Skip to main content

Otvaranje prodavnica se nastavlja usprkos koroni

Datum: 05/05/2020

Author: Sandra Martinsson, Communications Manager, JYSK Sverige

Kategorija: Expansion

Sretni zaposlenici s otvaranja prodavnice u Texelu u Nizozemskoj
Zaposlenici u Texelu u Nizozemskoj tiho su proslavili otvaranje 100. prodavnice u Nizozemskoj.

Inače je otvaranje JYSKove prodavnice sve samo ne tiho. Ali u vrijeme korone, sve je drugačije.

Tokom skoro dva mjeseca otkako je Svjetska zdravstvena organizacija, WHO, objavila širenje korona virusa kao pandemije, JYSK je otvorio 7 novih prodavnica i oko 40 preuređenih prodavnica. 

"Širenje je važan dio našeg DNK-a i posebno je važno u vremenima poput ovog. Znamo da će doći period nakon korone i, kad to vrijeme dođe, želimo biti na raspolaganju svojim kupcima. Baš zbog toga nismo odustali od naših planiranih otvaranja prodavnica, gdje nam je to bilo dozvoljeno”, kaže Mikael Nielsen, Executive Vice President Retail (izvršni potpredsjednik za maloprodaju).

Svako otvorenje je provedeno u dogovoru s lokalnim vlastima i uz pridržavanje sigurnosnih mjera. Jedna od sigurnosnih mjera je bila "tiho" otvaranje prodavnica. To znači bez marketinga, bez proslava i s puno manje kupaca nego što inače prisustvuje otvaranju JYSKove prodavnice.

100. prodavnica u Nizozemskoj

Na ostrvu Texel, JYSK Nizozemska je trebao velikom proslavom obilježiti otvaranje 100. prodavnice u državi. Umjesto toga, otvorenje je bilo tiho.

"Planirali smo različita događanja za otvaranje naše 100. prodavnice. Nažalost, morali smo otkazati proslavu. Prodavnica je otvorena kao što je i planirano, ali proslava će biti naknadno”, objašnjava Marco Woudstra, Development Manager (voditelj razvoja) za Nizozemsku i Belgiju.

Store Manager (voditelj prodavnice) Linus Östlund je veoma sretan zbog nove XL prodavnice.
Store Manager (voditelj prodavnice) Linus Östlund je veoma sretan zbog nove XL prodavnice.

JYSK Švedska otvara najveću prodavnicu

U Švedskoj se također slavi veliko postignuće. 23. aprila je otvorena najveća JYSKova prodavnica u državi. Zaposlenici prodavnice, koji su vidjeli kako prodavnica raste s 1140 kvadratnih metara na XL prodavnicu od 2060 kvadratnih metara, veoma su se radovali velikoj proslavi i brojnim kupcima.

"Nismo mogli pozvati puno ljudi na proslavu u prodavnici: To bi bilo neodgovorno. Zato smo jednostavno otvorili vrata”, kaže Linus Östlund, Store Manager u Jönköpingu i nastavlja:

"Lokalni list je objavio članak o otvaranju prodavnice usprkos koroni. Bio je zaista poseban osjećaj vidjeti nešto pozitivno u vremenu kad se puno pažnje pridaje utjecaju korone na ekonomiju. To što se prodavnica otvorila prema planu znači da smo spremni da dočekamo kupce čim se pandemija završi".

Brande
Kupci su cijeli dan pristizali na otvorenje prodavnice u Brandeu u Danskoj.

Zaštitari na otvaranju u Danskoj

U Brandeu u Danskoj, gdje je JYSK 20. marta otvorio preuređenu prodavnicu, određeni je dio reklamnog materijala i pozivnica na proslavu bio već razdijeljen u dijelovima susjedstva kad je izbila pandemija korone.

"Uzbuđeno smo čekali da vidimo koliko će se kupaca pojaviti na dan otvaranja. Angažirali smo zaštitare da bismo osigurali da kupci ne stoje preblizu, ali to ni u jednom trenutku nije predstavljalo problem. Kupci su pristizali cijeli dan i tokom sljedećih dana. Mislim da je otvorenje bilo veoma uspješno i klijentima se jako svidjela nova prodavnica”, kaže Mike Kristensen, Store Manager u Brandeu.

Mikael Nielsen, Executive Vice President Retail, kaže da je stav zaposlenika ono što JYSKovu kulturu čini jedinstvenom.  

"Svi trenutno prolazimo kroz težak period, ali stav naših zaposlenika i činjenica da održavaju JYSKove vrijednosti ono je što našu kompaniju čini snažnom. Naši zaposlenici su šest mjeseci čeznuli za otvorenjem nove prodavnice i proslavom, a nisu pokleknuli ni kad je proslava otkazana. Umjesto toga, pretvorili su to u nešto pozitivno. To me čini sretnim i ponosnim i veoma sam im zahvalan zbog toga".

Latest news

Jan Bøgh

Novosti od našeg direktora: Dobro došli nazad

21/05/2020 - Jan Bøgh srdačno dočekuje kolege koji su imali neplanski prekid rada zbog korona virusa i zatvaranja mnogih prodavnica.

Charlotta Lindborg

Charlotta istražuje nove mogućnosti u Njemačkoj

18/05/2020 - Nakon šest godina kao HR Manager (menadžer ljudskih resursa) za JYSK Švedska, Charlotta Lindborg je preuzela novu ulogu unutar JYSKa kao Head of HR (šefica odjela za ljuske resurse) za DÄNISCHES BETTENLAGER u Njemačkoj.

ESS 2020

Veliko zadovoljstvo zaposlenika u JYSKu

14/05/2020 - Tokom januara 2020. provedena je anketa za zaposlenike u 20 različitih država na temu zadovoljstva rada u JYSKu. Rezultat je svrstao JYSK među najbolje ocijenjene kompanije u pogledu zadovoljstva zaposlenika.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office