Skip to main content

Ambasador zaposlenih slavi 35 godina rada u kompaniji JYSK

Датум: 01/02/2023

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Категорија: Careers & HR , People

Prevod: www.languagewire.com

Nakon 35 godina rada u JYSKu, od kojih je 15 proveo kao član najvišeg rukovodstva, Mikael Nielsen i dalje nastoji da stvori najbolje mesto za rad za sve zaposlene u JYSKu, bilo da rade u Strueru u Danskoj ili Splitu u Hrvatskoj.

Mikael Nielsen
Mikael Nielsen radi 35 godina u JYSKu, trenutno na poziciji Executive Vice President Retail, na koju je postavljen 2008.

Kada se 1988. Mikael Nielsen zaposlio u JYSKu kao Store Manager Trainee u Danskoj, prvi cilj u karijeri mu je bio da postane District Manager. Ta težnja ga je odvela u Švedsku, gde je postao Store Manager za prvu prodavnicu u lancu u Švedskoj, koja je otvorena u Malmeu 1991, što mu je pružilo priliku da se okuša u rukovođenju JYSKovom prodavnicom.

Ipak, tamo je proveo samo 3-4 meseca, nakon čega se vratio u Dansku sa ciljem da postane District Manager za sve JYSKove prodavnice u Severnom Jilandu.

„Otada su stvari krenule uzlaznom linijom“, rekao je Mikael o svom razvojnom putu od pozicije Store Manager Trainee do najvišeg rukovodstva JYSKa čiji je član postao 2008.

Tu se nije zaustavio, već je napredovao sve do funkcije Executive Vice President Retail koju trenutno obavlja. Dana 1. februara 2023 proslaviće 35. godišnjicu rada u kompaniji JYSK.

„Činjenica da sam u JYSKu već 35 godina zvuči apsolutno neverovatno. Kada sam počeo da radim, nisam uopšte razmišljao toliko daleko unapred. Dobio sam posao i tek što smo počeli da radimo. Prva prodavnica u čijem otvaranju sam učestvovao je broj 65 u Midelfartu u Danskoj, a danas imamo preko 3200 prodavnica, što znači da se u međuvremenu dogodilo dosta toga“, rekao je Mikael.

Karijera u kompaniji JYSK

  • Od 2008: Executive Vice President Retail
  • 2008: Operational Director
  • 2007: Operational Manager
  • 2000: Country Manager za Dansku
  • 1991: District Manager u Severnom Jilandu
  • 1991: Store Manager u Švedskoj
  • 1988: Store Manager Trainee

Ambasador zaposlenih

Svakako da se dosta toga dogodilo za ovih 35 godina u JYSKu, koji je iz relativno male kompanije iz Danske izrastao u „vodeću profesionalnu, međunarodnu kompaniju“, kako navodi Mikael. Uporedo sa promenama, tokom godina se razvijala i njegova uloga u JYSKu.

„Iz sopstvenog iskustva znam kako je našim kolegama i kupcima u prodavnicama, jer mi je poznato šta se događa u praksi. Još uvek se trudim da posetim naše prodavnice u što više zemalja. Zbog tog znanja sam danas jedan od onih koji s oprezom prihvataju nove inicijative ili nove načine rada sve dok to ne znači prednost za naše zaposlene. Zbog toga bi se moglo reći da sam čovek za prodavnice ili zemlje, JYSKov ambasador koji može da uspostavi most između prodavnica i sedišta u Danskoj“, rekao je.

Mikael ponekad, kada zaposleni iz neke prodavnice u inostranstvu ima važnu poruku, shvati koliko je zapravo to inostranstvo daleko od Brabranda u Danskoj, gde je smešteno JYSKovo međunarodno sedište.

„Svi su podjednako bitni, bez obzira da li rade u Danskoj, Španiji ili Bugarskoj. Ključna stvar je da naše sedište bude blisko povezano sa prodavnicama u inostranstvu, stoga ulažem mnogo vremena i truda da to osiguram“, izjavio je.

Mikael smatra da je razvoj zaposlenih jedna od pokretačkih sila, posebno mogućnosti koje se pružaju zaposlenima.

„Suština je u tome da imate i pokazujete pravi stav i da iskoristite mogućnosti“, rekao je.

Mikael Nielsen
Na ovoj fotografiji od pre nekoliko godina, Mikael Nielsen je snimljen kako u to vreme sastavlja ram za krevet u JYSKovoj prodavnici.

Staloženiji i promišljeniji

Ovih 35 godina je uticalo na Mikaela i na privatnom planu. Iako misli da se u suštini nije promenio.

Mikael Nielsen

  • Rođen 1964.
  • Oženjen je i ima 19-godišnjeg sina i 26-godišnju ćerku
  • Živi u Randersu u Danskoj

„Pre 35 godina sam bio prilično mlad, mislim da sam imao tek osam godina!“, glasno se nasmejao pre nego što je nastavio: „Neko bi verovatno rekao da sam s vremenom postao staloženiji i promišljeniji. To verovatno dolazi s godinama. Nemam utisak da sam izgubio osećaj ili postao umoran, čak sada bolje rešavam stresne situacije. Ne posustajem tako lako pred nevoljom, i pokušavam da prenesem tu smirenost na svoje kolege. Imali smo prilike to nedavno da isprobamo tokom krize sa koronom i sada sa ratom u Ukrajini“, rekao je.

Uprkos svim tim raznim ulogama i izazovima, Mikael još uvek nije završio sa JYSKom. Čak naprotiv.

„Još uvek očekujem da će JYSK ostvariti mnogo uspeha u budućnosti. Nastojimo da postignemo najbolji rezultat i ostaću sve dok ne budem gotov, a srećom to nikada niste u JYSKu“, rekao je.

Istorijska lekcija iz 2019.

Kada je 2019. premeštena prva švedska JYSKova prodavnica, Country Director za JYSK u Švedskoj, Johan Sjödin, i Mikael Nielsen su se sastali na staroj lokaciji i prisetili se prošlosti. U nastavku pogledajte video sa sastanka:

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office