Skip to main content

„To što sam postao Store Manager mi je najveće životno iskustvo“

Datum: 13/08/2018

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: Careers & HR , People

Sa 25 godina, Kristóf Kasza je sada Store Manager u prodavnici u Vizafogóu u sjevernom dijelu Budimpešte, u Mađarskoj. Njegova prva posjeta JYSK-u bila je radi razgovora za posao.

Putovanje Kristófa Kasze počelo je u prodavnici JYSK-a u Egeru gdje je započeo svoju karijeru kao honorarni Store Assistant (prodavač) dok je studirao da postane nastavnik. Kasnije je odlučio da se pridruži JYSK-u na puno radno vrijeme kao Sales Assistant. 

U to vrijeme njegov šef, Store Manager Niki Raschné Ferenc, mu je ponudio priliku da učestvuje u programu obuke za Store Manager-a (SMT) JYSK-a.

Njegova najveća uspomena kada je u pitanju JYSK je dan kada je dobio telefonski poziv i od njega je traženo da upravlja prodavnicom u Vizafogóu.

„Dugujem veliku zahvalnost Niki, svom prethodnom Store Manager-u u Egeru. Ona me je motivirala i pomogla mi da steknem samopouzdanje za ideju da mogu biti Store Manager. Nisam zamišljao da ću ovako brzo napredovati“, kaže Kristóf. 

Izazov na samom početkuKristóf

Kada je Kristóf preuzeo ključeve u prodavnici u Budimpešti, slijedila je velika odgovornost. Morao je steći naklonost zaposlenih u prodavnici i povećati prodaju, koja u to vrijeme nije bila sjajna.

„Iako je bilo teško vrijeme i težak početak za mene, svi zaposleni u prodavnici su ostali sa mnom, i zajedno smo uspjeli poboljšati rad prodavnice. To je zaista bio timski napor.“

Iako posao Store Managera zahtjeva određene administrativne poslove, to nije Kristófov omiljeni dio posla.

„Više volim biti u prodavnici i raditi svakodnevne zadatke, a imam područje za koju sam odgovoran, a to su jorgani i jastuci. Ne volim voditi tim sjedeći za svojim radnim stolom. Najbolji dio mog posla je motiviranje i obučavanje kolega“, kaže on.  

Najveće iskustvo

Pored toga što sam se morao preseliti 150 kilometara iz sela u Mađarskoj u glavni grad Budimpeštu zbog novog radnog mjesta, nova titula također je imala lični utjecaj na njega.

Karijera Kristófa Kasze

  • Maj 2016. - februar 2017: Sales Assistant, JYSK Eger
  • Februar 2017. - oktobar 2017: Sales Leader (Voditelj prodaje u prodavnici) i Store Manager Trainee (pripravnik za voditelja prodavnice), JYSK Eger
  • Oktobar 2017. - do danas: Store Manager, JYSK Vizafogó

„To što sam postao Store Manager mi je najveće iskustvo u životu. Nisam imao ranije radno iskustvo sa maloprodajom, a nikada nisam završio završni ispit na svojim studijama, tako da nikada nisam zamišljao da bih mogao rukovoditi prodavnicom jednog dana.“

Potrebno je strpljenje i posvećenost da se stigne tamo, Kristóf nastavlja.

„Važno je biti proaktivan i pokazati svojim kolegama i svom manageru da ste spremni da idete dalje“, kaže Kristóf.

Planovi za budućnost

U budućnosti, Kristóf sanja da se pridruži programu obuke za District Manager-a (regionalnog voditelja prodaje) JYSK-a. Ali prvo želi fokusirati svu svoju energiju u prodavnicu.

„Veoma sam ponosan na prodavnicu i svoj tim. Povećali smo profit i mnogo smo unaprijedili rad. Moj cilj za sada je da stabiliziram prodavnicu i rezultate zajedno sa svojim kolegama“, kaže on. 

Kristóf

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office