Skip to main content
Sine and her team plus colleagues from other stores in the district

Od spaljene prodavnice do uspješne rasprodaje

Datum: 07/07/2020

Author: Mikkel Barkler, Communications & PR

Kategorija: People

15. aprila 2020., JYSKova prodavnica u Ringstedu u Danskoj je pretrpila požar koji je potpuno uništio prodavnicu. Samo osam dana poslije, tim iz prodavnice je organizovao uspješnu rasprodaju preostalih proizvoda.  

Od spaljene prodavnice do uspješne rasprodaje
Požar je počeo u susjednoj zgradi pa je nakon toga zahvatio JYSKovu prodavnicu.

Store Manager (voditeljica prodavnice) Sine Starup Petersen je bila na godišnjem odmoru kad joj je Deputy Store Manager (zamjenik voditelja prodavnice) 15. aprila uputio dramatičnu poruku telefonom: "Tvoja prodavnica gori".

"Požurila sam u prodavnicu čim sam čula. Zbog korone sam godišnji odmor provodila kod kuće pa sam brzo stigla na mjesto događaja", objašnjava Sine i dodaje:

"Kad sam stigla tamo, policija i vatrogasci su se već borili protiv požara. Srećom, nije povrijeđen niko od osoblja ili klijenata. Ispočetka smo moj tim i ja mislili da ćemo požar dovesti pod kontrolu, ali to, nažalost, nije bio slučaj".

Požar je prvo počeo u susjednoj zgradi, ali je zatim zahvatio rezervoar gasa pa je dospio izvan kontrole jer su na kraju plamenovi zahvatili i JYSKovu prodavnicu u Ringstedu. 

"Bilo je teško gledati prodavnicu kako gori, ali nisam mogla ništa napraviti. Mogli smo se samo nadati da će šteta biti što manja pa da uspijemo spasiti neke proizvode", kaže Sine.

Od spaljene prodavnice do uspješne rasprodaje
Skladište je skoro potpuno izgorilo.

Šta sad?

Nakon što je požar ugašen, Sine i njeno osoblje su počeli pregledavati razmjer štete. 

"Veliko pitanje je bilo - šta sad"? Skladište je praktički nestalo, ali je puno proizvoda u prodavnici pretrpilo minimalnu štetu jer se između prodavnice i skladišta nalazio zaštitni zid", objašnjava Sine i nastavlja: 

"Odlučili smo da pokušamo prodati proizvode u takozvanoj "požarnoj rasprodaji" na parkingu i tako možda izvučemo nešto dobro iz loše situacije". 

Međutim, zbog ograničenja vezanih uz korona virus, JYSK nije bio siguran da bi vlasti dopustile takvu prodaju.  


"Nakon razgovora policija nam je dala zeleno svjetlo za organiziranje rasprodaje, s tim da klijentima i kolegama moramo dati jasne smjernice kako bi postupali u skladu s Vladinim uputstvima", kaže Sine. 

Od spaljene prodavnice do uspješne rasprodaje
Klijenti su strpljivo čekali u redu.

Veliki timski rad 

Sine i njen tim – uz pomoć još nekih kolega iz prodavnica koje su zatvorene zbog korone – uspjeli su se za samo osam dana okupiti i organizirati rasprodaju koja je trajala od 23. do 26. aprila.

"Klijenti su čekali u redu oko dva sata i morali smo se pobrinuti da ne stoje preblizu jedni drugima", objašnjava Sine i dodaje: 

"Postavili smo oznake na pod da bi klijenti mogli stojati u redu i pobrinuli smo se da se prema prodajnom području usmjeravaju u grupama". 

Iako je situacija s požarom i koronom bila nešto neviđeno, rasprodaja je bila uspješna.    

"Bio je to timski rad i veoma sam zahvalna svom timu i kolegama iz drugih prodavnica koji su nam pomogli u ovoj ludoj situaciji", kaže Sine.

Nastavlja se...

Nakon "požarne" rasprodaje u Ringstedu je otvorena privremena JYSKova prodavnica. Za samo tri sedmice je stara automehaničarska radionica transformirana u JYSKovu prodavnicu.

  • Na stranici GOJYSK.com možete saznati više o toj transformaciji koja je trajala samo nekoliko sedmica. 

 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office