Skip to main content

Fokusiranost na ambalažu

Datum: 12/09/2017

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategorija: Careers & HR , People

Ambalaža, to je samo karton omotan oko naših proizvoda. Ili? Ne ako pitate JYSK-ovog novog Packaging Development Specialist, Larsa Høgha.

Svrha ambalaže je naravno da se proizvodi sačuvaju od razbijanja, ali bi trebala također biti vizuelno privlačna. 

Šta tvoj kolega radi?

U JYSK-u, imamo mnogo različitih poslovnih funkcija - neke su vidljivije od ostalih, a za neke možda niste nikad čuli. Međutim, jedna stvar je sigurna, bez obzira koju poslovnu funkciju imamo, svi igramo ulogu u JYSK-ovom velikom uspjehu. U ovoj seriji članaka imate priliku da naučite više o poslu svojih kolega.

"Kada kupac primi proizvod, upravo mu ambalaža daje prvi dojam o proizvodu - prvi dojam o kvaliteti" kaže Lars Høgh, Packaging Development Specialist.   

Lars je još nov u JYSK-u, a isto se odnosi i na njegov opis posla, jer je to novo uspostavljena pozicija. Larsov zadatak je optimizacija ambalaže u JYSK-u. Stoga je u procesu razvoja novog standarda sa svrhom stvaranja jasnih smjernica koje se odnose na to kakva želimo da bude naša ambalaža.

"Poboljšana ambalaža će pomoći u sprečavanju oštećenja naših proizvoda i dati još bolji prvi utisak. Naši zaposlenici bi trebali biti ponosni kada uzmu proizvod iz naših skladišta i dostave ga kupcu," kaže on.

Packaging Development Specialist (stručnjak za razvoj ambalaže)
Packaging Development Specialist, Lars Høgh, razvija novi standard za ambalažu u JYSK-u.

Testiranje izdržljivosti
Razvoj novog standarda zahtjeva pregled. Stoga, Lars je tokom prvih mjeseci na svom novom poslu proveo dosta vremena ispred računara - ekrana ispunjenog podacima o prethodnim greškama, zahtjevima i izvještajima o kvaliteti naših proizvoda.

"Ovaj podatak mi daje pregled gdje bi mogla postojati potreba za poboljšanjem ambalaže," on objašnjava.

Lars je dalje vani testirao izdržljivost ambalaže u stvarnom životu. Između ostalog, učestvovao je na danima montaže u distribucijskom centru u Radomsko gdje je testirao da li ambalaža može podnijeti rukovanje u skladištima, prodavnicama i sa kupcima.

"Ambalaža bi trebala moći da izdrži cijeli put od dobavljača do doma kupca. I trebalo bi biti zadovoljavajuće - ne bi trebalo biti nikakvih ispupčenja na ćoškovima jer bi to smanjilo dojam kvalitete. Ako je ambalaža oštećena kada se micala malo napred i nazad, izdržljivost jednostavno nije dovoljno dobra," kaže Lars.

Veliko iskustvo od ranije
Iako je posao u JYSK-u novi, Lars ima mnogo prethodnog iskustva. Na svom prethodnom poslu, radio je na razvoju ambalaže a kasnije je bio odgovoran za nabavku ambalaže.

"Činjenica da sam radio u nabavci, daje mi dobro razumijevanje troškova, međutim, tehničke osobine ambalaže su one za koje mislim da su najinteresantnije, i zato se radujem da se opet fokusiram više na taj dio na poslu u JYSK-u," kaže Lars.

Packaging Development Specialist (stručnjak za razvoj ambalaže)
Packaging Development Specialist, Lars Høgh, testira izdržjivost ambalaže na danima sklapanja u distribucijskom centru u Radomsko.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office