Skip to main content

Poljski osmijeh za grčke kupce

Datum: 13/11/2018

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Careers & HR , People

Kada su se Marzena Dedek i njen suprug Grk preselili iz Poljske u Grčku, brzo je kontaktirala JYSK Greece da bi saznala o mogućnostima za zapošljavanje. Sada radi u JYSK prodavnici u Gerakasu, u Atini.

Kupci koji posjećuju JYSK prodavnicu u Gerakasu, u Atini, sigurno će biti dočekani s osmjehom kada uđu u prodavnicu. I često taj osmijeh pruža 41-godišnja Marzena Dedek.

Marzena Dedek
Marzena Dedek (desno) na poslu u JYSK prodavnici.

Ona je iz Poljske, ali živi u Grčkoj, i može usluživati kupce na tečnom grčkom jeziku.

"Preselila sam se u Grčku 2003. godine zbog mog muža koji je iz Grčke. 2013. godine smo se vratili u Poljsku i počeo raditi za JYSK u Radomskom. Bila sam zaista srećna što sam radila za JYSK i zbog svog radnog mjesta u Radomskom, pa kada se naša porodica odlučila ponovo vratiti u Grčku, stupila sam u kontakt sa trenutnim Retail Manager (menadžerom maloprodaje) u JYSK Greece-u Georgeom Tsironisom da saznam da li je moguće dobiti posao u JYSK Greece", objašnjava Marzena.

Snažna kultura

Srećom je bilo moguće, i nakon što je prošla kroz obuku u Elliniko, Marzena je u januaru 2018. godine prebačena u JYSK prodavnicu u Gerakasu, gdje je bila dio tima koji je pripremao otvaranje prodavnice za 8. februar.

"Veoma sam srećna što radim ovdje. Ja sam dio tima posvećenom pružanju najboljih usluga našim kupcima. Stvarno mi se dopada kultura u JYSK-u, i srećna sam što je ona gotovo ista i u Poljskoj i Grčkoj, uprkos činjenici da postoji velika razlika između poljskog naroda i grčkog naroda uopšte", objašnjava Marzena i nastavlja:

"Prva stvar na koju pomislim kada mislim na Poljake je koliko su ljubazni i fokusirani. Ali također oni mnogo brinu. U Grčkoj jednostavno volim što su prijateljska nastrojenost i osmjeh način života."

A ako je to tačno, Marzena je pronašla tačno pravo mjesto za rad pružajući dobrodošlicu kupcima u Gerakasu svaki dan sa velikim osmjehom.

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office