Skip to main content

Sve JYSKove prodavnice se moraju modernizovati do kraja 2024. godine

Datum: 22/04/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Attractive Stores , Expansion , Sales Growth

JYSK je odlučio da ubrza proces modernizacije prodavnica na Store Concept 3.0. Očekuje se završetak tog procesa do kraja 2024.

3.0

Skoro 1000 od 3000 JYSKovih prodavnica širom svijeta je dosad modernizovano na Store Concept 3.0. To se pokazalo kao velik uspjeh pa će JYSK ubrzati proces i modernizovati sve prodavnice prije kraja 2024.

Jedna od prodavnica koja je modernizovana se nalazi u Lundu u Švedskoj, a proces je proveden u januaru 2021. godine. Store Manager (voditeljica prodavnice) Malin Abrahamsson smatra da je tobilo veoma dobro primljeno.

Narasla je prodaja dodatnih proizvoda, kao i prodaja općenito. Sigurna sam da je to rezultat činjenice da kupci smatraju proizvode ljepšima jer su predstavljeni na ovaj način", kaže Malin.

Ugođaj kao kod kuće

Malin
Malin Abrahamsson je Store Manager u Lundu u Švedskoj

Iako je prodavnica modernizovana u januaru, Malin i dalje svakodnevno sreće 20 – 30 kupaca koji joj iskazuju koliko su oduševljeni. Kažu da mogu brže samostalno naći proizvode.

"Kupci sad puno lakše mogu vidjeti što se međusobno slaže, npr., ako odluče da kupe kauč. Mislim da im je sad puno lakše da si predoče kako bi sve trebalo izgledati. Otkako je promijenjena, JYSKova prodavnica ostavlja dojam kućnog ugođaja", kaže Malin.

Malin također misli da prodavnica izgleda više trendovski, dok ona i njene kolege imaju bolji pregled prodavnice.

"Lakše je u prodavnici raditi s pravim ljudima na pravom mjestu jer se tako sreću s kupcima. Ako se u području jastuka i plahti nalazi veći broj kupaca, uz novi koncept to možemo mnogo brže uvidjeti”, kaže Malin.

Jedna prodavnica dnevno

Na općem nivou je JYSK iskusio rast prodaje za 5 – 10 posto u svim 3.0 prodavnicama, stoga će se proces modernizacije prodavnica dovršiti do kraja 2024. To znači da svaki dan treba modernizovati po jednu prodavnicu.

"Znamo da to zahtijeva zahtjevan rad u različitim odjelima. Međutim, moramo ostati relevantni, a uz novi koncept prodavnica izgleda više skandinavski, s manje čelika i više drva, a to čini naše kupce sretnima”, kaže CEO & President (izvršni direktor i predsjednik) Jan Bøgh.

Latest news

JYSK Strategy Kickoff 2021

CEO (glavni izvršni direktor) prilikom uvođenja strategije: „Store Manageri (voditelji prodavnica) su važniji od vrhovnog upravljačkog tima”

18/05/2021 - Na godišnjem uvođenju strategije JYSKov President (predsjednik) i CEO Jan Bøgh odredio je smjer za sljedeću fiskalnu godinu i istaknuo važnost Store Managera.

Berlin

U Berlinu se testira novi koncept prodavnice

17/05/2021 - 10. maja je u Berlinu otvoren prototip novog koncepta prodavnice, SC3 Compact. Taj koncept će biti rješenje za manje prodavnice sa savršenom lokacijom, a bez mogućnosti širenja.

Carla preview

Jedan dan u JYSKu – Store Manager izdanje

12/05/2021 - Na web stranici GOJYSK.com želimo obilježiti našu međunarodnu branding kampanju poslodavaca, koja slavi dostizanje 3000 prodavnica, a cilj je privući 2000 dodatnih Store Managera (voditelja prodavnica).

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office