Skip to main content

“Pronašla sam se u ovom poslu”

Datum: 17/03/2023

Author: Zuzana Rafajlovič, Communications Manager

Kategorija: Careers & HR

Prevod: www.languagewire.com

AAnna Rusnákovánna Rusnáková iz grada Rimavská Sobota u Slovačkoj kaže da se pronašla u radu u prodavnici. Njena tajna je u osmijehu.

Anna Rusnáková (zvana Anka), Deputy Store Manager u JYSKu Rimavská Sobota, ovog ljeta proslavit će svoju petu godišnjicu u JYSKu.

Prethodne fiskalne godine je Anka dobila titulu Top Seller u Slovačkoj, a zajedno sa svojim kolegama iz grada Rimavská Sobota je dobila titulu Prodavnica godine. Šta stoji iza njenog uspjeha? Anka kaže da ima takmičarski duh, ali da iznad svega uživa u svom poslu:

“Uživam u susretima s novim kupcima jer svaki put mogu započeti novi prodajni razgovor. Volim smišljati nove ideje i pronalaziti put do kupca. Volim kad se nešto dešava, to me puni energijom. A u JYSKu se uvijek nešto dešava”, kaže ona uz osmijeh.

Pronašla sam se u ovom poslu. Ovdje u našoj prodavnici u gradu Rimavská Sobota ja sam zadovoljna i osjećam se ispunjeno.
- Anna Rusnáková

Top Seller
Anna Rusnáková, Deputy Store Manager u JYSKu Rimavská Sobota i Roman Orviský, Retail Manager JYSK Slovačka tokom predavanja nagrade Top Seller za tu godinu.

Uvijek s osmijehom

Svaki prodavač u JYSKu poznaje standardne prodajne procedure i upoznat je s proizvodima te svaki također ima omiljena područja proizvoda ili dokazan pristup kupcima.

“Ja sam svuda. Volim prodavati naše GOLD jorgane, jastuke i madrace. To nam pomaže postići bolje rezultate i mogu dati preporuke na osnovu ličnog iskustva jer te proizvode imam kod kuće i njima sam zadovoljna. Ovo je također moj put do kupaca – vjeruju mi jer i ja sama u to vjerujem”, kaže Anka.

Tim
U timu JYSK Rimavská Sobota uvijek vlada dobro raspoloženje.

Ako uzmemo u obzir dobro iskustvo kupovine, kupci se zadovoljno vraćaju i često se događa da je prepoznaju izvan prodavnice.

“To je zaista lijep osjećaj”, kaže Anka o pozitivnim reakcijama kupaca kad je sretnu izvan JYSKa.

“Svakog kupca dočekam s osmijehom. Slijedim jedno pravilo koje sam sama postavila - prva stvar za napraviti ujutro je uputiti osmijeh, ili vozaču autobusa na putu do posla ili samoj sebi. To me čini raspoloženom cijeli dan i to prenosim svojim kolegama i kupcima. Čak i ako kupac dođe neraspoložen, ja to preokrenem tako da uvijek ode s osmijehom i zadovoljan kupovinom”, Anka otkriva svoj moto.  

SM i DSM
Store Manager Henrieta Precnerová (lijevo) je Ankina podrška.

 

Latest news

Budi podrška

JYSK fotelje kao mjesta povjerenja za žrtve nasilja širom BiH

01/12/2023 - Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u JYSK prodavnici Novo Sarajevo održala se press konferencija „Sigurne kuće - mjesto povjerenja: Budi podrška!“.

Rami Jensen

JYSK isporučuje jake finansijske rezultate na izazovnom globalnom tržištu

30/11/2023 - JYSK je za FG23 dostigao rezultat EBIT-a od 3,96 milijardi DKK (531 milion EUR) i povećao promet za 6,3% na 38,5 milijardi DKK (5,2 milijardi EUR).

Azuga Run in Romania

Širom svijeta: Solarni paneli u Finskoj, utrka zaposlenika u Poljskoj i sadnja drveća u Srbiji  

23/11/2023 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti. 

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office