Skip to main content

Predstavnik zaposlenika slavi 35 godina u JYSKu

Datum: 01/02/2023

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Careers & HR , People

Prevod: www.languagewire.com

Nakon 35 godina u JYSKu, od kojih je 15 u višem menadžmentu, fokus Mikaela Nielsena ostaje na stvaranju najboljeg radnog mjesta za sve zaposlene u JYSKu, bez obzira rade li u Strueru u Danskoj ili u Splitu u Hrvatskoj.

Mikael Nielsen
Mikael Nielsen je u JYSKu 35 godina, a trenutno je na poziciji Executive Vice President Retail, na kojoj je od 2008.

Kada je Mikael Nielsen počeo kao Store Manager Trainee u JYSKu u Danskoj davne 1988., njegov prvi cilj za karijeru je bio da postane District Manager. Put ka tome ga je odveo u Švedsku, gdje je postao Store Manager za prvu švedsku prodavnicu lanca, koja je otvorena u Malmöu 1991., kako bi se mogao oprobati u vođenju JYSKove prodavnice.

Međutim, tamo je bio samo 3-4 mjeseca prije nego što se vratio kući u Dansku kako bi postigao svoj cilj da postane District Manager za sve JYSKove prodavnice u Sjevernom Jutlandu.

"Od tada je samo išlo s boljeg na bolje," tako Mikael kaže o svom putu karijere od pozicije Store Manager Trainee do učešća u višem menadžmentu u JYSKu od 2008.

Sada se još više popeo na ljestvici karijere u višem menadžmentu i ima titulu Executive Vice President Retail. Svoju 35. godišnjicu u JYSKu će proslaviti 1. februara 2023.

"Kada se malo razmisli, suluda je činjenica da sam u JYSKu 35 godina. Kada sam počeo, nimalo nisam razmišljao toliko unaprijed. Dobio sam posao i krenuli smo raditi. Prva prodavnica koju sam pomogao otvoriti je bila 65. po redu u Middelfartu u Danskoj, a sada imamo preko 3200 prodavnica, pa se desilo mnogo toga u tim godinama", kaže Mikael.

Karijera u JYSKu

  • Od 2008.: Executive Vice President Retail (izvršni potpredsjednik maloprodaje)
  • 2008: Operational Director
  • 2007.: Operational Manager
  • 2000.: Country Manager za Dansku
  • 1991.: District Manager u Sjevernom Jutlandu
  • 1991.: Store Manager u Švedskoj
  • 1988.: Store Manager Trainee (pripravnik za rukovodioca trgovine)

Predstavnik zaposlenika

Naravno, mnogo se toga dogodilo u 35 godina s JYSKom, koji je od donekle manje kompanije koja je započela u Danskoj postao "vrlo profesionalna, internacionalna kompanija", kako Mikael kaže. Zajedno s promjenama, razvijao je i svoju ulogu u JYSKu tokom godina.

"Iz svog iskustva u prodavnicama, znam kako stvarnost izgleda našim kolegama i kupcima. Također još uvijek posjećujem prodavnice u što više država je to moguće. To znanje trenutno koristim kako bih bio jedan od onih koji preispituju da li nova inicijativa ili način rada ima smisla našim zaposlenicima. Tako sam ja osoba iz prodavnica ili država, JYSKov predstavnik koji može izgraditi most između prodavnica i glavnog ureda u Danskoj", kaže on.

Mikael je ponekad iskusio da, kada zaposlenik u drugoj državi ima važnu poruku, udaljenost između raznih država i Brabranda u Danskoj, gdje je smješten JYSKov internacionalni glavni ured, može biti velika.

"Ali bez obzira da li radite u Danskoj, Španiji ili Bugarskoj, svi su jednako važni. Manja udaljenost između glavnog ureda i naših država je za mene ključna te ulažem mnogo vremena i truda kako bih to osigurao", kaže on.

Razvoj zaposlenika je također i dalje pokretačka snaga za Mikaela i za njega su prilike zaposlenika posebno vezane za jednu stvar.

"Radi se o posjedovanju i pokazivanju pravog stava i iskorištavanju prilika", kaže on.

Mikael Nielsen
Na ovoj fotografiji od prije nekoliko godina, Mikael Nielsen sastavlja okvir za krevet u JYSKovoj prodavnici u to vrijeme.

Uravnoteženiji i suptilniji

I na ličnom frontu je 35 godina uticalo na Mikaelov stil života. Iako se načelno osjeća kao ista osoba.

Mikael Nielsen

  • Rođen 1964.
  • Oženjen i ima sina od 19 i kćerku od 26 godina
  • Živi u Randersu, Danska

"Prije 35 godina sam bio nevjerovatno mlad, vjerovatno sam imao samo osam godina!" uzvikuje on i smije se prije nastavljanja: "Neki bi vjerovatno rekli da sam tokom vremena postao uravnoteženiji i suptilniji. To vjerovatno dolazi s godinama. Bez nagovještavanja da više nemam puls ili da sam se umorio, sada bolje podnosim stresne situacije. Ne poljulja me lako olujno vrijeme i tu mirnoću pokušavam prenijeti mojim kolegama. To smo nedavno pokušali tokom krize koronavirusa i s ratom u Ukrajini", kaže on.

Uprkos mnogim različitim ulogama i izazovima, Mikael još nije završio s JYSKom. Skoro suprotno od toga.

"I dalje očekujem mnogo uspjeha za JYSK u budućnosti. Motiviše nas postizanje najboljih rezultata i ostat ću dok ne budem gotov, a to, srećom, niste nikad u JYSKu", kaže on.

Lekcija iz historije iz 2019.

Kada je prva švedska JYSKova prodavnica premještena 2019., Country Director za JYSK Švedska, Johan Sjödin, i Mikael Nielsen su se susreli na staroj lokaciji da razgovaraju o prošlosti. Pogledajte video s tog sastanka ispod:

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office