Skip to main content

Zavirite iza kulisa priprema za otvorenje u Turskoj

Datum: 07/04/2022

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija:

Kao što je najavljeno u junu 2021., sljedeća država u kojoj će JYSK otvoriti prodavnice je Turska. Pripreme su u toku i preostalo je još samo godinu dana.

Alex Bratu
Country Manager (regionalni menadžer) za JYSK Romanija i Bugarska, Alexandru Bratu, bit će i Country Manager za JYSK Turska.

Odluka je donesena. Raspored otvaranja je napravljen. Pripreme su u toku. JYSK dolazi u Tursku u martu 2023.

Ali kako mi zapravo pripremamo otvaranje u novoj državi? GOJYSK.com je detaljnije istražio pripreme

Naš asortiman

Prije donošenja konačne odluke o otvaranju prodavnice u Turskoj proveli smo opsežna istraživanja tržišta. To uključuje i način na koji možemo dospjeti do kupaca u Turskoj putem reklama, konkurenciju na tržištu, grupe prozvoda koje najviše zahvata carina i puno više. To istraživanje je i nastavljeno.

"Na tržište u Turskoj značajno utječe britanski stil i ovdje imamo veliku prednost zahvaljujući znanju koje smo stekli u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj. Nadalje, imamo potpuno drugačiji asortiman od naše konkurencije i skandinavski pristup, koji smatram velikom prednošću", kaže Mikael Albæk Kristensen, Expansion Director (direktor ekspanzije).

Prve prodavnice

Prva prodavnica

U vijestima o dolasku u Tursku, u izjavi je navedeno da će se prva prodavnica otvoriti u zapadnom dijelu ove velike države. To je sad suženo na sjevernozapadni dio Turske, od strane granice Bugarske prema Istanbulu.

Tu je udaljenost kamionom od distributivnog centra u Božurištu u Bugarskoj relativno kratka i cijela regija JYSKa vidi potencijal za prvih 50 do 60 prodavnica.

Mall
Šoping centar u području Istanbula.

"Za prvu prodavnicu u igri je nekoliko lokacija. Vjerovatno će biti smještena u šoping centar. Oni su vrlo popularni, a maloprodajni parkovi nisu uobičajeni u Turskoj. Vjerovatno i zbog vrućina tokom ljeta, zbog čega je lakše kupovati sve u klimatiziranom centru", kaže Mikael.

Plan je da se otvore prve dvije prodavnice 30. marta 2023., a 4 do 6 sedmica kasnije još dvije.

Zaposlenici i ured

Prva turska zaposlenica, Silan Simsek, odradila je prvi dan 4. aprila 2022. kao Sales & Marketing Assistant (asistent prodaje i marketinga), a njen prvi zadatak će biti prevođenje jer se procjenjuje da će biti potrebno oko 1200 radnih sati prevođenja.

Krajem ljeta 2022. zaposlit će se više osoba za finansije i IT. Prve zaposlenike prodavnice ćemo zaposliti oko Božića 2022.

"Ured u Turskoj smjestit ćemo u Istanbulu ili njegovoj okolini, u blizini aerodroma.

Usprkos finansijskim izazovima u Turskoj, vjerujemo da ona ima svijetlu budućnost i želimo u nju investirati. Možda će potrajati neko vrijeme dok uspijemo, ali to si možemo priuštiti. Čvrsto sam uvjeren da će to biti zaista sjajno putovanje. JYSK će Turskoj ponuditi nešto novo, a naš koncept će biti sjajna ponuda kupcima u Turskoj", dodaje Mikael.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office