Skip to main content

Nastavlja se otvaranje prodavnica uprkos virusu korona

Датум: 05/05/2020

Author: Sandra Martinsson, Communications Manager, JYSK Sverige

Категорија: Expansion

Srećni zaposleni na otvaranju prodavnice u Tekselu, Holandija
Zaposleni u Tekselu su tiho proslavili otvaranje 100. prodavnice u Holandiji.

Tiho otvaranje je upravo suprotno onome kako bismo obično opisali ovakve JYSKove događaje. Ali u vreme virusa korona, sve je drugačije.

Tokom skoro dva meseca koja su protekla od kada je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) objavila širenje pandemije virusa korona, JYSK je otvorio 7 novih prodavnica i ponovo otvorio oko 40 renoviranih prodavnica. 

„Širenje čini veliki deo našeg DNK i zaista je važno u ovim vremenima. Znamo da će doći vreme nakon virusa korona i kada to vreme dođe, želimo da budemo tu za svoje kupce. Zbog toga se držimo naših planova za otvaranje prodavnica na onim mestima na kojima je to bilo moguće“, kaže Mikael Nielsen, Executive Vice President Retail (izvršni potpredsednik za maloprodaju).

Sva otvaranja su odobrile lokalne vlasti uz preduzimanje bezbednosnih mera. Jedna od primenjenih bezbednosnih mera su tiha otvaranja. To znači odsustvo marketinga, proslave, kao i mnogo manji broj kupaca nego što JYSK obično ima na redovnim otvaranjima prodavnica.

100. prodavnica u Holandiji

Na ostrvu Teksel, JYSK Holandija je trebalo da proslavi otvaranje 100. prodavnice na velikoj zabavi. Umesto toga, otvaranje je bilo tiho.

„Planirali smo svečanosti za otvaranje 100. prodavnice. Nažalost, morali smo da otkažemo proslavu. Prodavnica je otvorena prema planu, ali će zabava biti održana kasnije“„ kaže Marco Woudstra, Development Manager (menadžer razvoja) za Holandiju i Belgiju.

Store Manager (menadžer prodavnice) Linus Östlund je veoma zadovoljan novom XL prodavnicom.
Store Manager (menadžer prodavnice) Linus Östlund je veoma zadovoljan novom XL prodavnicom.

JYSK Švedska otvara najveću prodavnicu

I u Švedskoj predstoji proslava važnog događaja. Najveća JYSKova prodavnica u zemlji je otvorena 23. aprila. Zaposleni u prodavnici, koji su pratili kako je prodavnica od 1140 m2 postala XL prodavnica od 2060 m2, očekivali su sa zadovoljstvom veliku proslavu i mnoštvo kupaca.

„Nismo mogli da pozovemo toliko mnogo ljudi na proslavu u prodavnici. Ne bi bilo odgovorno da to uradimo. Zato smo samo otvorili vrata“, kaže Linus Östlund, Store Manager u Jenćepingu i nastavlja:

„Lokalne novine su došle i izvestile o otvaranju prodavnice uprkos virusu korona i bilo je zaista lepo videti da smo uradili nešto pozitivno u vreme kada se mnogo pažnje posvećuje uticaju virusa na ekonomiju. Time što je prodavnica otvorena prema planu znači da smo spremni da dočekamo kupce kada se završi pandemija virusa korona.“

Brande
Kupci su pristizali tokom celog dana otvaranja prodavnice u Brandeu, Danska.

Obezbeđenja na otvaranju u Danskoj

U Brandeu u Danskoj, u kome je JYSK otvorio novu renoviranu prodavnicu 20. marta, mali deo marketinškog materijala i pozivnica za proslave je već bio distribuiran u delove okolnih domaćinstava kada je izbila pandemija virusa korona.

„Bili smo nestrpljivi da vidimo koliko kupaca će se pojaviti tog jutra na otvaranju. Imali smo pomoć obezbeđenja koje se staralo da kupci ne stoje suviše blizu u redu, ali to nikada nije bio problem. Kupci su pristizali tokom celog dana i tokom narednih dana. Mislim da je to bilo uspešno otvaranje i da se kupcima zaista dopala nova prodavnica“, kaže Mike Kristensen, Store Manager u Brandeu.

Mikael Nielsen, Executive Vice President Retail, kaže da stav zaposlenih čini JYSKovu kulturu toliko jedinstvenom.  

„Sada se svi suočavamo sa teškim vremenima, ali stav naših zaposlenih i činjenica da su očuvali vrednosti JYSKa predstavlja našu snagu kao kompanije. Naši zaposleni su čekali da otvore svoju novu prodavnicu i to proslave šest meseci ili u nekim slučajevima godinu dana, a kada je ta proslava otkazana, oni ipak nisu očajavali. Umesto toga, pretvorili su to u nešto pozitivno. Srećan sam i ponosan i zaista želim da im se zahvalim na tome“, kaže on.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office