Skip to main content
Future Store Holbæk

JYSK ponovo osmišljava dizajn prodavnice

Датум: 25/09/2017

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Категорија: Attractive Stores

Dizajn i izražavanje JYSKovog koncepta prodavnice je ponovo analiziran i ažuriran u okviru novog velikog projekta pod imenom „Budući koncept prodavnice“.

Plavi tepisi, hladnobeli zidovi i mnogo kampanjskih znakova u borbi za pažnju kupaca.

Spisebord Holbæk

To su samo neki od elemenata koji će se promeniti u ažuriranom konceptu JYSKove prodavnice na kom je odeljenje za razvoj maloprodaje radilo zajedno sa odeljenjem marketinga i koji je sada spreman za uvođenje u prve prodavnice.   

„Projekat je osmišljen da bi se ažurirao koncept prodavnice i izraz podigao na nivo 2017. godine. Trenutni koncept prodavnice je prvobitno osmišljen 2001. godine i proširen je tokom godina. Svaki puta kada su novi proizvodi stizali, morali smo da smišljamo nova rešenja i na kraju je koncept bio ispunjen brzim popravkama koje nisu bile temeljno osmišljene kao celina od početka,“ rekao je Mihael Lauricen, Retail Designer (dizajner maloprodaje) u JYSKu, koji je bio jedan od predvodnika projekta. 

Prva prodavnica dizajnirana prema novom konceptu prodavnice otvorena je 15. septembra u gradu Holbeku u Danskoj. U oktobru će biti otvorene još dve prodavnice sa novim dizajnom u gradu Gotenburgu u Švedskoj i Gdanjsk u Poljskoj.

Više prostora za inspiraciju

Sklad je bio jedna od ključnih reči od početka projekta koji je u velikoj meri bio usmeren na optimizaciju prostora za svaku kategoriju proizvoda. Novi koncept obezbeđuje više prostora za dekoraciju i inspiraciju. 

krevet Holbek„U novom konceptu će biti više prostora, na primer, u odeljenju nameštaja, što će obezbediti više mogućnosti za dekoraciju enterijera i inspirisati kupce. Nadamo se da će to obezbediti osećaj kućne atmosfere umesto osećaja magacina - kako po pitanju nameštaja tako i grupa manjih proizvoda,“ rekao je Mihael.

Jedna od najprimetnijih promena u novom konceptu je drveni pod svetle boje koji će zameniti prethodni tamnoplavi tepih. Međutim, svi delovi koncepta su prošli kroz renoviranje, od osvetljenja, boja zidova, znakova i nosača. 

Nova plava boja u upotrebi

Za odeljenje marketinga, koje je imalo zadatak da kreira sve vizuelne elemente koncepta, sklad i smirenost su bili centralne teme.

Stol Holbæk„Vizuelno će prodavnica izgledati veoma drugačije i pokušali smo da uradimo marketing na sasvim novi način. Jedna od velikih promena je da smo počeli sa korišćenjem nove boje, koja je svetlija od naše „JYSK plave“. Mislim da će to dati najveću podršku i kreirati dobar sklad u prodavnici, što će na kraju dovesti do sveopšteg boljeg utiska,“ rekao je Mark Nikolas Beh Fruergard, Brand Manager (menadžer brenda) u JYSKu.

U proleće 2018. će se novi koncept prodavnice uvesti u dodatnih 15 do 20 prodavnica u Danskoj, Švedskoj i Poljskoj. Zatim će JYSK proceniti kada i gde će se koncept uvesti u budućnosti.

Šta promene znače za kolege u prodavnicama?

„Dobiće neka malo drugačija rešenja, ali većina operativnih stvari koje moraju da se izvrše ostaje ista. Kao primer, postojaće velika količina krajnjih zidova za dekoraciju, ali će u konceptu, naravno, biti opisan način na koji bi trebalo da se ukrase. Tako da će kolege u prodavnicama proći kroz malo prilagođavanja u svom poslu.“

 - Mihael Lauricen, Retail Designer u JYSKu.  

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office