Skip to main content
JYSK Store

U Ukrajini je proslavljen poseban dan

Datum: 23/12/2021

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Attractive Stores

Prije septembra 2024. sve JYSKove prodavnice se moraju izmijeniti na najnoviji koncept prodavnice, a 16. decembra 2021. je bio posebno važan dan jer je JYSK proslavio 1000. prodavnicu s konceptom prodavnice 3.0.

Store Manager (menadžer trgovine)
Natalia Mulko, Store Manager u Kijevu, Ukrajina.

16. decembra je bio službeno otvaranje JYSKa u Blockbuster Mallu u Kijevu, što je 85. JYSKova prodavnica u Ukrajini.

Međutim, prodavnica je također posebna u smislu da je 1000. JYSK ova prodavnica s konceptom Store Concept 3.0, a Store Manager Natalia Mulko ponosna je što će njena prodavnica postati dio JYSKove historije.

Vrlo sam sretna. To je podjednako osjećaj ponosa i dvostruke odgovornosti. Bilo je sjajan osjećaj uvidjeti da je naša prodavnica 1000. prodavnica s konceptom 3.0, a zbog toga je još važnije za nas da je učinimo najboljom prodavnicom u svim pogledima", kaže Natalia.

Prethodno je radila u JYSKovim prodavnicama s konceptom 2.0 i zaista joj se sviđaju promjene koje dolaze s konceptom 3.0.

"Za mene je u prvom redu rasvjeta ono što daje potpuno drugačiji dojam na ulazu u prodavnicu. Usmjereno svjetlo dodaje određenu udobnost, privlačne sjene proizvodima i interijeru prodavnice. Također bih naglasila kako udobno i privlačno izgleda studio za madrace, a kupci su često oduševljeni tematskim sobama", kaže Natalia.

JYSKova prodavnica
Nova prodavnica se otvorila upravo na vrijeme za praznike.

Ogroman zadatak

Ona i 1000 drugih Store Managera sad se mogu ponositi radom u prodavnici s konceptom 3.0, ali još ima itekako puno posla.

JYSKova prodavnica
Studio za madrace u novom konceptu Store Concept 3.0

Postizanje cilja izmjene svih prodavnica prije septembra 2024. ambiciozno je i zahtijeva puno zahtjevnog rada od mnogih zaposlenika.

"Povećali smo broj timova za uređenje prodavnice u svim državama kako bismo mogli postići strateški cilj izmjene svih prodavnica. Međutim, također smo se susreli s izazovima koji uložene napore ovih timova čine još impresivnijima. To svakako uključuje ograničenja zbog koronavirusa jer je došlo do ograničavanja mnogih aktivnosti prodavnica u brojnim zemljama, a sad se suočavamo i s nedostatkom pribora i drugog materijala potrebnog za izmjenu prodavnica. Uzrok tome je kombinacija nedostatka sirovina i izazova u transportu", objašnjava Carsten Nørgreen Weinkouff, Retail Development Director (direktor razvoja maloprodaje).

On, međutim, i dalje vjeruje da će njegov tim uspjeti sve dovršiti kako je planirano te posebno naglašava važnost toga za JYSK kao kompaniju.

"Naš koncept prodavnica je ključan za privlačenje, inspiriranje i osvajanje postojećih i novih kupaca. Možemo vidjeti da prodaja raste zajedno s provođenjem aktivnosti u prodavnici. To je razlog što je JYSK odlučio ubrzati proces, i ujedno zašto je toliko važno to ostvariti", kaže Carsten.

JYSKovi zaposlenici
Natalia i njen tim su spremni da dočekaju kupce u novoj prodavnici

Više vremena

U Blockbuster Mallu u Kijevu, Natalia je 100 posto fokusirana na doček zadovoljnih kupaca u prodavnici koja izgleda sjajno.

"Radujemo se što ćemo dočekati brojne kupce u Blockbuster Mallu, a uz novi koncept prodavnice i kupcima je lakše da pronađu ono što traže, dok se istovremeno zbog atraktivne prodavnice žele zadržati duže", kaže Natalia.

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office