Skip to main content

Pogledajmo kako teku pripreme za otvaranje u Turskoj

Datum: 07/04/2022

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kao što smo najavili u junu 2021, Turska je sledeća zemlja u koju dolazi JYSK. Pripreme su uveliko u toku, a preostalo je još samo godinu dana.

Алек Брату
Alexandru Bratu, Country Manager za JYSK Romania i JYSK Bugaria, takođe će vršiti ulogu Country Manager u JYSK Turkey.

Doneli smo odluku. Napravili smo plan otvaranja novih prodavnica. Pripreme su u toku. JYSK dolazi u Tursku u martu 2023.

Međutim, kako se zapravo pripremamo kada tek otvaramo prodavnice u novim zemljama? GOJYSK.com će vam predočiti kako teku pripreme u više detalja.

Naš asortiman proizvoda

Pre nego što smo doneli konačnu odluku o otvaranju u Turskoj, sproveli smo brojna istraživanja tržišta. Njima smo ispitivali, na primer, kakvim reklamama možemo da dopremo do turskih kupaca, ko su naši konkurenti, koje su grupe proizvoda najviše pogođene troškovima carinjenja i još brojna druga pitanja. Podrazumeva se da ćemo nastaviti ovo istraživanje.

„Britanski stil dosta utiče na tursko tržište. Mi smo ovde u velikoj prednosti jer smo dobro upoznati sa trendovima u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj. Osim toga, ponudićemo potpuno drugačiji asortiman proizvoda u odnosu na konkurente i predstavićemo skandinavski pristup. Ja to smatram velikom prednošću“, rekao nam je Mikael Albæk Kristensen, Expansion Director.

Prve prodavnice

Прва продавница

Kada samo objavili da se širimo na tržište Turske, najavili smo da ćemo otvoriti prvu prodavnicu na zapadu ove ogromne zemlje. Sada smo suzili izbor na severozapad Turske, to jest, na područje od granice sa Bugarskom pa do Istanbula.

Odatle je relativno blizu distributivni centar Distribution Centre Bozhurishte u Bugarskoj. JYSK smatra da u celom ovom regionu ima potencijala za otvaranje prvih 50–60 prodavnica.

Тржни центар
Tržni centar u području Istanbula.

„Imali smo u vidu različite lokacije za prvu prodavnicu. Najverovatnije ćemo otvoriti prvu prodavnicu u nekom tržnom centru. Oni su veoma popularni, a s druge strane u Turskoj nema puno šoping parkova. Razlog tome je verovatno i to što je leti veoma vruće, pa je lakše kupovati u klimatizovanom tržnom centru“, rekao nam je Mikael.

Otvaranje prve dve prodavnice se planira za 30. mart 2023, dok će se još dve prodavnice otvoriti 4–6 nedelja nakon toga.

Zaposleni i kancelarija

Prva zaposlena u Turskoj, Silan Simsek, počela je da radi 4. aprila 2022. na poziciji Sales & Marketing Assistant. Njeni prvi zadaci sastojaće se od prevođenja, a predviđa se da je čeka 1200 sati rada na prevodima.

Zaposlićemo nove radnike na pozicijama Finance i IT u drugoj polovini leta 2022. Prve radnike u prodavnicama zaposlićemo za vreme katoličkog Božića 2022.

„Sedište za Tursku će biti u Istanbulu ili nedaleko od Istanbula blizu aerodroma.

Uprkos finansijskim izazovima u Turskoj, verujemo da ovu zemlju čeka svetla budućnost i želimo da uložimo u nju. Možemo da priuštimo da malo sačekamo do prvih uspeha, ali sam sasvim uveren da će ovo biti zaista sjajan poduhvat. JYSK će ponuditi nešto novo u Turskoj. Naš koncept će predstaviti sjajnu ponudu za turske kupce“, kaže Mikael.

Latest news

Three Store Managers Chrismas products

Najbolji novogodišnji/božićni proizvodi po izboru troje menadžera prodavnice

02/12/2022 - Troje menadžera prodavnice je pokazalo svoje omiljene proizvode iz novog novogodišnjeg/božićnog asortimana.

Lars Ringtved

JYSK se posvećuje smanjenju ekološkog otiska tekstilne industrije

29/11/2022 - Kompanija JYSK se pridružila dobrovoljnoj sektorskoj saradnji u Danskoj koja ima za cilj da smanji ekološki i klimatski otisak tekstilne industrije.

Jan Bøgh

JYSK ponovo ima rekordne rezultate

24/11/2022 - U predgovoru godišnjeg izveštaja, pod naslovom „Jake vrednosti tokom turbulentne godine“ Jan Bøgh, President & CEO (predsednik i glavni izvršni direktor) daje svoj osvrt na proteklu godinu u JYSKu.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office