Skip to main content

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

Datum: 08/03/2024

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija: Sustainability

Dvije inicijative održivosti u JYSK-u

 

Ovog proljeća JYSK uvodi nove inicijative proizvodnje i pakovanja koje smanjuju upotrebu aluminija za 22 tone i potrebni transportni prostor ekvivalentan 40 transportnih kontejnera godišnje.

JYSK stalno radi na smanjivanju ekološkog otiska i dvije nove inicijative unutar proizvodnje i pakovanja prikazuju još jedan korak u pravom smjeru.

“Imam mnogo ambicioznih kolega koji donose odgovorne odluke, a ova poboljšanja u proizvodnji i pakovanju su odlični primjeri malih, ali vrijednih koraka u pozitivnom smjeru”, kaže Ditte Revsbæk Hansen, koja je Sustainability Director u JYSKu.

Ušteda na 4,5 miliona aluminijskih kapa

Prva inicijativa odnosi se na popularne složive stolice za vanjske prostore GUDHJEM i AIDT. Ove stolice su imale aluminijske kape na svakoj nozi iz dekorativnih razloga.

Sada je JYSK uspješno redizajnirao stolice i uklonio aluminijske kape za noge bez smanjivanja kvalitete i funkcionalnosti.

Promjenom se štedi ukupno 4,5 miliona komada što odgovara 22 tone aluminija godišnje.

Novo rješenje za pakovanje jorgana

Druga inicijativa je nova ambalaža za trbušni pojas napravljena od kartona sa FSC® certifikatom, koja je implementirana na nekoliko serija BASIC popluna, uključujući dvije velike hladne serije popluna BREIDTINDEN i STETINDEN (FSC® N001715).

Traka za stomak drži svaki poplun uredno zamotanim, što ne samo da osigurava da kupci mogu kupiti poplun uz garanciju minimalnog rukovanja od strane drugih, već i minimizira prostor koji se koristi u transportnim kontejnerima.

U stvari, nova inicijativa za trbušne trake smanjuje upotrebu JYSK-ovih kontejnera s više od 40 transportnih kontejnera svake godine, što znači da JYSK može prevesti 300.000 dodatnih ljetnih popluna unutar postojećeg prostora.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office