Skip to main content

Novosti od našeg direktora: OneJYSK se kreće naprijed

Datum: 23/07/2019

Author: ,

Kategorija: Strategy

Drage kolegice i kolege,

Mnogo toga se dogodilo od 28. marta, kada je objavljeno da će JYSK Nordic i Dänisches Bettenlager postati jedna zajednička poslovna jedinica.

Od tada, odjeli u Brabrandu i Handewittu počeli su da više sarađuju, a ja sam postao još više uvjeren da kombinirajući najbolje od JYSK Nordic i Dänisches Bettenlager možemo postići još ambicioznije ciljeve.

Na primjer, novi zajednički odjel nabavke već je počeo da se bavi asortimanom, gdje prodavnice i zemlje mogu imati koristi od dobijanja novih proizvoda, koji su već u asortimanu u drugim zemljama ili regionima.

Vjerujem da će to omogućiti da se u svim zemljama ponudi još relevantniji asortiman, čime će se povećati prodaja.

Istovremeno se odvija saradnja sa brojnim drugim odjelima, kao što su HR, IT, marketing i prodaja, kako bi se osiguralo da zadržimo najbolje iz dva svijeta u pogledu alata, koncepata, razvoja zaposlenih i još mnogo toga.

Veliko postignuće

Jan Bøgh
Jan Bøgh, CEO & President of JYSK Nordic (Generalni direktor i predsjednik JYSK Nordica).

Naravno, takođe sam svjestan da odluka o spajanju znači da smo napravili promjene u nekim odjelima.

Ove promjene su uglavnom zahvatile zaposlene u Brabrandu i Handewittu, i iako sam siguran da će spajanje imati koristi za sve nas, bilo mi je važno da dosadašnji rad nije utjecao na rad koji se svakodnevno odvija u prodavnicama, distributivnim centrima i regionalnim sjedištima.

Fokus bi ipak trebao biti na pružanju najbolje moguće usluge za kupce svaki dan, i iako je jun u mnogim zemljama bio težak mjesec, vidjeli smo značajan porast prometa u nekim zemljama, uključujući Njemačku, koja je završila s indeksom 109 u junu.

To je još jedan dokaz da smo dio jake kompanije sa mnogo mogućnosti za razvoj i širenje.

Jake vrijednosti

Takođe smo porodična kompanija sa jakim vrijednostima, i važno je da ih se pridržavamo.

Većina vas vjerovatno zna da je osnivač JYSKa i Dänisches Bettenlager, Lars Larsen, izabrao da podnese ostavku na mjesto predsjedavajućeg Odbora, nakon što mu je dijagnosticiran karcinom.

Uprkos ovoj veoma tužnoj situaciji, veoma sam srećan što je sin Larsa Larsena, Jacob Brunsborg, preuzeo funkciju predsjedavajućeg Odbora, i bit će garancija da će JYSK nastaviti rad kao porodična kompanija.

To je veoma važno, jer osigurava da možemo nastaviti ulagati u kompaniju i postići cilj da postanemo najrašireniji i najprofitabilniji lanac prodavnica na svijetu.

Srdačno,

Jan Bøgh
Direktor i predsjednik

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office