Skip to main content
fff

Od života konsultanta do stalnog posla iz snova u JYSKu

Datum: 07/11/2018

Autor: Christoffer Skjødt, Communications Intern

Kategorija: Careers & HR , People

Rumunija
Michael radi kao Team Leader (vođa tima) i odgovoran je za BI sistem SAP BW u JYSKu.

Michael Sørensen je zadužen za Business Intelligence sistem u JYSKu. Prethodno je radio kao konsultant i imao svoje preduzeće, ali danas misli da ima mnogo prednosti u tome što je stalno zaposlen u kompaniji.

„Nedostajalo mi je vlasništvo. Vlasništvo u smislu da mogu da ostavim svoj trag na svojim projektima. To je ono što sam dobio u JYSKu. I još mnogo toga.“

Te reči je izgovorio Michael Sørensen, koji radi kao Team Leader i odgovoran je za BI sistem SAP BW u JYSKu.

Prethodno je radio kao konsultant i imao svoje preduzeće pre nego što se pridružio JYSKu na stalnoj poziciji. Danas, priseća se celog putovanja kada ga je posebno san o vlasništvu naveo da se prijavi za posao u JYSKu.

Osećaj ponosa

Godinama nakon što je Michael završio master tezu o skladištenju podataka i dobio titulu cand.merc.dat. u Poslovnoj školi u Kopenhagenu, radio je kao savetnik za razne konsultantske agencije pre nego što je otvorio svoje preduzeće 2001. godine.

„Stekao sam mnogo iskustva tokom prvih godina na tržištu rada kao savetnik, kada sam radio za nekoliko uzbudljivih kompanija. Na kraju mi je postalo jasno da mi je nešto nedostajalo u svakodnevnom životu. Nedostajala mi je prilika da pratim svoje projekte i napravim razliku za kompaniju“, kaže Michael.

To ga je navelo da se prijavi za posao u JYSKu 2007. godine. Osim kratkog vremena provedenog sa KMD i Itelligence, bio je ovde oduvek. U JYSKu je dobio vlasništvo koje mu je nedostajalo godinama pre toga.

KARIJERA zaposlenog Michael sørensen

Biografija:

  • 2016- : JYSK
  • 2014-2016: Itelligence Nordic
  • 2009-2014: KMD
  • 2007-2009: JYSK
  • 2003-2006: WM-data
  • 2001-2007: AppsVision Aps (vlasnik)
  • 1998-2000: Consit Gruppen
  • 1996-1998: Deloitte Consulting
  • 1994-1996: VUE-centret

Obrazovanje:

  • 1991-1999: Poslovna škola u Kopenhagenu

„Važno mi je da imam priliku da vidim rezultate svog rada. To je iskustvo koje obično nemate kao konsultant. Ovde u JYSKu mogu da vidim kako se moj rad primenjuje svakodnevno i pravi razliku za kompaniju. Zaista me ispunjava osećajem ponosa. Ponosa koji nosim sa sobom na posao svakog dana“, kaže Michael.

Velika ulaganja u IT

Poslednjih godina, Michael je doživeo da se JYSK razvija u kompaniju u kojoj je IT dobio važniju ulogu u odnosu na raniji period.

„Danas je JYSK potpuno drugačija kompanija nego 2007. godine. U to vreme, IT je bilo neophodno zlo za prodaju proizvoda. Danas je važan deo svakodnevnog života u JYSKu. Pomaže nam da predvidimo budućnost, ponudimo bolje korisničko iskustvo i obezbedimo osnovu za dobro poslovanje“, kaže Michael.

Značajan fokus na IT u JYSKu je takođe doveo do velikih ulaganja u najnovije IT sisteme.

„Upravo sada, JYSK je započeo rad na našoj novoj platformi Unified Commerce, koja predstavlja najnoviju tehnologiju. JYSK ulaže veliku količinu novca u platformu i to samo ističe da IT ima glavnu ulogu za celu kompaniju danas. Zbog toga je moj posao uzbudljiviji i ima više izazova“, kaže Michael.

Rumunija
Michael smatra da je važno što vidi kako njegov rad pravi razliku za JYSK.

Fokus na ravnoteži između posla i privatnog života

Michael uživa svakog jutra, kada uđe na vrata sedišta JYSKa u Brabrandu u Danskoj i poželi dobro jutro svojim kolegama. Te kolege predstavljaju važan deo kulture cele kompanije koju Michael nije imao ranije u svojoj karijeri.

„U JYSK postoji volja da pomognemo jedni drugima u poslu da bismo osigurali najbolji radni okvir za JYSK. To je ključna tačka u radu za veliku kompaniju u kojoj svi rade zajedno zarad postizanja istog cilja. Kao savetnik, vaš posao je više anoniman jer provedete malo vremena u kompaniji u kojoj rešite zadatak i ponovo napustite kompaniju“, kaže Michael.

Michael takođe oseća da ima veći fokus na ravnotežu između posla i privatnog života u JYSKu u poređenju sa poslom konsultanta.

„Budite uvereni da niko u JYSKu ne zahteva od vas da radite 50 sati nedeljno. To vam daje slobodnog vremena koje verovatno ne biste imali kao konsultant. Kao konsultant, postojalo je očekivanje da ste uvek dostupni za klijente“, kaže Michael.

Danas, Michael je ubeđen da je pronašao pravo mesto u JYSKu.

Latest news

Prikaz kuhinje

Kuhinja dobija veći fokus u JYSKu

15/07/2019 - Novi dekorativni kuhinjski dodaci dobijaju više prostora u JYSKovim prodavnicama. „Imamo puno uspeha sa našim dekorativnim artiklima a sada ćemo se fokusirati i na proizvode za kuhinju i postavljanje stola”, kaže kupac Tina Nymann.

Best of #GOJYSK_preview

NAJBOLJE OD #GOJYSK – jun 2019.

12/07/2019 - Pogledajte neke od najboljih Instagram objava prethodnog meseca.

preview

JYSK je najbolji poslodavac u Evropi

10/07/2019 - U nekoliko zemalja, JYSK je osvojio nagradu AON Best Employer u konkurenciji drugih dobro poznatih kompanija.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office