Skip to main content

Dobrodošli u JYSK – upoznajte troje novih kolega

Datum: 23/03/2021

Author: Laura Roesgaard, Communications & CSR Consultant, JYSK

Kategorija: Careers & HR , People

Troje novih kolega upoznat će nas sa svojim iskustvima u prvim danima i sedmicama rada za JYSK. Dobrodošli u tim, Myroslava iz Ukrajine, Anikó iz Mađarske i Lucas iz Švicarske.

Myroslava Maslova iz Ukrajine

Mira
Myroslava Maslova, Sales And marketing assistant (asistent prodaje i marketinga), Ukrajina

"Veoma me je zanimalo ovo radno mjesto jer sam željela raditi u internacionalnoj kompaniji s motiviranim i profesionalnim ljudima. Bila sam na tri razgovora u nizu i impresioniralo me je kako JYSK pomno bira zaposlenike. Pretpostavljam da je baš zbog toga radna klima na radnom mjestu ugodna i zdrava.

Lako sam naučila sve šta treba za novi posao jer su svi bili skloni pomoći i pružiti podršku. Početak rada u JYSKu omogućio mi je da naučim nešto novo i inspirativno.

Najbolji savjet koji mogu dati novim kolegama u JYSKu je da se maksimalno potrude i da se ne ustručavaju da postavljaju pitanja ili da i sami pruže pomoć kolegi kojem je potrebna".

Anikó Csuri iz Mađarske

Aniko
Anikó Csuri, Store Manager Trainee (pripravnica za rukovodioca prodavnice), Mađarska

"Kad sam se tek pridružila JYSKu, imala sam isti osjećaj kao da sam ponovo u školi. Dobila sam mnogo novih informacija.

Tokom uvodnog programa imala sam veliku podršku kolega, čak i onih koje nisam znala. Bez obzira na to u kojoj prodavnici sam se našla, dobila sam pomoć. I tako je još uvijek.

Dobar je osjećaj kad imate kolege koji su strpljivi i koji žele pružiti pomoć novim kolegama. Očigledno je da JYSK ulaže puno novca, vremena i energije u obuku i edukaciju. 

Nakon 2 – 3 mjeseca sve informacije se povezuju i dobijaju smisao. Svi dijelovi su u skladu i međusobno su povezani – i sve je na svom mjestu.

U svojoj karijeri se nikad prije nisam srela s tako detaljnim, jasnim i dobro razvijenim planogramima. Rezultati strukturiranih planova i detalja očituju se u besprijekornim operativnim rutinama u prodavnicama".

Lucas Caamano iz Švicarske

Lucas
Lucas Caamano, Team Leader Customer Service (vođa tima službe za korisnike), Švicarska

"Bilo je uzbudljivo početi raditi u JYSKu, i uprkos mnogim izazovima pandemije koronavirusa, doživio sam fantastično vođenje. Uvođenje je bilo pomno planirano uz podršku cjelokupne kompanije, i to ne samo u švicarskoj organizaciji. Svi su mi pružili dobrodošlicu i od samog početka sam osjećao da me se cijeni.

Svi se međusobno ophode kao sa sebi jednakima, bez obzira na odjel i položaj, a to jača saradnju. Veoma sam sretan što sam ovdje i imam samo pozitivna iskustva.

Naročito me je impresioniralo planiranje i strukturiranje mog uvođenja u posao. Uživao sam golemu podršku iz odjela, kao i od stranih kolega. To ti daje snagu da se nosiš sa svime.

Radio sam na mnogim drugim mjestima, također i u velikim kompanijama, ali nikad nisam doživio ništa slično. Prekrasna filozofija kompanije se može svuda vidjeti i osjetiti, što je iznimno postignuće".

Latest news

JYSK LIVE

Skoro 200 osoba je gledalo prvi JYSK LIVE PR događaj

26/03/2021 - Ovog marta je JYSK održao svoj prvi internetski PR događaj. Skoro 200 influensera i novinara iz 11 evropskih zemalja je uživo gledalo događaj koji je bio fokusiran na najnovije trendove u JYSKu i JYSKovo zalaganje za održivost.

Award

JYSK Rusija dobija nagradu Best New Retailer

25/03/2021 - Uprkos pandemiji koronavirusa, JYSK se 2020. godine proširio i na Rusiju. Sad je proširenje na Rusiju nagrađeno nagradom Best New Retailer.

XL otvorenje

U Sarajevu otvorena prva XL prodavnica u West Balkan regionu

24/03/2021 - JYSK XL prodavnica, početkom marta otvorila je svoja vrata za kupce u BiH

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office