Skip to main content
Future Store Holbæk

JYSK mijenja dizajn prodavnice

Datum: 25/09/2017

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Kategorija: Attractive Stores

Dizajn i izraz koncepta JYSK prodavnice su ponovno razmotreni i ažurirani u novom, velikom projektu pod nazivom "Koncept buduće prodavnice".

Plavi tepisi, hladno bijeli zidovi i mnogo znakova kampanje, borba za pažnju kupaca.

Spisebord Holbæk

To su samo neki od elemenata koji će se promijeniti u ažuriranom konceptu JYSK-ove prodavnice, na kojem je odjel za razvoj maloprodaje intenzivno radio zajedno sa odjelom za marketing i koji je sada spreman da se uvede u prve prodavnice.   

"U projektu je riječ o ažuriranju koncepta prodavnice u 2017. Trenutni koncept prodavnice je orginalno iz 2001 i tokom godina se dodatno usavršavao. Tako da svaki put kada je stigao novi proizvod, morali smo pronaći nova rješenja, tako da na kraju koncept je bio pun brzih ispravaka, o kojima se nije razmišljalo od početka," kaže Michael Lauritzen, Retail Designer (dizajner maloprodaje) u JYSK-u, koji je bio jedan od predvodnika projekta. 

Prva prodavnica dizajnirana prema novom konceptu otvorila se 15. septembra u gradu Holbæk u Danskoj. U oktobru, još dvije prodavnice sa novim dizajnom prodavnice će se otvoriti u gradu Gothenburg u Švedskoj i Gdansku u Poljskoj.

Više prostora za inspiraciju

Stoga povezanost je bila jedna od ključnih riječi od početka projekta, gdje je također veliki fokus bio na optimiziranju prostora za svaku kategoriju proizvoda. Novi koncept pruža više prostora i za dekoraciju i za inspiraciju. 

krevet Holbæk"U novom konceptu bit će više prostora, na primjer, u odjelu namještaja, koji će pružati bolje mogućnosti za dekoriranje unutrašnjosti i inspiraciju kupaca. Nadajmo se da će to pružiti porodičnu atmosferu umjesto osjećaja prostora kao spremišta - i po pitanju namještaja grupa manjih proizvoda," kaže Michael.

Jedna od najočitijih promjena u novom konceptu je svjetli drveni pod, koji zamjenjuje prijašnji tamno plavi tepih. Ali svi dijelovi koncepta su prošli temeljito renoviranje - od osvjetljenja, boja na zidovima, označavanja i učvršćivanja. 

Nova plava boja u upotrebi

Za odjel marketinga, koji je imao posao da izradi sve vizuelne elemente za koncept, povezanost i smirenost su bili centralne teme.

Stol Holbæk"Vizuelno će sve biti vrlo drugačije u prodavnicama i pokušali smo odraditi marketing na potpuno nov način. Jedna od velikih promjena je ta da smo počeli koristiti novu boju, koja je svjetlija od naše "JYSK plave". Mislim da će dati najveći poticaj i stvoriti dobru povezanost u prodavnici, što će na kraju dovesti do boljeg sveukupnog dojma," kaže Marc Nicholas Bech Fruergaard, Brand Manager (voditelj brenda) u JYSK-u.

U proljeće 2018. godine, dodatnih 15 do 20 prodavnica u Danskoj, Švedskoj i Poljskoj će se otvoriti sa novim konceptom prodavnice. Onda će JYSK ocijeniti kada i gdje bi se koncept mogao uvesti u budućnosti.

Šta promjene znače kolegama u prodavnicama?

"Dobit će neka malo drugačija rješenja, ali većina operativnih stvari koje se trebaju uraditi će ostati iste. Na primjer, količina krajnjih zidova za dekoracije bit će veća, ali u konceptu će biti opisano kako trebaju biti dekorirani. Tako da naravno naše kolege u prodavnicama će doživjeti malo prilagođavanja u svom radu."

 - Michael Lauritzen, Retail Designer u JYSK-u.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office