Skip to main content

170 kolega je učestvovalo na onlajn strateškoj radionici

Датум: 12/05/2020

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Категорија: Strategy , Technology

Budući da nije bilo nikakve šanse da se 170 kolega okupi u centru HimmerLand, ove godine je planiranje strategije postalo najveći virtuelni događaj ikada u JYSKovoj istoriji.

„Drago mi je što mogu da vam poželim dobrodošlicu na ovu stratešku sesiju. Ove godine je pomalo neprirodno, ali moramo da se prilagodimo datoj situaciji.“

Ovo su bile prve reči koje je izgovorio Jan Bøgh, CEO & President (generalni direktor i predsednik) JYSKa, tokom prošlonedeljnog onlajn strima uživo iz našeg sedišta u Brabrandu, Danska.

U normalnim okolnostima, timovi menadžera iz svih zemalja i uslužnih funkcija se okuplja svake godine radi planiranja strategije u konferencijskom centru HimmerLand u vlasništvu porodice koja poseduje Lars Larsen Group.

Međutim, ove godine pandemija virusa korona je primorala Jan Bøgh i preostali deo izvršnog menadžerskog tima da promene planove i da ga pretvore u virtuelni događaj. U fokusu je i dalje bilo kreiranje najboljih planova za predstojeću finansijsku godinu, koja počinje u septembru.

Šta je to planiranje strategije?

  • Svakog proleća, svi menadžerski timovi u JYSKu se sastaju u centru HimmerLand radi pripreme za predstojeću finansijsku godinu koja počinje u septembru.
  • Približno 170 kolega se okuplja kako bi se informisali o statusu razvoja u JYSKu i radili na oblastima koje će biti u fokusu u budućnosti.
  • Ove godine, događaj je uglavnom bio virtuelan i učesnici su sedeli zajedno u malim grupama u različitim zemljama u Evropi.

Učesnici iz cele Evrope

Na više različitih lokacija u Evropi, JYSKovi menadžerski timovi za zemlje su se povezali preko računara na dvočasovni strim uživo koji je počeo tačno u 8 ujutru.

Jedna od osoba koja je pratila strim uživo je bio Christian Schirmer, Country Manager (menadžer za zemlju) za Dänisches Bettenlager u Nemačkoj.

„Ove godine smo se prvi put pridružili planiranju strategije od kada su objedinjeni DBL i JYSK Nordic. Bilo je zaista inspirativno gledati i čuti različite govornike i njihove različite načine komunikacije. I ako je sve bilo virtuelno, govornici su stajali blizu kamera, pa je izgledalo skoro kao da smo prisustvovali lično“, kaže on.

Drugi virtuelni učesnik je bila Martina Pohjanen, Country Manager za JYSK u Norveškoj.

„Bilo je sjajno što smo se povezali preko strima uživo. Mogućnost da se okupimo i čujemo pravac razvoja JYSKa je bilo značajnije nego ikad u nesigurnim vremenima u kojima smo sada. Digitalni sastanak je protekao u savršenom redu i ako bi bilo još bolje da smo se fizički susreli“, kaže ona.

HimmerLand logotip
HimmerLand je konferencijski centar u vlasništvu porodice koja poseduje Lars Larsen Group.

Povratak u HimmerLand 2021. godine

Tokom strima uživo, Jan Bøgh je takođe izložio status trenutne situacije u JYSKu: Još uvek je rano da tačno kažemo šta je značio virus korona, ali pošto je skoro 2000 prodavnica u ovom periodu zatvoreno, situacija je veoma ozbiljna. Na sreću, izgleda da se to popravlja svakog dana.

U strimu uživo su učestvovali Niels Veien, Executive Vice President Customer Experience, Digital & Business Development (izvršni potpredsednik za korisničko iskustvo, digitalni i poslovni razvoj) i Jacob Krogh Andersen, Head of Business Development & Relationship (rukovodilac poslovnog razvoja i odnosa). Oni su predstavili učesnike iz različitih delova strateških procesa i kako da se na najbolji način radi sa lokalnim poslovnim planovima.

Iako je strim uživo prošao dobro, Jan Bøgh se raduje što će poželeti dobrodošlicu svojim kolegama sledeće godine ponovo u centru HimmerLand.

„Sudeći po povratnim informacijama koje sam do sada dobio, ovaj virtuelni događaj je prevazišao očekivanja. Ali, naravno, osećaj pripadnosti nečemu većem je prisutniji kada se sastanete sa 170 kolega u centru HimmerLand. To je teško zameniti“, kaže on i dodaje:

„Pa ipak, mislim da su svi bili zaista angažovani i motivisani i ove godine. I ne sumnjam da ćemo ponovo napraviti snažne planove za rast u budućnosti“, kaže on.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office