Skip to main content
fff

Od života konsultanta do stalnog posla iz snova u JYSKu

Datum: 07/11/2018

Author: Christoffer Skjødt, Communications Intern

Kategorija: Careers & HR , People

Rumunija
Michaelis radi kao Team Leader (vođa tima) i odgovoran je za BI sistem SAP BW u JYSKu.

Michael Sørensen je zadužen za Business Intelligence sistem u JYSKu. Ranije je radio kao konsultant i bio je samozaposlen, ali danas misli da kao stalni zaposleni ima puno prednosti u kompaniji.

"Nedostajalo mi je vlasništvo. Vlasništvo gdje sam mogao staviti otisak svog prsta na svoje projekte. To sam dobio u JYSKu. I još mnogo toga."

To su riječi Michaela Sørensena, koji radi kao Team Leader i odgovoran je za BI sistem SAP BW u JYSKu.

Ranije je radio kao konsultant i bio samozaposlen prije nego što se pridružio JYSKu na stalnom radnom mjestu. Danas se može osvrnuti na putovanje u kojem ga je, naročito, san o vlasništvu naveo da se prijavi za posao u JYSKu.

Osjećaj ponosa

Tokom godina nakon što je Michael magistirao na temu skladištenja podataka i stekao zvanje cand.merc.dat. na poslovnoj školi u Kopenhagenu, radio je kao konsultant za različite konsultantske agencije prije nego što je postao samozaposlen 2001. godine.

"Imao sam mnogo iskustava tokom prve godine na tržištu rada kao konsultant, kada sam radio za nekoliko uzbudljivih kompanija. Na kraju mi je postalo jasno da mi nešto nedostaje u svakodnevnom životu. Nedostajala mi je prilika da pratim svoje projekte i donesem prednosti kompaniji", kaže Michael.

To ga je navelo da se prijavi za rad u JYSKu 2007. godine. Pored kratkog vremena rada u KMDu i Itelligenceu, od tada je ovdje. U JYSKu je dobio vlasništvo koje mu je nedostajalo godinama ranije.

KARIJERA Michaela Sørensena

Posao:

  • 2016- : JYSK
  • 2014-2016: Itelligence Nordic
  • 2009-2014: KMD
  • 2007-2009: JYSK
  • 2003-2006: WM-data
  • 2001-2007: AppsVision aplikacije (vlasnik)
  • 1998-2000: Consit Gruppen
  • 1996-1998: Deloitte Consulting
  • 1994-1996: VUE-centret

Obrazovanje:

  • 1991-1999: Poslovna škola u Kopenhagenu

"Za mene je važno imati priliku da vidim rezultate svog rada. Iskustvo koje obično ne dobijate kao konsultant. Ovdje u JYSKu vidim kako se moj rad svakodnevno koristi i donosi prednosti kompaniji. Stvarno mi pruža osjećaj ponosa. Ponos koji donosim sa mnom na posao svakodnevno", kaže Michael.

Velike investicije u IT

Proteklih nekoliko godina, Michael se uvjerio da se JYSK razvija u kompaniju gdje je IT stekla važniju ulogu nego ranije.

"Danas je JYSK potpuno drugačija kompanija nego u 2007. U to vrijeme, IT je bilo neophodno zlo za prodaju proizvoda. Danas je to važan dio svakodnevnog života na JYSKu. Pomaže u predviđanju budućnosti, pružanju boljih iskustava kupcima i pružanju osnove za dobro poslovanje", kaže Michael.

Ogroman fokus na IT u JYSKu je takođe rezultirao velikim investicijama u najnovije IT sisteme.

"Trenutno, JYSK je upravo započeo rad na našoj novoj platformi Unified Commerce, koja je najnovija tehnologija. JYSK ulaže velike sume novca u platformu, a to samo naglašava da IT ima centralnu ulogu za cijelu kompaniju danas. To čini moj rad uzbudljivijim i izazovnijim", kaže Michael.

Rumunija
Michael smatra da je važno vidjeti kako njegov rad donosi prednosti JYSKu.

Fokus na ravnotežu između radnog i privatnog života

Michael uživa svako jutro kada prođe kroz vrata JYSKovog glavnog ureda u Brabrandu u Danskoj i kaže dobro jutro svojim kolegama. Te kolege su važan dio cjelokupne kulture kompanije koja je Michaelu nedostajala ranije u njegovoj karijeri.

"U JYSKu postoji spremnost da pomognemo jedni drugima u našem radu kako bismo osigurali najbolji okvir za JYSK. To je ključna tačka u radu u velikoj kompaniji, gdje svi zajedno radimo ka zajedničkom cilju. Kao konsultant, vaš rad je često anonimniji, jer provodite samo kratko vrijeme u kompaniji, gdje riješite zadatak i napuštate kompaniju", kaže Michael.

Michael takođe ima veći fokus na ravnotežu između radnog i privatnog života u JYSKu u poređenju sa njegovim poslom kao konsultant.

"Možete biti sigurni da niko u JYSKu ne zahtjeva da radite 50 sati sedmično. Pomaže vam da imate određeno slobodno vrijeme koje vjerovatno ne biste imali kao konsultant. Kao konsultant, postojalo je očekivanje da ste uvijek dostupni klijentima", kaže Michael.

Danas je Michael uvjeren da je našao svoje pravo mjesto u JYSKu.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office