Skip to main content

170 kolega je učestvovalo u online radionici strategije

Datum: 12/05/2020

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Strategy , Technology

Budući da je bilo nemoguće okupiti 170 kolega u HimmerLandu, pokretanje ovogodišnje strategije postalo je umjesto toga najveći virtuelni događaj u historiji JYSKa.

"Drago mi je da vas mogu pozdraviti u ovoj sesiji strategije. Ove je godine malo umjetna, ali se moramo prilagoditi situaciji".

To su bile prve riječi Jana Bøgha, CEO & President (izvršni direktor i predsjednik) JYSKa, tokom online streama uživo koji se prenosio prošle sedmice iz našeg sjedišta u Brabrandu u Danskoj.

U normalnim okolnostima, rukovodeći timovi iz svih država i funkcija usluge okupili bi se radi pokretanja godišnje strategije u HimmerLandu, konferencijskom centru u vlasništvu porodice iza grupacije Lars Larsen Group.

Međutim, ove godine je pandemija korone prisilila Jana Bøgha i ostale timove izvršnih voditelja da promijene planove i pretvore sastanak u virtuelni događaj. I dalje je u fokusu stvaranje najboljih planova za narednu finansijsku godinu koja počinje u septembru.

Šta je pokretanje strategije?

  • Na proljeće svake godine, svi rukovodeći timovi JYSKa okupljaju se u HimmerLandu da bi se pripremili za dolazeću finansijsku godinu koja počinje u septembru.
  • Oko 170 kolega se okuplja da bi se upoznali sa stanjem razvoja u JYSKu i radili na budućim područjima fokusa.
  • Ove godine je događaj bio uglavnom virtuelne prirode, a učesnici su se okupili u manjim grupama širom Evrope.

Učesnici iz svih dijelova Evrope

Na mnogim različitim lokacijama širom Evrope, JYSKovi rukovodeći timovi iz različitih država povezali su svoje računare na dvosatni stream uživo koji je počeo tačno u 8 sati ujutro.

Stream uživo pratio je i Christian Schirmer, Country Manager (regionalni menadžer) za Dänisches Bettenlager u Njemačkoj.

"Ove godine je bilo prvi put da smo se pridružili pokretanju strategije od spajanja DBL-a i JYSKa Nordic. Bilo je stvarno inspirativno gledati i slušati različite govornike i njihove različite načine komunikacije. Iako je sve bilo virtuelno, govornici su bili blizu kamere pa ste imali osjećaj da su tu uživo", nastavlja.

Druga virtuelna učesnica je bila Martina Pohjanen, Country Manager za JYSK u Norveškoj.

"Bilo je sjajno povezati se putem streama uživo. Biti u mogućnosti da se okupimo i poslušamo JYSKova uputstva bilo je dragocjenije nego ikad u ovim nesigurnim vremenima s kojima smo suočeni. Izvođenje digitalnim putem proteklo je besprijekorno, iako bi bilo ljepše susresti se fizički", kaže.

Logotip HimmerLanda
HimmerLand je konferencijski centar u vlasništu porodice koja stoji iza grupacije Lars Larsen Group.

Povratak u HimmerLand 2021.

Tokom streama uživo, Jan Bøgh je također predstavio trenutačnu situaciju u JYSKu: još je prerano tačno reći šta je korona značila, ali uz skoro 2000 prodavnica zatvorenih na određeno vrijeme, situacija je bila veoma ozbiljna. Nasreću, čini se da se situacija poboljšava iz dana u dan.

U streamu uživo su učestvovali i Niels Veien, Executive Vice President Customer Experience, Digital & Business Development (izvršni potpredsjednik za korisničko iskustvo, digitalne usluge i razvoj poslovanja), kao i Jacob Krogh Andersen, Head of Business Development & Relationship (šef odjela za razvoj poslovanja i poslovne odnose). Predstavili su učesnike različitih dijelova procesa donošenja strategije i najbolje metode rada s lokalnim poslovnim planovima.

I premda je stream uživo dobro prošao, Jan Bøgh raduje se ponovnom okupljanju kolega u HimmerLandu sljedeće godine.

"Sudeći po povratnim informacijama koje sam dosad dobio, ovaj virtuelni događaj je premašio očekivanja. Ali se ipak ne može porediti s posebnim doživljajem koji imate kad se okupite sa 170 kolega u HimmerLandu. To je teško zamijeniti", kaže i dodaje:

"Usprkos tome, mislim da su se i ove godine svi zaista angažirali i bili motivirani. A nimalo ne sumnjam da ćemo opet osmisliti sjajne planove za budući razvoj", dodaje.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office