Skip to main content
Sine and her team plus colleagues from other stores in the district

Od izgorele prodavnice do uspešne rasprodaje

Датум: 07/07/2020

Author: Mikkel Barkler, Communications & PR

Категорија: People

Veći deo JYSKove prodavnice u Ringstedu, u Danskoj je 15. aprila 2020. u požaru toliko oštećen da nije mogao da se obnovi. Samo osam dana kasnije, tim prodavnice je organizovao uspešnu rasprodaju preostalih proizvoda.  

Od izgorele prodavnice do uspešne rasprodaje
Požar je zahvatio JYSKovu prodavnicu nakon što je prvobitno započeo u susednoj zgradi.

Store Manager (menadžer prodavnice) Sine Starup Petersen je bila na odmoru kada je njen zamenik pozvao 15. aprila uz dramatičnu poruku: „Vaša prodavnica gori.“

„Požurila sam do prodavnice čim sam to saznala. Zbog korone sam provodila odmor kod kuće, tako da sam brzo stigla tamo“, kaže Sine i dodaje:

„Policija i vatrogasci su se već borili sa požarom kada sam stigla. Na sreću, niko od osoblja ili kupaca nije bio povređen. Na početku smo moj tim i ja mislili da će uspeti da stave požar pod kontrolu, ali na žalost, to nije bilo tako.“

Požar je prvobitno izbio u susednoj zgradi, ali kada je stigao do rezervoara za gas, vatra više nije mogla da se kontroliše i na kraju je zahvatila JYSKovu prodavnicu u Ringstedu. 

„Bilo je teško gledati kako gori moja prodavnica, ali ništa nisam mogla da učinim. Mogli smo samo da se nadamo da će šteta biti što manja i da ćemo moći da spasimo neke proizvode“, kaže Sine.

Od izgorele prodavnice do uspešne rasprodaje
Skladište je skoro u potpunosti izgorelo.

Šta sada?

Kada je požar ugašen, Sine je sa osobljem počela da pregleda obim štete. 

„Veliko pitanje je bilo ’Šta sada?’ Skladište je skoro potpuno uništeno, ali smo mnogo proizvoda imali u prodavnici koja je pretrpela minimalnu štetu, zbog protivpožarnog zida između skladišta i prodavnice“, kaže Sine i dodaje: 

„Odlučili smo da pokušamo da prodamo proizvode u takozvanoj ’brzoj rasprodaji“ na parkingu prodavnice kako bismo na najbolji način iskoristili ovu tužnu situaciju.“ 

Međutim, zbog ograničenja u vezi sa virusom korona, JYSK nije mogao da bude siguran hoće li vlasti dozvoliti takvu rasprodaju.  


„Nakon razgovora sa policijom, dobili smo zeleno svetlo za rasprodaju ako odredimo odgovarajuće mere za kupce i kolege koje su u skladu sa vladinim uputstvima za virus korona“, kaže Sine. 

Od izgorele prodavnice do uspešne rasprodaje
Kupci su strpljivo čekali u redu.

Veliki timski napor 

Za samo osam dana, Sine i njen tim, uz pomoć kolega iz prodavnica zatvorenih zbog virusa korona, brzo su se okupili kako bi organizovali brzu rasprodaju održanu od 23. do 26. aprila.

„Kupci su čekali u redu oko dva sata, pa smo morali da se postaramo da ne budu suviše blizu jedni drugima“, kaže Sine i dodaje: 

„Postavili smo oznake na zemlji kako bi kupci mogli da stoje u redu i morali smo da se postaramo da ulaze u oblast rasprodaje u grupama.“ 

Čak iako je situacija sa požarom i virusom korona bila posebna, rasprodaja je bila prilično uspešna.    

„Bio je to veliki timski napor, tako da sam zahvalna mom timu i kolegama iz drugih prodavnica što su uskočili da pomognu u ovoj nemogućoj situaciji“, kaže Sine.

Nastaviće se...

Nakon brze rasprodaje, privremena JYSKova prodavnica je otvorena u Ringstedu. Za samo tri nedelje, stara mehaničarska garaža je transformisana u JYSKovu prodavnicu.

  • Pročitajte više o ovoj transformaciji na GOJYSK.com za nekoliko nedelja. 

 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office