Skip to main content

Čovek kome je pakovanje u centru pažnje

Датум: 12/09/2017

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Категорија: Careers & HR , People

Pakovanje – to je samo karton u koji se pakuju naši proizvodi. Da li je stvarno tako? Nije, ako pitate šta o tome misli Lars Heg, Packaging Development Specialist u JYSKu.

Namena pakovanja je, naravno, da zaštiti proizvode od lomljenja, ali treba da bude i vizuelno privlačno. 

Šta rade vaše kolege?

U JYSKu imamo mnoštvo različitih poslova – neki su vidljiviji drugima a za neke možda nikada niste čuli. Međutim, jedno je sigurno, bez obzira na radno mesto, svi mi imamo ulogu u velikom uspehu JYSKa. U ovoj seriji članaka ćete moći da saznate više o poslovima koje obavljaju vaše kolege.

„Kada kupac dobije proizvod, pakovanje ostavlja prvi utisak o proizvodu – prvi utisak koji imate o njegovom kvalitetu“, kaže Lars Heg, Packaging Development Specialist.   

Lars je novajlija u JYSKu, a isto važi i za njegovo radno mesto, jer je to nova pozicija. Larsov zadatak je da optimizuje pakovanja u JYSKu. Zato on radi na razvoju novog standarda koji će doneti jasan skup smernica za to kakvo naše pakovanje treba da bude.

„Poboljšano pakovanje će sprečiti oštećenja naših proizvoda i dodatno poboljšati prvi utisak. Naši zaposleni treba da budu ponosni kada preuzmu proizvod iz skladišta i isporuče ga kupcima“, kaže on.

Packaging Development Specialist
Lars Heg, Packaging Development Specialist, razvija novi standard za pakovanje u JYSKu.

Testiranje trajnosti
Razvijanje novog standarda zahteva opšti pregled. Zato je Lars, tokom prvih meseci na novom poslu, proveo dosta vremena ispred ekrana računara, u kome su bili podaci o prethodnim greškama, reklamacijama i izveštajima o kvalitetu naših proizvoda.

„Ovi podaci mi pružaju uvid u to gde možda postoji potreba za poboljšanjem pakovanja“, objašnjava Lars.

Lars je dodatno testirao i trajnost pakovanja u realnim situacijama. Između ostalog, učestvovao je u „danima sklapanja“ u distributivnom centru Radomsko u kome je testirao da li pakovanje može da izdrži rukovanje u skladištima, prodavnicama i kod kupca.

„Pakovanje bi trebalo da izdrži celokupan put od dobavljača do kuće kupca. I treba da bude na zadovoljavajućem nivou – ne smeju da se pojave ispupčenja u uglovima jer se tako stiče utisak o nižem kvalitetu. Ako se pakovanje ošteti kada se pomera malo napred-nazad, trajnost jednostavno nije dovoljna dobra“, kaže Lars.

Opsežno iskustvo iz prošlosti
Iako je posao u JYSKu nov, Lars ima dosta prethodnog iskustva. Na prethodnom poslu, Lars je radio na razvoju pakovanja, a kasnije je bio odgovoran za nabavku pakovanja.

*Činjenica da sam radio u nabavci, omogućava da dobro razumem troškove, međutim, tehničke karakteristike pakovanja su mi najzanimljivije, tako da ponovo želim više da se usredsredim na taj deo na poslu u JYSKu“, kaže Lars.

Packaging Development Specialist
Lars Heg, Packaging Development Specialist, testira trajnost pakovanja na „danima sklapanja“ u distributivnom centru Radomsko.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office