Skip to main content

Rami je novi Deputy President & CEO u JYSKu

Датум: 01/09/2022

Author: Julie Brinck-Søjberg, Communications Manager

Категорија:

Prevod: www.languagewire.com

Od 1. septembra 2022. Rami Jensen će postati novi Deputy President & CEO u JYSKu. Za godinu dana on će preuzeti punu odgovornost kao President & CEO.

Rami Jensen
Rami Jensen, Deputy President & CEO.

Posao u JYSKu dolazi uz obećanje: Ako budete posvećeni, upoznaćete mogućnosti.

Od kada se pridružio kompaniji kao pripravnik 1994. godine, Rami Jensen je pokazao snažnu posvećenost koja ga je neprekidno vodila ka većim izazovima i većoj odgovornosti. Njegova karijera će dostići novu prekretnicu kada postane Deputy President i CEO u JYSKu 1. septembra 2022. godine.

Tokom naredne godine, on i President & CEO Jan Bøgh će blisko sarađivati kako bi obezbedili nesmetani prelazak pre nego što Rami u potpunosti preuzme poziciju President & CEO u septembru 2023. godine, dok Jan Bøgh nastavlja u novoj ulozi kao President & CEO Lars Larsen grupe za maloprodaju.

Rami je započeo svoju karijeru u maloprodaji kao pripravnik u JYSK prodavnici u Esbjergu u Danskoj. Kasnije je putovao širom zemlje kako bi se obučio za poziciju Store Managera, što je realizovao 1996. godine. A 2000. godine, samo šest godina nakon što se prvi put pridružio kompaniji, postao je Area Manager.

„Maloprodaja se često potcenjuje kao karijera, iako postoje mnoge mogućnosti da preuzmete odgovornost u mladosti i oblikujete svoj posao i budućnost“, kaže Rami.

Porodično putovanje

Godine 2004. Rami je postao Retail Manager – pozicija koja je došla sa odgovornošću za lansiranje JYSKovog koncepta na novom tržištu u Mađarskoj.

U to vreme nije bilo mađarskih prodavnica i lokalnih organizacija. Ali samo godinu dana nakon njegovog dolaska, Rami je ponovo dobio veću odgovornost kada je postao Country Manager u Mađarskoj. Tokom 2007. i 2008. bio je kao Country Manager takođe odgovoran za nove JYSKove zemlje Sloveniju i Hrvatsku.

Maloprodaja se često potcenjuje kao karijera, iako postoje mnoge mogućnosti da preuzmete odgovornost u mladosti i oblikujete svoj posao i budućnost.
– Rami Jensen, Deputy President & CEO

A kako su se nova JYSKova tržišta širila, tako su se širili Rami i njegova porodica: Tokom petogodišnjeg boravka u Mađarskoj, Rami i njegova supruga su dočekali na svet svoje drugo dete. Njihov sin Victor, koji je imao samo 10 meseci kada se porodica preselila u Mađarsku, postao je stariji brat svojoj novoj sestri po imenu Fiona.

„Moja porodica se uvek selila sa mnom. Prvo u Kopenhagen, zatim u Budimpeštu i sada u Silkeborg, gde danas živimo. Moja supruga, Mija, i ja smo se upoznali preko JYSKa kada smo oboje radili kao Store Manageri. I dok smo živeli u Mađarskoj, oboje smo bili deo tima za menadžment u zemlji, što znači da smo radili i živeli zajedno“, kaže Rami.

Rami Jensen

  • Rami Jensen će postati Deputy President & CEO u JYSKu 1. septembra 2022. godine. Tokom narednih 12 meseci, biće uveden na poziciju President & CEO pre nego što je u potpunosti preuzme u septembru 2023. godine.
  • Rami je bio na različitim pozicijama u JYSKu od 1994. godine, ali je poslednjih godina bio na različitim pozicijama u drugim kompanijama Lars Larsen grupe.  Nedavno kao CEO kompanije ILVA.

Karijera unutar JYSKa

Nakon otvaranja 60 novih JYSK prodavnica u Mađarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj, Rami i njegova porodica su se vratili u Dansku gde je postao Retail Operational Director u glavnom sedištu JYSKa u Brabrandu. Njegova karijera je nastavila da se razvija kada je postao Purchasing Director, a kasnije Executive Vice President of Business Development.

Osim četiri meseca na početku svoje karijere, Rami nikada nije preuzeo nove izazove izvan JYSKa – iako mu je ta ideja prirodno pala na pamet.

„Mislim da bi bilo čudno da nikada nisam razmišljao o tome da radim negde drugde. Sasvim je prirodno da procenjujete svoje mogućnosti kada tražite promene i rast. Međutim, JYSK mi je konstantno pružao izazove koji su me ohrabrili da razvijam i proširim svoje veštine unutar kompanije“, kaže Rami.

JYSK
U JYSKu, Rami će biti odgovoran za više od 3100 prodavnica širom sveta.

Novi izazovi

Međutim, 2018. je napustio JYSK kada mu je ponuđeno da postane CEO u kompaniji ILVA koja je, kao i JYSK, deo Lars Larsen grupe. U kompaniji ILVA, Rami je postao odgovoran za preokret jednog poslovanja koji se nekoliko godina borio da bude profitabilan.

U 2021. godini, Rami i ostatak vrednog ILVA tima uspeli su da predstave prvi pozitivan rezultat od 2009.

Mislim da bi bilo čudno da nikada nisam razmišljao o tome da radim negde drugde. Sasvim je prirodno da procenjujete svoje mogućnosti kada tražite promene i rast. Međutim, JYSK mi je konstantno pružao izazove koji su me ohrabrili da razvijam i proširim svoje veštine unutar kompanije.
– Rami Jensen, Deputy President & CEO

Nedavno mu je ponuđeno da se vrati u JYSK i suoči se sa onim što bi mogao da bude njegov najveći izazov do sada: U septembru 2023. postaće budući President i CEO kompanije. Tokom sledeće godine, on i President & CEO u JYSKu, Jan Bøgh, će blisko sarađivati, a Jan Bøgh će se potom fokusirati na svoju novu ulogu kao President i CEO Lars Larsen grupe za maloprodaju.

„Ovo na prvi pogled može izgledati kao veliki zalogaj. JYSK je ogromna kompanija i mnogo je ljudi i procesa uključeno. Ali kako ja to vidim, dozvoljeno mi je da radim ovaj posao kao deo ogromnog tima. Ne radi se o „meni“, već o „nama“. Mi ćemo uraditi ovo i zajedno ćemo postići rezultate i tome se zaista radujem“, kaže Rami.

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office