Skip to main content

Delite svoje iskustvo sa strategijom pomoću novih heštagova

Datum: 02/09/2019

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: Strategy

Grafika heštagova strategijeTri nova heštaga, #CUSTOMERFIRST, #GROWJYSK i #EXCEEDEXPECTATIONS, skreću pažnju na glavne poruke JYSKove nove strategije. 

Zajedno sa JYSKovom novom strategijom „Seamless and Closer to the Customer“ (jedinstveno i bliže kupcu), uvedena su tri nova heštaga. Njih mogu da koriste svi zaposleni u JYSKu kada žele da podele nešto što se na neki način odnosi na strategiju.

„Imamo u JYSKu već nekoliko heštagova koje koristimo u različitim situacijama, na primer #GOJYSK. Što se tiče novih heštagova, ohrabrujemo naše kolege iz svih zemalja da ih koriste prilikom deljenja svakodnevnih uspeha koji se odnose na novu strategiju. Oni se često mogu koristiti zajedno sa nekim od dobro poznatih haštagova“, objašnjava Communications & CSR Director (direktor za komunikacije i CSR odeljenje), Rune Jungberg Pedersen.

rune jungberg pedersen objašnjava tri heštaga

  • #CUSTOMERFIRST – „Ovaj heštag nas podseća na to da naš pristup Customer First (kupac na prvom mestu) i dalje živi u JYSKu. Fokusiramo se na potrebe kupca i imamo odlične ponude. Vodimo računa o složenosti i obezbeđujemo jedinstveno putovanje kupaca.“
     
  • #GROWJYSK – „Rast je deo naše DNK i želimo da postanemo najrasprostranjeniji lanac prodavnica. Grow JYSK znači nastaviti sa otvaranjem mnogih novih prodavnica širom sveta i biti profitabilan i uspešan.“
     
  • #EXCEEDEXPECTATIONS – „Želimo da nadmašimo očekivanja u mnogim oblastima, na primer, u kvalitetu proizvoda, korisničkoj podršci i održivosti. Nudimo fleksibilne opcije isporuke, jednostavne opcije korišćenja i razmene, kao i odlične ponude. Radi se o tome da budete sjajan poslodavac i da se ponašate odgovorno.“

U nastavku teksta možete videti primere JYSKovih kolega koje su već počele da koriste nove heštagove na društvenim mrežama. Kliknite na objavu da biste pročitali naslove i heštagove. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivan Protega (@ivan_protega) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leena Saario (@leenasofficial) on

Kenneth na LinkedInu
Kenneth A. S. Pedersen on LinkedIn #BringDedicationMeetPossibilities #ExceedExpectations #CustomerFirst #GROWJYSK #Respect
Roni na LinkedInu
Roni Tuominen on LinkedIn #GrowJYSK #Exceedexpectations #Customerfirst
Ville na LinkedInu
Ville Velin on LinkedIn #jysk #exceedexpectations #customerfirst

Pronađite više objava sa #GROWJYSK na LinkedInu i Instagramu. 

Latest news

JYSK Netherlands celebrated 100 stores with a silent opening

JYSK Holandija proslavio je tiho otvaranje 100. prodavnice

03/08/2020 - JYSK Holandija ostvario je neverovatno postignuće u petak, 10. aprila 2020. Međutim, zbog pandemije korona virusa, otvaranje 100. JYSKove prodavnice u Den Burgu na ostrvu Teksel proslavljeno je tiho.

New JYSK store in just three weeks: “It has been a crazy time”

Nova JYSK prodavnica za svega tri nedelje: „Ovo je bio potpuno lud period“

28/07/2020 - Nakon što joj je prodavnica uništena u požaru, Sine, Store Manager (menadžer prodavnice) i njene kolege iz Ringsteda u Danskoj, izgradili su novu i privremenu JYSK prodavnicu u staroj radionici. Za ovaj poduhvat su im bile potrebne samo tri nedelje, kao i velika doza timskog duha.

One Day in JYSK (July 2020)

Jedan dan u JYSKu: Četvoro kolega govore o svom radnom danu (jul 2020.)

20/07/2020 - Za više od 24.000 kolega iz više različitih zemalja, ne postoje dva istovetna radna dana u JYSKu. Zamolili smo četvoro kolega iz JYSKa da podele fotografije svog radnog danu na GOJYSK.com.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office