Skip to main content
Frank Christant

Čekaju nas uzbudljivi izazovi u Belgiji

Датум: 06/12/2016

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Категорија: Expansion

Kad JYSK otvori svoje prve dve prodavnice u Belgiji u aprilu 2017., pojaviće se određeni izazovi koji su specifični za ovu državu. Podela Belgije podrazumeva prilagođevanje raznoličitostima kultura i jezika

Prve dve JYSK prodavnice u Belgiji otvoriće svoja vrata u gradovima Antwerp i Genk 5. aprila 2017. Nije slučajnost da se prve JYSK prodavnice otvaraju na severu države, blizu granice sa Holandijom. 

Upravo je JYSK organizacija iz Holandije ta koja pokreće operacije u državi sa velikim kulturnim i jezičkim razlikama, u zavisnosti od toga u kojem se delu nađete. Država je podeljena na tri različita regiona sa tri različita jezika. 

„Postoji izreka među Holanđanima i Belgijancima - nemoguće je pronaći dve susedne države u svetu koje se toliko razlikuju“, rekao je Frank Christant, Country Manager za Holandiju i Belgiju.

POŠTOVANJE KULTURE Frank Christant

Zato je JYSK započeo sa otvaranjem prodavnica na severu države, u pokrajini Flandrija, gde se govori holandski, a nakon toga planira se širenje prema jugu i francuskom govornom području. Ovo će da zahteva izradu dva reklamna letka, svakog na na posebnom jeziku. 

Takođe, holandski i belgijski kupci se veoma razlikuju: 

„Morate da provedete više vremena sa belgijskim kupcem da biste dobili njegovo poverenje pre nego što bude spreman nešto da kupi. Zato je potrebno raditi sa velikim poštovanjem tuđe kulture.  Naravno da i dalje svoj rad zasnivamo na JYSK vrednostima, ali treba da ih prilagodimo načinu rada u Belgiji“, rekao je Frank Christant. 

Pobrinuće se da organizacija u Holandiji bude spremna za ovaj izazov. 

„Deset godina smo radili da bi JYSK u Holandiji postao ono što je danas, tako da znamo šta je potrebno. Međutim, rad u Belgiji biće veoma drugačiji. Moramo da se oslonimo na naše iskustvo i preduzetničke veštine, ali smo spremni i imamo resurse da bismo to i postigli“, rekao je Frank. 

Dugoročni cilj je da otvorimo oko 50 JYSK prodavnica u Belgiji. 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office