Skip to main content

Kaare želi da osvoji medalje u Parizu

Datum: 29/01/2024

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Sustainability

Prevod: www.languagewire.com

Kaare dobija legat Bring Dedication, a uručuje ga Kris Brunsborg
Kaare Momme Nielsen dobija JYSKovu stipendiju Bring Dedication, a uručuje mu je Kris Brunsborg, supruga osnivača Larsa Larsena.

Sedam meseci pre Paraolimpijskih igara u Parizu, GOJYSK je razgovarao sa jednim od mnogih parasportista koje JYSK sponzoriše. Uprkos njegovoj ulozi potcenjenog takmičara, Kaare Momme Nielsen, danski ragbista u invalidskim kolicima, ima cilj da osvoji medalju.

Mnogo rezultata, teških sukoba i prevrnutih invalidskih kolica.

Ragbi u invalidskim kolicima je jedan od najaktivnijih sportova u paraolimpijskom programu, a Kaare Momme Nielsen i ostatak danske nacionalne ragbi reprezentacije u invalidskim kolicima koji su se već kvalifikovali već se uveliko pripremaju za Paraolimpijske igre u Parizu.

Pored individualnih i klupskih treninga, predviđeni su i mesečni susreti sa reprezentacijom na kojima se nude trening kampovi ili turniri u inostranstvu.

„Mislim da smo u uzlaznom trendu od Evropskog prvenstva. Ne idemo u Pariz da bismo uživali u odličnoj hrani, već se nadamo da ćemo kući poneti nekoliko medalja. Možda smo potcenjeni takmičari, ali mislim da možemo svakog da pobedimo“, kaže Kaare.

JYSK i parasport

JYSK je glavni sponzor parasportskih udruženja u Danskoj, Finskoj, Norveškoj i Rumuniji, a takođe podržava nacionalne paraolimpijske komitete u Češkoj, Slovačkoj i Švedskoj. JYSK je glavni sponzor u Danskoj od 1989. godine.

Želi da bude najbolji

Ragbista Kaare Momme U ragbiju u invalidskim kolicima, svaki igrač se ocenjuje između 0,5 i 3,5 poena – 0,5 za igrača sa najtežim invaliditetom i 3,5 za igrača sa najmanjim invaliditetom. Svaka ekipa ima po četiri igrača na terenu i zajedno ta četiri igrača ne bi trebalo da imaju više od 8 poena.

Kaare je igrač sa 1,5 poena i njegov takmičarski gen ga je naveo na to da postavi ambiciozan cilj. Želi da bude najbolji igrač sa 1,5 poena.

„Verovatno nas je četvoro na svetu koji se borimo za ovo i svako od nas je dobar u različitim stvarima. Relativno dobro bacam, dok drugi imaju bolje ubrzanje. Nadam se da ću na Paraolimpijskim igrama pokazati da sam najbolji“, kaže Kaare.

 

Prve „prave“ Paraolimpijske igre

Kaare Momme Nielsen

Kaare je zadobio povrede 2010. godine kada je na njega pao stalak za čamce, što je rezultiralo trajnom povredom vrata.

Njegovo prvo učešće na Paraolimpijskim igrama bilo je u Tokiju 2021. godine, ali zbog koronavirusa i ograničenja gledalaca, kao i opšte mobilnosti u gradu, Kaare se sada raduje punom iskustvu u Parizu.

„Radujem se osećaju da sam deo Paraolimpijskih igara i zaista bih voleo da budem tamo na ceremoniji otvaranja. Ali najvažnija stvar je učinak, a onda je iskustvo na drugom mestu“, kaže Kaare.

U jesen, JYSK je snimio međunarodni video sa parasportistima iz nekoliko zemalja, u kojem se pojavio i Kaare.

Latest news

JYSK Škola spavanja

Kako je JYSK uspavao medije u Srbiji?

15/02/2024 - Povodom novog izdanja JYSK Škole spavanja, foto studio u Beogradu nakratko je postao mesto gde se sanjaju najslađi snovi. Kako bi se iz prve ruke uverili u važnost kvalitetnog sna i testiranja proizvoda za spavanje, JYSK je predstavnike medija iznenadio personalizovanim krevetima i uputio ih na power nap koji će dugo pamtiti.

Team Metz

JYSK Francuska otvara novu prodavnicu i sedište

15/02/2024 - JYSK Francuska otvorio je potpuno novu prodavnicu i preselio se u novo sedište u Mecu.

Aleksandra Knežević

JYSK ima najbolji Home & Office Online Store u Srbiji

13/02/2024 - Zahvaljujući inovativnosti i funkcionalnosti svoje online platforme, JYSK je na HotSpot eCommerce Awardsu, osvojio prestižnu nagradu za najbolji Home & Office Online Store u Srbiji.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office