Skip to main content

Neobično otvaranje prodavnice u Irskoj postalo je veliki uspjeh

Datum: 30/09/2019

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Kategorija: Attractive Stores , Expansion , People

Otvaranje četvrte prodavnice u Irskoj nije bilo standardno otvaranje. Nedostatak sistema prskalica gotovo je otkazao otvaranje prodavnice u Portlaoiseu, ali zahvaljujući velikom trudu tima, umjesto toga, postala je uspješna pop-up prodavnica.

Portlaoise


Tim u Irskoj morao je brzo razmisliti i pronaći nova rješenja samo nekoliko dana prije nego što je četvrta prodavnica JYSK-a trebala otvoriti vrata kupcima u gradu Portlaoise.

Posjeta inspektora za zaštitu od požara skoro je otkazala otvaranje, samo nekoliko dana prije nego što je prodavnica konačno bila spremna za otvaranje.

„Prodavnica u Portlaoiseu zapravo je trebala biti prva prodavnica koja se otvorila u Irskoj, ali je otvaranje nekoliko puta odloženo. Onda smo 8. avgusta konačno bili spremni za otvaranje. U ovom trenutku smo uradili veliki posao s marketinškim materijalima, pozvali smo puno predstavnika medija na otvaranje i odštampali 50.000 papira za kampanju s datumom otvaranja“, kaže Roni Tuominen, Head of Retail (šef maloprodaje) u JYSK Ireland.

Napolju u susret kupcima

Ali, tada je inspektor za zaštitu svratio do prodavnice i izjavio da je potrebno postaviti sistem prskalica, tako da prodavnica ne može biti spremna za otvaranje kako je planirano.

„Sjeo sam sa Sales and Marketing Manager (menadžer prodaje i marketinga) PortlaoiseJenny i Retail Operational Manager (menadžer maloprodajnih aktivnosti) Karen i rekao: Ljudi, moramo nešto učiniti. Ako ne možemo pustiti kupce, moramo izaći i prići im“, kaže Roni.

 Ako ne možemo pustiti kupce, moramo izaći i prići im“.
- Roni Tuominen | Head of Retail, JYSK Ireland.

U vrlo kratkom roku uspeli su da organizuju „pop-up prodavnicu“ ispred prodavnice sa suncobranima, baštenskim namještajem i puno najprodavanijih artikala za kupce da ih kupe. I s blizu 1000 kupaca koji kupuju, pokazalo se da je to bio veliki uspjeh.

„Iako nismo otvorili prodavnicu onako kako smo planirali, ipak je to bio veliki uspjeh zahvaljujući velikom trudu i prilagodljivosti tima. Takođe, srećom nije bilo uobičajeno irsko vijreme sa puno kiše već sunčan dan, tako da je naravno to bio šlag na tortu“, kaže Roni. 

Nakon ugradnje sistema prskalica, kupci su sada dočekicani u pravoj prodavnici kada svrate u kupovinu u novu JYSK-ovu prodavnicu u Portlaoiseu.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office