Skip to main content
Store interior

Iz vanjskog prostora u unutrašnji: Timski napori transformiraju prodavnice

Datum:

Author: Lasse Rask, Communications Intern

Kategorija: Attractive Stores

Prevod: www.languagewire.com

Detaljno planiranje i timski napor su faktori koji ulaze u sezonske transformacije iz vanjskog u unutrašnji asortiman u svim JYSKovim prodavnicama.

Dvaput godišnje, kako prelazimo iz ljeta u zimu i obratno, sve prodavnice prolaze veliku transformaciju. U ovo doba godine pravimo prostor za nove artikle u domeni namještaja, madraca, kućnih tekstila i kućnih potrepština.

“Potrebno je mnogo planiranja prije transformacije kako bismo osigurali da imamo dovoljno osoblja u prodavnici i možemo ispuniti rokove. U prometnom razdoblju gdje su planiranje i timski rad ključni”, kaže Mathias Christensen, Store Manager u JYSKu Hadsten, Danska.

Pogledajte kako je uređena jedna od prostorija u ovom videu: 


Odjel Space Management je odgovoran za određivanje mjesta svim proizvodima u prodavnicama. Time se osigurava da koristimo sav prostor u prodavnicama i aranžiramo proizvode na relevantnim mjestima.

Odjel također pažljivo dizajnira katalog Visual Merchandising (VM), koji definira dizajne postavki prostorija u kojima je promišljen svaki detalj.

Dizajnirane postavke prostorija se fotografiraju i predstavljaju u katalogu VM te šalju prodavnicama kako bi svi kolege znali gdje i kako postaviti proizvode.

“Cilj našeg kataloga VM je na najbolji način predstaviti proizvode u svim prodavnicama. To osigurava da sve prodavnice imaju isti vizualni izražaj, bez obzira na to koju JYSKovu prodavnicu posjećujete. To našim kolegama omogućava da više vremena provedu s kupcima jer ne moraju praviti izložbeni prostor od početka”, kaže Katrine Veggerby, Project & Team Leader, Space Management.

Latest news

JYSK interior

Iz vanjskog prostora u unutrašnji: Timski napori transformiraju prodavnice

- Detaljno planiranje i timski napor su faktori koji ulaze u sezonske transformacije iz vanjskog u unutrašnji asortiman u svim JYSKovim prodavnicama.

TikTok

JYSK je spreman da se proširi na TikTok

- Nakon testiranja, JYSK je sada spreman da potpuno pređe na TikTok. Rezultati na globalnom računu su bili obećavajući.

Aleksander, Gordana, Vladislav

Trojica kolega govore kako bivaju osnaženi na poslu

- Aleksander iz Danske, Gordana iz Slovenije i Vladislav iz Bugarske objašnjavaju šta im znači osnaživanje. 

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office