Skip to main content
One Concept fits more than 3,000 stores

Jedan koncept odgovara više od 3000 prodavnica

Datum: 30/03/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija: Attractive Stores

Prevod: www.languagewire.com

Idealna veličina JYSKove prodavnice je 950 m2. Međutim, to nije uvijek moguće. U tom slučaju je JYSK pronašao jednako uspješne alternative u Konceptu prodavnice 3.0. Ove alternative su sada prisutne u više od 300 JYSKovih prodavnica.

JYSK je 2021. započeo testiranje prilagođenog dizajna Koncepta prodavnice 3.0 i doživio veliki uspjeh. Sada postoji više od 250 JYSKovih prodavnica s kompaktnim dizajnom i skoro 100 prodavnica s XL dizajnom.

S prilagođenim dizajnom za Koncept prodavnice 3.0 moguće je sabiti ili proširiti izvorni koncept kako bi odgovarao bilo kojoj veličini prodavnice. Varijacija je u visini instalacija i količini izloženog namještaja.

“Naš Koncept prodavnice 3.0 je veoma fleksibilan. Čak iako je optimalna veličina za SC 3.0 prodavnicu 950 m2, može se protegnuti u različitim pravcima. Koncept smo testirali i u manjoj i u većoj razmjeri od originala i on je uspješan u svim veličinama”, kaže Michael Lauritzen, koji je Store Concept Designer u JYSKu.

Poboljšana motivacija i prodaja

U Holzwickedeu u Njemačkoj je mala JYSKova prodavnica sa 773 m2 ponovo otvorena kao 3.0 kompaktna prodavnica u januaru, a adaptacija je donijela mnoga poboljšanja.

“Prijelaz na 3.0 je nevjerovatno impresivan. Motiviranost tima se ponovo povećala jer je okruženje potpuno drugačije s većom kvalitetom i modernim izgledom. Primijetili smo i da su kupci zadovoljni. Sada dobivaju više inspiracije što nam na kraju povećava prodaju. Razvoj 3.0 kompaktne prodavnice nam je zaista dao priliku da iz naše prodavnice izvučemo najbolje”, kaže Patrick Neff, koji je Store Manager u Holzwickedeu.

Tim Holzwickede
Tim Holzwickede u svojoj kompaktnoj prodavnici s Konceptom prodavnice 3.0.

Ostanak u blizini kupaca u kompaktnoj prodavnici

U nekim JYSKovim državama su mnoge prodavnice premale da bi u njih mogao stati izvorni Koncept prodavnice 3.0. Zato bi alternativa prilagođenom konceptu bila premještanje prodavnice u veći objekat dalje od kupaca.

“Ako imamo najbolju lokaciju u gradu, ali je zgrada premala za naš Koncept prodavnice 3.0, tada moramo napraviti kompromis kako bismo ostali blizu naših kupaca. Kupci će i dalje dobiti potpuno 3.0 iskustvo kada posjete ove prodavnice, pa smo morali napraviti relativno malo kompromisa da bismo zauzvrat dobili veliku nagradu”, objašnjava Michael.

To je bio slučaj i s prodavnicom u Holzwickedeu, a Patrick se slaže s odlukom da se ostane u istoj zgradi.

“Imamo centralnu lokaciju, što je ogromna prednost. Druga lokacija ne bi bila profitabilna, a pošto je Holzwickede mali grad, mogućnosti za pronalazak nove lokacije su prilično ograničene. Smatram da je ostanak ovdje odličan izbor. S ponovnim otvaranjem smo mogli započeti novu godinu u novoj prodavnici s našim kupcima”, kaže Patrick.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office