

OpeningS ponosom JYSK  

Cilj za budućnost je učvrstiti poziciju u Istanbulu, a zatim se na kraju proširiti na više gradova. Ako sve prođe dobro, širenje bi potencijalno moglo dosegnuti 10 do 20 prodavnica godišnje.  

Da bi postigli ovaj cilj, mnogo će se tražiti od naših kolega u Turskoj. Ali baš kao što su kupci prihvatili skandinavski stil, zaposlenici su prihvatili JYSKove vrijednosti. 

“Jan Verhoek, EVP HR, i ja smo prošle godine otišli u Tursku kako bismo nove kolege naučili JYSKovim vrijednostima. Bilo je sjajno iskustvo vidjeti njihov entuzijazam i kako su ih prihvatili. Bio sam u posjeti i kasnije i svaki put se susrećem s osjećajem ponosa zbog pripadnosti JYSKu i željom za uspjehom i to me čini optimističnim u vezi naše budućnosti u Turskoj”, kaže Mikael Nielsen.  

Beykent

Latest news

Powerline

Novi Powerline: JYSK vrši značajne promjene u prodavnicama

- Poboljšavamo Powerline kako bi našim kupcima bilo još lakše pronaći naše najpopularnije proizvode.   

Customers

Nakon jedne godine i četiri prodavnice: Turska pokazuje ogroman potencijal

- JYSK je 4. maja 2024. proslavio jednu godinu u Turskoj. Sada, kad je otvorena četvrta prodavnica, vrijeme je za procjenu početka. 

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatni sprat i riječi dolaze u novu JYSK kuću (JYSK House)

- U sve prodavnice, distributivne centre i urede stiže novi važni element. 

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office