Skip to main content

Širom svijeta: Books of dreams, svjetsko prvenstvo u floorballu i HR Awards

Datum: 14/01/2022

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategorija: Awards , Careers & HR , Sustainability , People

Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Rumunija osvaja nagradu za najboljeg poslodavca

JYSK Rumunija je osvojila 1. mjesto na takmičenju Top Employers u Non-Alimentary Retail i 4. mjesto u General Top. 

Takmičenje je vodila Undelucram.ro, jedina web-lokacija u Rumuniji gdje zaposlenici i kandidati mogu ocjenjivati poslodavce. JYSKova ocjena se temeljila na svim osvrtima korisnika u 2021.

HR Manager (menadžerica za ljudske resurse) za Rumuniju i Bugarsku, Simona Carp, primila je diplomu uime kompanije.
Simona Carp

Kamioni voze na tekući zemni plin

U decembru 2021. su prva dva kamiona na LNG (tekući zemni plin) počela isporučivati robu za distributivni centar Radomsko i poljske prodavnice. Uskoro će još više kamiona voziti na LNG. 

LNG je fosilno gorivo, ali je manje štetno za klimu od npr. dizela, jer kamioni koji voze na LNG između ostalog emitiraju manje CO2 i količina čestica čađi je značajno smanjena. 
LNG kamioni

Knjige djeci donose snove

JYSK Ukrajina isporučuje skandinavske i ukrajinske knjige za djecu u specijalnim ustanovama koja potječu iz npr. porodica bez primanja ili disfunkcionalnih porodica. 

Knjige su pisali slavni autori, kao što je Astrid Lindgren, i ispunjene su ljubavlju, optimizmom i vjerom u ljubav i dobrotu. 

JYSKovi zaposlenici iz različitih regija u Ukrajini posjećuju ustanove da bi donirali knjige, ali i proveli vrijeme s djecom. 

Inicijativa se provodi u saradnji s NGO-om Dream Library i JYSKovi zaposlenici će nastaviti donositi knjige i nadu za djecu kojoj je potrebna pomoć.  
Books of dreams

Trostruko osvajanje nagrade u Ukrajini

JYSK Ukrajina je osvojila tri nagrade HR Pro Awards od udruge HR Pro Ukrainian Association. 
Jedna nagrada za međunarodnu kampanju brendiranja poslodavca 3000. 

Druga nagrada za slučaj JYSK Development Journey, što je očiti primjer pozitivnih promjena u obuci zaposlenika kompanije. JYSKova podrška i razvoj zaposlenika tokom pandemije dobili su visoke ocjene žirija.

Treća nagrada je bila za Raising Star, a osvojila ju je HR Manager Anastasiia Kruta.
HR Award Ukrajina

JYSKova zaposlenica učestvuje u World Cupu u floorballu

Osim što radi kao Media Coordinator (koordinatorica za medije) u sjedištu kompanije u Danskoj, Kristine Møller Sørensen provodi puno vremena vježbajući floorball.

Nedavno je predstavljala Dansku u World Cupu u floorbalu u Uppsali u Švedskoj. Danska je osvojila osmo mjesto od ukupno 16 timova. 
 

Fotografija: IFF i Peter Bohlin
Fotografija: IFF i Peter Bohlin

Velik interes za obuku Team Leader

Kao i ostatak JYSKa, distributivni centar Uldum brzo se razvija, zbog čega su mu često potrebni novi voditelji.

Novi program obuke Team Leader Trainee osigurat će da budući voditelji budu dobro pripremljeni za taj položaj.

30 kandidata se prijavilo za novi program obuke. Malene Rahbæk je bila među 12 sretnih kandidata koji su primljeni u program koji traje 1,5 godinu.
Malene Rahbæk

Zaposlenici pomažu osmeročlanoj porodici

Nakon pobjede na internom takmičenju u prodaji u povodu proslave 10. godišnjice JYSK Srbija, pobjednički tim iz JYSKove prodavnice u Leskovcu odlučio je proslijediti nagradu lokalnoj osmeročlanoj porodici koja ima niska primanja.

Sedam JYSKovih zaposlenika je posjetilo porodicu i donijelo jorgane, peškire, namještaj i druge stvari za kuću, kao i novogodišnje poklone za djecu.
Humanitarna akcija u Srbiji
 

Latest news

Budi podrška

JYSK fotelje kao mjesta povjerenja za žrtve nasilja širom BiH

01/12/2023 - Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u JYSK prodavnici Novo Sarajevo održala se press konferencija „Sigurne kuće - mjesto povjerenja: Budi podrška!“.

Rami Jensen

JYSK isporučuje jake finansijske rezultate na izazovnom globalnom tržištu

30/11/2023 - JYSK je za FG23 dostigao rezultat EBIT-a od 3,96 milijardi DKK (531 milion EUR) i povećao promet za 6,3% na 38,5 milijardi DKK (5,2 milijardi EUR).

Azuga Run in Romania

Širom svijeta: Solarni paneli u Finskoj, utrka zaposlenika u Poljskoj i sadnja drveća u Srbiji  

23/11/2023 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti. 

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office