Skip to main content
One Concept fits more than 3,000 stores

Jedan koncept odgovara više od 3000 prodavnica

Датум: 30/03/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Категорија: Attractive Stores

Prevod: www.languagewire.com

Idealna veličina JYSK prodavnice iznosi 950 m2. Međutim, nije to uvek moguće obezbediti. Kada je takav slučaj, JYSK ima podjednako uspešnu alternativu u okviru koncepta Store Concept 3.0. Ta alternativa je sada prisutna u više od 300 JYSK prodavnica.

JYSK je 2021. godine započeo testiranje prilagođenog dizajna koncepta Store Concept 3.0 i naišao na ogroman uspeh. Sada je u više od 250 JYSK prodavnica prisutan dizajn Compact, a u skoro 100 prodavnica dizajn XL.

Uz prilagođene dizajne koncepta Store Concept 3.0 moguće je suziti ili proširiti ovaj originalni koncept tako da odgovara bilo kojoj veličini prodavnice. Varijacije su u visini polica i količini izloženog nameštaja.

„Naš Store Concept 3.0 je veoma fleksibilan. Iako optimalna veličina prodavnice za SC 3.0 iznosi 950 m2, može se pomeriti u različitim smerovima. Testirali smo koncept kako na manjoj, tako i na većoj skali od originalne, i koncept je uspešan u svim veličinama“, kaže Michael Lauritzen, Store Concept Designer u kompaniji JYSK.

Pojačana motivacija i prodaja

U Holcvikedeu, u Nemačkoj, mala JYSK prodavnica od 773 m2 je u januaru ponovo otvorena kao 3.0 Compact prodavnica, a renoviranje je sa sobom donelo mnogo poboljšanja.

„Prelazak na 3.0 je neverovatno upečatljiv. Motivacija tima je ponovo porasla zato što je ambijent potpuno drugačiji, kvalitetniji i modernog izraza. Primetili smo i da su kupci zadovoljni. Sada budu više nadahnuti što na kraju povećava našu prodaju. Razvoj koncepta 3.0 Compact nam je zaista pružio priliku da pokažemo najbolje lice naše prodavnice“ kaže Patrick Neff, Store Manager u Holcvikedeu.

Tim iz Holcvikedea
Tim iz Holcvikedea u svojoj prodavnici po konceptu Store Concept 3.0 Compact.

U blizini kupcima uz Compact

U nekim JYSK zemljama mnoge prodavnice su premale da bi se u njih smestio originalni Store Concept 3.0. Stoga bi alternativu prilagođenom konceptu predstavljalo preseljenje prodavnice u veći prostor, ali dalje od kupaca.

„Ako imamo najbolju lokaciju u nekom gradu, ali je zgrada jednostavno premala prema našem konceptu Store Concept 3.0, onda moramo da napravimo kompromis kako bismo ostali blizu kupcima. Kupci će i dalje dobiti potpuno 3.0 iskustvo kada posete ove prodavnice, pa se tu radi o relativno malo kompromisa koje treba da napravimo da bismo zauzvrat bili odlično nagrađeni“, objašnjava Michael.

To je bio slučaj i sa prodavnicom u Holcvikedeu i Patrick se slaže sa odlukom da se ostane u istoj zgradi.

„Imamo centralnu lokaciju što je ogromna prednost. Druga lokacija ne bi bila profitabilna i budući da je Holcvikede mali grad, mogućnosti da se nađe druga lokacija su poprilično ograničene. Smatram da je ostanak na ovom mestu bio savršen izbor. Uz ponovno otvaranje smo mogli sa našim kupcima da počnemo novu godinu u novoj prodavnici“, kaže Patrick.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office