Skip to main content

Neobično otvaranje prodavnice u Irskoj postiglo je veliki uspeh

Datum: 30/09/2019

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Kategorija: Attractive Stores , Expansion , People

Otvaranje četvrte prodavnice u Irskoj nije bilo standardno otvaranje. Nepostojanje sistema prskalica umalo je dovelo do otkazivanja otvaranja prodavnice u Portlišu, ali zahvaljujući velikom naporu tima, umesto toga, kreirana je uspešna tržnica na otvorenom.

Portliš


Tim iz Irske morao je brzo da razmišlja i pronađe nova rešenja samo nekoliko dana pre nego što je četvrta JYSKova prodavnica trebalo da otvori svoja vrata kupcima u gradu Portliš.

Poseta vatrogasnog inspektora umalo je dovela do otkazivanja otvaranja samo nekoliko dana pre nego što je prodavnica konačno bila spremna za otvaranje.

„Prodavnica u Portlišu zapravo je trebalo da bude prva prodavnica otvorena u Irskoj, ali je otvaranje nekoliko puta odlagano. Zatim smo 8. avgusta konačno bili spremni za otvaranje. Do tada smo uradili veliki posao sa marketinškim materijalima, pozvali smo dosta medija na otvaranje i odštampali 50000 promotivnih letaka sa datumom otvaranja“, kaže Roni Tuominen, Head of Retail (šef maloprodaje) u YISKu u Irskoj.

Napolju u susret kupcima

Međutim, onda je vatrogasni inspektor svratio do prodavnice i izjavio da je potrebno ugraditi sistem prskalica, tako da prodavnica nije mogla biti spremna za otvaranje kako je planirano.

„Seo sam da razgovaram sa Sales and Marketing PortlišManager (menadžerkom za prodaju i marketing) Jenny and Retail Operational Manager (operativnom menadžerkom za prodaju) Karen i rekao: ‘Ljudi, moramo nešto da uradimo. Ako ne možemo da pustimo kupce unutra, moramo da izađemo napolje da ih sačekamo'“, priča Roni.

 „Ako ne možemo da pustimo kupce unutra, moramo da izađemo da ih sačekamo.“
- Roni Tuominen | Head of Retail, JYSK Irska.

U vrlo kratkom roku, uspeli su da organizuju tržnicu na otvorenom, ispred prodavnice sa suncobranima, baštenskim nameštajem i puno najprodavanijih proizvoda koje su kupci mogli da kupe. Budući da je bilo blizu 1000 kupaca koji su obavili kupovinu, to se ispostavilo kao veliki uspeh.

„Iako nismo otvorili prodavnicu onako kako smo planirali, ipak je to bio veliki uspeh zahvaljujući velikom trudu i prilagodljivosti tima. Pored toga, vreme, srećom, nije bilo tipično irsko vreme sa puno kiše, već sunčan dan, pa je to naravno bila trešnja na torti“, kaže Roni. 

Nakon ugradnje sistema prskalica, kupci koji svraćaju da obave kupovinu u novoj JYSKovoj prodavnici u Portlišu sada su dobrodošli u pravoj prodavnici.

Latest news

CEO of JYSK Jan Bøgh

Obaveštenje našeg CEO direktora povodom korona virusa

20/03/2020 - Evropa već nekoliko nedelja prolazi kroz kriznu situaciju sa kakvom niko od nas ranije nije bio suočen. Novonastala situacija je ogroman izazov za poslovanje, JYSK i naravno, za sve nas.

WELCOME TO JYSK – MEET FOUR NEW COLLEAGUES (MARCH 2020)

DOBRO DOŠLI U JYSK – UPOZNAJTE ČETVORO NOVIH KOLEGA (MART 2020.)

18/03/2020 - Pitali smo četvoro novih kolega iz različitih zemalja kako su započeli da rade u JYSKu. Ovde nam govore Hayat Mohamerov iz Bugarske, Elena Belda iz Španije, Nino Stepinac sa Zapadnog Balkana i Panos iz Grčke.

First four Store Managers in Russia prepare for April

Prvih pet Store Managera u Rusiji se pripremaju za april

11/03/2020 - Uoči otvaranja prve JYSK prodavnice u Rusiji u aprilu, četiri buduća rukovodioca prodavnice intenzivno se pripremaju da bi bili spremni.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office