Skip to main content
Camelia and Gabriela are ready for the Paralympic Games in Paris

Camelia i Gabriela su spremne za Paraolimpijske igre

Датум: 26/09/2023

Author: Raluca Dascălu, Communications Manager, JYSK Romania

Категорија: Sustainability

Prevod: www.languagewire.com

Do Paraolimpijskih igara u Parizu ostalo je manje od godinu dana, a predstavnici kompanije JYSK su porazgovarali sa nekim od sportista koji će učestvovati u igrama.

Podne je. Nalazimo se u mirnom delu Bukurešta, u blizini centra grada, okruženi malim kućama. Ovde se nalazi teren za stoni tenis, poprilično dobro skriven od pogleda ljudi. Zvuk loptica za stoni tenis čuje se još sa ulaza. Unutra, momci i devojke, muškarci i žene, igraju ping-pong.

Za jednim od stolova treniraju dve devojke, a obe nose majice sa natpisom „Tim Rumunija“. To je zvanični dres olimpijskih i paraolimpijskih sportista. Ove dve devojke su Camelia Ciripan i Gabriela Constantin, a Camelia je bila jedna od atletičarki u promotivnom video spotu kompanije JYSK o paraolimpijskim sportovima pod nazivom „Svako može da uspe“.

ZNAČAJNA GODINA

Camelia Ciripan i Gabriela Constantin
Camelia (levo) se bavi stonim tenisom već 7 godina, a Gabriela (desno) je stonoteniserka već 20 godina.

Camelia i Gabriela igraju i na individualnim stonoteniskim događajima i u dublu. Tokom proteklih nekoliko meseci igrale su na Evropskom prvenstvu u para stonom tenisu u Šefildu u Velikoj Britaniji i na međunarodnom turniru u Saudijskoj Arabiji i vratile se u Rumuniju sa medaljama. Ali, ove godine, sva takmičenja i treninzi nose sa sobom veći ulog: kvalifikaciju za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine.

„Ova godina sa sobom nosi dosta izazova. Treninzi su intenzivniji a psihički pritisak je veći nego inače. Nadamo se da će naš trud, kao i trud naših trenera, uroditi plodom i da ćemo postići veoma dobre rezultate“, kaže Camelia Ciripan, koja je ovim sportom počela da se bavi pre sedam godina, kada joj je jedan od članova nevladine organizacije za sportiste sa invaliditetom poklonio reket za stoni tenis.

Njena koleginica, Gabriela Constantin, bavi se ovim sportom preko 20 godina.

„U početku je bilo teško, ali sam vremenom zavolela ovaj sport, savladala teškoće i sada mi je zadovoljstvo da igram. Odabrala sam ovaj sport jer mi je bio najpristupačniji i zato što mi se dopao. Ova godina će sigurno biti teža, intenzivnija, biće potreban veći trud, ali svesna sam toga da mi svi ovi treninzi pomažu da postanem bolja“, kaže Gabrijela.

SLOBODA I INKLUZIVNOST

Camelia Ciripan se vratila treninzima nakon što je pauzirala dve godine usled teške povrede. Na terenu za stoni tenis oseća se slobodno. Upravo zbog toga želi da ohrabri druge devojke da počnu da se bave sportom.Camelia Ciripan i Gabriela Constantin

„Devojke sa invaliditetom se u najvećem broju slučajeva ne bave sportom. Želela bih da ih podstaknem da pronađu sport koji im se dopada. Sport može mnogo toga da nam pruži, a što je najvažnije, inkluzivan je. Zahvaljujući sportu bolje prihvatamo sebe i postajemo deo zajednice koja je naša“, kaže Camelia.

Za Gabrielu, bavljenje sportom joj pomaže da ostane u formi kako fizički tako i psihički.

„Sport čini da se dobro osećam, čini me srećnijom, optimističnijom, daje mi energiju, poboljšava koncentraciju i pažnju i pomaže mi da imam poverenja u sebe“, kaže ona.

Pored slobode i radosti koju osećaju dok igraju stoni tenis, ove dve devojke su srećne što su na stonoteniskom terenu deo zajednice u kojoj sportisti pomažu jedni drugima i osećaju se korisnim.

najbolji rezultati

  • 3. mesto u dublu, na Svetskom ekipnom prvenstvu, para stoni tenis, Slovačka, 2017. godine
  • 1. mesto za Gabrielu Constantin u pojedinačnoj disciplini na Kupu Kostarike u San Hozeu, Kostarika, 2022. godine
  • 3. mesto za Cameliu Ciripan na Svetskom prvenstvu u para stonom tenisu u Andaluziji 2022. godine
  • Camelia Ciripan je dobila trofej „Sportista 2022. godine“ u kategoriji para olimpijskog sporta, na Gala večeri za proglašenje sportiste godine koja je organizovana prošle zime.

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni novi proizvodi troje kolega iz prodavnica

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSK prodavnica je spremno da još jednom podele svoje apsolutno omiljene proizvode iz novog asortimana<strong>.</strong>

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office