Skip to main content

Oko sveta: Knjige snova, Svetsko prvenstvo u florbolu i nagrade za ljudske resurse

Датум: 14/01/2022

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Категорија: Awards , Careers & HR , Sustainability , People

S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Rumunija je osvojila nagradu za poslodavca

JYSK Rumunija osvojila je prvo mesto u konkurenciji najboljih poslodavaca u neprehrambenoj maloprodaji i 4. mesto u opštoj konkurenciji. 

Takmičenje je organizovao portal Undelucram.ro, jedini veb-sajt u Rumuniji na kome zaposleni i kandidati mogu da ocene poslodavce. Rangiranje JYSKa zasnovano je na svim recenzijama koje su korisnici napisali 2021. godine.

HR Manager (menadžer za ljudske resurse) kompanije JYSK za Rumuniju i Bugarsku, Simona Carp, primila je diplomu u ime kompanije.
Simona Carp

Kamioni koji koriste tečni prirodni gas

Decembra 2021. godine, prva dva kamiona koja koriste TPG gorivo (tečni prirodni gas) počela su da isporučuju robu za distributivni centar Radomsko i poljske prodavnice. Uskoro će biti još kamiona koji koriste TPG gorivo. 

TPG je fosilno gorivo, ali manje štetno za klimu od npr. dizela, jer kamioni koji idu na TPG između ostalog emituju manje CO2, a i količina čestica čađi je znatno smanjena. 
TPG kamioni

Knjige deci donose snove

JYSK Ukrajina obezbeđuje skandinavske i ukrajinske knjige za decu specijalnim dečjim centrima, npr. za decu iz porodica bez primanja ili disfunkcionalnih porodica. 

Knjige pišu poznati autori poput Astrid Lindgren i ispunjene su ljubavlju, optimizmom i verovanjem u ljubav i dobrotu. 

Kolege iz JYSKa iz različitih regiona u Ukrajini posećuju ove centre kako bi poklonili knjige, ali i proveli vreme sa decom. 

Inicijativa se sprovodi u saradnji sa nevladinom organizacijom Biblioteka snova i kolege iz JYSK nastaviće da donose knjige i nadu deci kojoj je pomoć potrebna.  
Knjige snova

Trostruka nagrada osvojena u Ukrajini

JYSK Ukrajina osvojila je tri HR Pro nagrade ukrajinskog Udruženja HR Pro. 
Jedna nagrada je za međunarodnu kampanju brendiranja poslodavca sa 3000 menadžera prodavnica. 

Druga nagrada je osvojena za JYSKov slučaj razvojnog puta, koji je jasan primer pozitivnih promena u obuci zaposlenih u kompaniji. Žiri je izuzetno cenio JYSKovu podršku zaposlenima i njihov razvoj tokom pandemije.

A treća nagrada je lično priznanje za zvezdu u usponu, koju je dobila HR Manager Anastasiia Kruta.
Nagrada za ljudske resurse u Ukrajini

Koleginica iz JYSKa prisustvovala je Svetskom prvenstvu u florbolu

Pored toga što radi kao Media Coordinator (koordinatorka za medije) u sedištu u Danskoj, Kristine Møller Sørensen provodi mnogo sati baveći se svojim sportom, florbolom.

Nedavno je predstavljala Dansku učešćem na Svetskom prvenstvu u florbolu u Upsali, u Švedskoj. Danska je osvojila osmo mesto u konkurenciji od 16 timova. 
 

Fotografija: IFF i Peter Bohlin
Fotografija: IFF i Peter Bohlin

Veliko interesovanje za obuku za Team Leader (vođu tima)

Kao i ostatak JYSKa, distributivni centar Uldum ubrzano se razvija i zato su mu često potrebne nove vođe.

Novi program za obuku Team Leader osiguraće da buduće vođe budu dobro pripremljene za tu poziciju.

30 kandidata prijavilo se za učešće u novom programu obuke. Malene Rahbæk je bila među 12 srećnih kandidata, koji su primljeni u program koji traje godinu i po dana.
Malene Rahbæk

Kolege pomažu osmočlanoj porodici

Nakon pobede na internom takmičenju u prodaji povodom proslave 10 godina postojanja kompanije JYSK Srbija, pobednički tim iz JYSK prodavnice u Leskovcu odlučio je da nagradu prenese lokalnoj osmočlanoj porodici koja nema dovoljno finansijskih sredstava.

Sedmoro zaposlenih u JYSKu posetilo je porodicu i donelo jorgane, jastuke, peškire, nameštaj, kao i druge stvari za dom i novogodišnje poklone za decu.
Dobrotvorna akcija u Srbiji
 

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office