Skip to main content

170 kolega je učestvovalo na onlajn strateškoj radionici

Datum: 12/05/2020

Author: Martin Fyn Aamand, Communications & PR Manager

Kategorija: Strategy , Technology

Budući da nije bilo nikakve šanse da se 170 kolega okupi u centru HimmerLand, ove godine je planiranje strategije postalo najveći virtuelni događaj ikada u JYSKovoj istoriji.

„Drago mi je što mogu da vam poželim dobrodošlicu na ovu stratešku sesiju. Ove godine je pomalo neprirodno, ali moramo da se prilagodimo datoj situaciji.“

Ovo su bile prve reči koje je izgovorio Jan Bøgh, CEO & President (generalni direktor i predsednik) JYSKa, tokom prošlonedeljnog onlajn strima uživo iz našeg sedišta u Brabrandu, Danska.

U normalnim okolnostima, timovi menadžera iz svih zemalja i uslužnih funkcija se okuplja svake godine radi planiranja strategije u konferencijskom centru HimmerLand u vlasništvu porodice koja poseduje Lars Larsen Group.

Međutim, ove godine pandemija virusa korona je primorala Jan Bøgh i preostali deo izvršnog menadžerskog tima da promene planove i da ga pretvore u virtuelni događaj. U fokusu je i dalje bilo kreiranje najboljih planova za predstojeću finansijsku godinu, koja počinje u septembru.

Šta je to planiranje strategije?

  • Svakog proleća, svi menadžerski timovi u JYSKu se sastaju u centru HimmerLand radi pripreme za predstojeću finansijsku godinu koja počinje u septembru.
  • Približno 170 kolega se okuplja kako bi se informisali o statusu razvoja u JYSKu i radili na oblastima koje će biti u fokusu u budućnosti.
  • Ove godine, događaj je uglavnom bio virtuelan i učesnici su sedeli zajedno u malim grupama u različitim zemljama u Evropi.

Učesnici iz cele Evrope

Na više različitih lokacija u Evropi, JYSKovi menadžerski timovi za zemlje su se povezali preko računara na dvočasovni strim uživo koji je počeo tačno u 8 ujutru.

Jedna od osoba koja je pratila strim uživo je bio Christian Schirmer, Country Manager (menadžer za zemlju) za Dänisches Bettenlager u Nemačkoj.

„Ove godine smo se prvi put pridružili planiranju strategije od kada su objedinjeni DBL i JYSK Nordic. Bilo je zaista inspirativno gledati i čuti različite govornike i njihove različite načine komunikacije. I ako je sve bilo virtuelno, govornici su stajali blizu kamera, pa je izgledalo skoro kao da smo prisustvovali lično“, kaže on.

Drugi virtuelni učesnik je bila Martina Pohjanen, Country Manager za JYSK u Norveškoj.

„Bilo je sjajno što smo se povezali preko strima uživo. Mogućnost da se okupimo i čujemo pravac razvoja JYSKa je bilo značajnije nego ikad u nesigurnim vremenima u kojima smo sada. Digitalni sastanak je protekao u savršenom redu i ako bi bilo još bolje da smo se fizički susreli“, kaže ona.

HimmerLand logotip
HimmerLand je konferencijski centar u vlasništvu porodice koja poseduje Lars Larsen Group.

Povratak u HimmerLand 2021. godine

Tokom strima uživo, Jan Bøgh je takođe izložio status trenutne situacije u JYSKu: Još uvek je rano da tačno kažemo šta je značio virus korona, ali pošto je skoro 2000 prodavnica u ovom periodu zatvoreno, situacija je veoma ozbiljna. Na sreću, izgleda da se to popravlja svakog dana.

U strimu uživo su učestvovali Niels Veien, Executive Vice President Customer Experience, Digital & Business Development (izvršni potpredsednik za korisničko iskustvo, digitalni i poslovni razvoj) i Jacob Krogh Andersen, Head of Business Development & Relationship (rukovodilac poslovnog razvoja i odnosa). Oni su predstavili učesnike iz različitih delova strateških procesa i kako da se na najbolji način radi sa lokalnim poslovnim planovima.

Iako je strim uživo prošao dobro, Jan Bøgh se raduje što će poželeti dobrodošlicu svojim kolegama sledeće godine ponovo u centru HimmerLand.

„Sudeći po povratnim informacijama koje sam do sada dobio, ovaj virtuelni događaj je prevazišao očekivanja. Ali, naravno, osećaj pripadnosti nečemu većem je prisutniji kada se sastanete sa 170 kolega u centru HimmerLand. To je teško zameniti“, kaže on i dodaje:

„Pa ipak, mislim da su svi bili zaista angažovani i motivisani i ove godine. I ne sumnjam da ćemo ponovo napraviti snažne planove za rast u budućnosti“, kaže on.

Latest news

Jørgen Lund

25 godina neprekidnog razvoja

01/07/2020 - Jørgen Lund, Executive Vice President Marketing, Sales & Expansion (izvršni potpredsednik prodaje i marketinga), proslavio je 25 uzbudljivih godina rada u JYSKu 1. jula 2020.

Clara Hjelt

Clara Hjelt kreira odeću od JYSKovih tekstila

29/06/2020 - Danska dizajnerka, Clara Hjelt, pretvara raznovrsne JYSKove tekstile, poput posteljine i čaršava pogrešnih dimenzija, u ručno pravljenu odeću.

New reality in stores

Povratak u novu realnost u JYSKovim prodavnicama

25/06/2020 - Sve JYSK prodavnice su se ponovo otvorile, ali virus korona donosi nove zadatke i nove rutine.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office