Skip to main content

Kolege iz prodavnice pomažu u korisničkoj službi

Datum: 26/07/2023

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: Customer Service

Prevod: www.languagewire.com

Saradnja
Troje kolega iz prodavnice pomaže u korisničkoj službi na Zapadnom Balkanu.

Na Zapadnom Balkanu je plodna saradnja između maloprodaje i korisničke službe osigurala kupcima još bolju uslugu tokom ljetne špice.

Poput drugih odjela, korisnička služba na Zapadnom Balkanu ima prometnija razdoblja u godini kada je zbog broja zaposlenih izazov održati uslugu na kakvu su kupci navikli tokom ostatka godine.

Marina Ivic
Marina Ivić, Customer Service Manager za JYSK Zapadni Balkan

Kako bi se osigurala najbolja podrška, Marina Ivić, Customer Service Manager za JYSK Zapadni Balkan, dobila je ideju da zatraži pomoć drugog odjela, posebno kolega koji su dobro upoznati s raznim zahtjevima kupaca s kojima se susreću svakodnevno: kolege u JYSKovoj prodavnici.

Proces od ideje do primjene nije dugo trajao, a doveo je do plodne saradnje između dva odjela, zadovoljnih zaposlenika i još zadovoljnijih kupaca.

"Kada smo razmišljali od rješenju za vrijeme špice, sjetila sam se svojih kolega iz maloprodaje i pomislila - gdje ćemo naći bolje ljude za ovo nego u prodavnici? Kolege iz maloprodaje su odlični prodavači i pojedinci koji su upoznati s preko 50 % sistema i procesa koje svakodnevno koristimo u korisničkoj službi", kaže Marina.

Kratak uvod i pokret

S ciljem pružanja visokokvalitetne usluge, objavljen je interni oglas na portalu MYJYSK pa je započela potraga za novim kolegama. Uz pomoć HR-a su obavljeni intervjui i odabrano je troje kolega. Znatno je unaprijed organizirano, u saradnji s njihovim menadžerima prodavnice, kada kolege iz prodavnice pomažu u korisničkoj službi, a kada su potrebni u prodavnici.

Bruno Jarabek
Bruno Jarabek, Sales Assistant u JYSKovoj prodavnici u Osijeku Jug, Hrvatska

Troje kolega iz prodavnice su prošli skraćeni uvod u korisničku službu jer su već upoznati s JYSKovim praksama i značajnim dijelom procesa, što ubrzava njihovo prilagođavanje na novu poziciju.

Bruno Jarabek, Sales Assistant u JYSKovoj prodavnici u Osijeku Jug, Hrvatska, je proteklih nekoliko mjeseci dio odjela korisničke službe gdje pomaže kupcima iz Hrvatske.

"Cijelo iskustvo rada u korisničkoj službi se pokazalo mnogo boljim nego što sam očekivao, posebno kad se radi o našem timu. Podržavamo i motiviramo jedni druge. Iako već imam znanje o asortimanu, proizvodima i procesima, i dalje postoji mnogo specifičnih situacija i sistema o kojima učim", kaže Bruno.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office