Skip to main content

JYSK je spreman da se proširi na TikTok

Datum:

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: E-Business

Prevod: www.languagewire.com

Nakon testiranja, JYSK je sada spreman da potpuno pređe na TikTok. Rezultati na globalnom računu su bili obećavajući.

@jysk #JYSK #jysk #news #essentials #new #arrivals #homeinterior #homedecor #decor #decoritems #instore #style #interior #vase #candleholder #artificialflower #artificialflowers #scentedcandle The Lost Stray Dog - Official Sound Studio

TikTok opstaje – također u JYSKu. To je rezultat nakon faze testiranja u kojoj je JYSK dobio vrlo obećavajuće rezultate.

TikTok se dosta razlikuje od drugih platformi društvenih mreža koje koristi JYSK. Na Meta platformama je JYSKov brend vrlo profesionalan, dok je na TikToku autentičniji i moguće je reagovati na nove trendove skoro svaki dan, dok druge platforme imaju duže vrijeme proizvodnje.

“Na TikToku možemo komunicirati sa svojim kupcima na ličnijem nivou i direktno odgovoriti na ono što žele. Mnogo vremena smo posvetili razumijevanju njihovog ponašanja na platformi kako bismo mogli kreirati sadržaj s kojim se mogu poistovjetiti. Ovo je velika prednost jer mnogi trendovi započinju na TikToku”, kaže Emma Topp Daugaard, Content Specialist.

Dva različita puta

@jysk Run, don’t walk #JYSK #jysk #flowers #rundontwalk #runtojysk #artificialflowers #flower #viral #homedecor #musthaves #musthave #interior Football Champs (Overdue) - SNC

Do sad, odlučeno je da sve treba voditi iz globalne perspektive. Međutim, od nedavno započete finansijske godine će za početak šest zemalja prikazivati plaćene ciljane oglase na TikToku u sklopu svog medijskog miksa.

Rad s TikTokom je podijeljen na dva različita dijela. Organski i plaćeni sadržaj Organski dio je samo na engleskom jeziku i fokusiran je na inspiraciju i zabavu. Također, ovdje je JYSK imao neke viralne proizvode kao što je KRISTIAN, umjetni cvijet koji je imao skoro milion pregleda i svuda je rasprodan.

“Proizvode radije prikazujemo u okviru tematskog inspirativnog konteksta nego pomoću pristupa 'kupite odmah' ”, kaže Emma.

Plaćeni sadržaj bit će fokusiran na šest lokalnih tržišta; Dansku, Poljsku, Rumuniju, Bugarsku, Grčku i Španiju. Ovdje će biti kombinacija istih koncepata za organski dio kao i sadržaja više usmjerenog na proizvode s fokusom na trendove. Kombinacija će ovisiti o lokalnim potrebama i cilja na kupce između 18 i 35 godina starosti do kojih je teže doći na drugim platformama društvenih mreža.

“Smatramo da je TikTok prava platforma za doprijeti do ove ciljne grupe kroz zabavan, razumljiv i inspirativan sadržaj. Zasad imamo definiranu jasnu strategiju, međutim, platforma se stalno razvija i zato moramo neprekidno prilagođavati strategiju ovom razvoju”, kaže Sara Horsted Berthelsen, TikTok Specialist.

 

@jysk Uvijek uzbuđeni zbog davanja savjeta o stilu #JYSK #omgilovethisquestion #decor #stylingtips #viral #trend #ilovethisquestion original sound - Elsie Silver

 

 

Latest news

TikTok

JYSK je spreman da se proširi na TikTok

- Nakon testiranja, JYSK je sada spreman da potpuno pređe na TikTok. Rezultati na globalnom računu su bili obećavajući.

Aleksander, Gordana, Vladislav

Trojica kolega govore kako bivaju osnaženi na poslu

- Aleksander iz Danske, Gordana iz Slovenije i Vladislav iz Bugarske objašnjavaju šta im znači osnaživanje. 

JYSK

JYSK ostvaruje nove rekorde prometa i broja kupaca

- JYSKov promet se povećao za 7,6 posto, dostigavši 41,4 milijarde DKK (5,6 milijarde EUR) za finansijsku godinu 2023./2024.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office