Skip to main content

Rami je novi Deputy President i CEO JYSKa

Datum: 01/09/2022

Author: Julie Brinck-Søjberg, Communications Manager

Kategorija:

Prevod: www.languagewire.com

Od 1. septembra 2022. će Rami Jensen biti novi Deputy President i CEO JYSKa. Za jednu godinu će preuzeti sve obaveze kao President i CEO.

Rami Jensen
Rami Jensen, Deputy President i CEO.

Posao u JYSKu dolazi uz obećanje: Ako donesete posvećenost, naići ćete na mogućnosti.

Od dolaska u kompaniju 1994. kao pripravnik, snažna posvećenost Ramija Jensena ga je stalno vodila ka sve većim izazovima i većoj odgovornosti. Njegova karijera će dosegnuti novu prekretnicu kada postane Deputy President i CEO JYSKa 1. septembra 2022.

Sljedeće godine će blisko sarađivati s Janom Bøghom koji je President i CEO kao bi se osigurao neometani prelazak, prije nego što Rami sasvim preuzme poziciju kao President i CEO u septembru 2023., dok će Jan Bøgh nastaviti na novom poslu kao President i CEO grupacije Lars Larsen Group Retail.

Baš je u JYSKovoj prodavnici u Esbjergu u Danskoj Rami započeo svoju karijeru u maloprodaji kao pripravnik. Kasnije je putovao širom zemlje kako bi se obučio za poziciju Store Manager, koja mu se ostvarila 1996. A 2000. godine, samo šest godina nakon što je prvi put stupio u organizaciju, postao je Area Manager.

“Maloprodaja je često podcijenjena kao izbor u karijeri, čak i ako postoje mnogobrojne prilike za preuzimanje odgovornosti u mlađoj dobi te oblikovanje svog posla i budućnosti”, kaže Rami.

Porodično putovanje

Rami je 2004. postao Retail Manager, a to je posao koji je došao s odgovornošću razvoja JYSKovog koncepta na novom tržištu u Mađarskoj.

U to vrijeme nisu postojale mađarske prodavnice i lokalna organizacija. Ali samo jednu godinu nakon dolaska Ramijevo područje odgovornosti se opet povećalo jer je imenovan kao Country Manager u Mađarskoj. Nove JYSKove zemlje Slovenija i Hrvatska su 2007. i 2008. također dodane njegovim obavezama na poziciji Country Manager.

Maloprodaja je često podcijenjena kao izbor u karijeri, čak i ako postoje mnogobrojne prilike za preuzimanje odgovornosti u mlađoj dobi te oblikovanje svog posla i budućnosti.
- Rami Jensen, Deputy President i CEO

I kako su se širila nova JYSKova tržišta, tako se širila i Ramijeva porodica: Tokom petogodišnjeg boravka u Mađarskoj, Rami i njegova supruga su dočekali svoje drugo dijete. Njihov sin Victor, koji je imao samo 10 mjeseci kada se porodica preselila u Mađarsku, postao je stariji brat svojoj novorođenoj sestri Fioni.

”Moja porodica se uvijek selila zajedno sa mnom. Prvo u Kopenhagen, zatim Budimpeštu i sada u Silkeborg, gdje trenutno živimo. Svoju suprugu Miju sam zapravo upoznao putem JYSKa, gdje oboje radimo kao Store Managers. A dok smo živjeli u Mađarskoj, oboje smo bili dio tima Country Management Team, što znači da smo i radili i živjeli zajedno”, kaže Rami.

Rami Jensen

  • Rami Jensen 1. septembra 2022. počinje raditi kao Deputy President i CEO u JYSKu. Sljedećih 12 mjeseci će se upoznavati s pozicijom President i CEO, prije nego što je preuzme u potpunosti u septembru 2023.
  • Rami je u JYSKu na raznim pozicijama od 1994., ali je posljednjih godina bio na različitim pozicijama u drugim kompanijama grupacije Lars Larsen Group.  Na posljednjoj, kao CEO kompanije ILVA.

Karijera u JYSKu

Nakon otvaranja 60 novih JYSKovih prodavnica u Mađarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj, Rami i njegova porodica su se vratili u Dansku gdje je on preuzeo poziciju Retail Operational Director u JYSKovom glavnom uredu u Brabrandu. Njegova se karijera nastavila razvijati kako je postao Purchasing Director, a zatim Executive Vice President za Business Development.

Pored četiri mjeseca na početku karijere, Rami nije nikad tragao za novim izazovima izvan JYSKa – iako mu je, naravno, ta ideja prošla kroz glavu.

“Mislim da bi bilo čudno da nisam nikad pomislio na to da radim negdje drugo. Sasvim je prirodno razmatrati svoje opcije kada tražite promjene i razvoj. Ali JYSK je neprestano radio izvrstan posao nudeći mi izazove koji su me ohrabrili da razvijam svoje vještine unutar kompanije,” kaže Rami.

JYSK
U JYSKu će Rami imati odgovornost nad 3.100 prodavnica širom svijeta.

Slijede novi izazovi

Ipak je napustio JYSK 2018., kada mu je ponuđeno da preuzme funkciju CEO u kompaniji ILVA, koja je kao i JYSK dio grupacije Lars Larsen Group. U kompaniji ILVA je Rami dobio odgovornost da napravi zaokret u poslovanju koje je imalo problema s profitabilnošću duži niz godina.

Rami i ostatak vrijednog tima u kompaniji ILVA su 2021. mogli predstaviti prve pozitivne rezultate od 2009.

Mislim da bi bilo čudno da nisam nikad pomislio na to da radim negdje drugo. Sasvim je prirodno razmatrati svoje opcije kada tražite promjene i razvoj. Ali JYSK je neprestano radio izvrstan posao nudeći mi izazove koji su me ohrabrili da razvijam svoje vještine unutar kompanije.
- Rami Jensen, Deputy President i CEO

Sasvim nedavno su mu ponudili da se vrati u JYSK i prihvati se svog najvećeg izazova do sada: U septembru 2023. će preuzeti funkciju President i CEO kompanije. Tokom sljedeće godine će blisko sarađivati s Janom Bøghom koji je trenutno na poziciji President i CEO JYSKa i koji će se kasnije fokusirati na svoju novu ulogu kao President and CEO grupacije Lars Larsen Group Retail.

“Gledajući izvana, to se može činiti kao previše. JYSK je velika korporacija i uključeno je mnogo ljudi i procesa. Ali ja to vidim kao posao koji obavljam kao dio ogromnog tima. Ne radi se o "meni" već o "nama". Mi ćemo to napraviti i stvoriti rezultate zajedno i veoma sam uzbuđen u vezi toga”, kaže Rami.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office