Skip to main content

Kaare želi osvojiti medalje u Parizu

Datum: 29/01/2024

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Sustainability

Prevod: www.languagewire.com

Kaare prima legat Bring Dedication (Donesite posvećenost) od Kris Brunsborg
Kaare Momme Nielsen prima JYSKovu stipendiju Bring Dedication od Kris Brunsborg, supruge osnivača Larsa Larsena.

Sedam mjeseci prije Paraolimpijskih igara u Parizu, portal GOJYSK je razgovarao s jednim od mnogih parasportaša kojima je JYSK sponzor. Unatoč tome što je autsajder, danski igrač ragbija u invalidskim kolicima Kaare Momme Nielsen ima ambiciju osvojiti medalju.

Mnogo pogodaka, teških sudara i prevrnutih invalidskih kolica.

Ragbi u invalidskim kolicima je jedan od sportova s najviše akcije u paraolimpijskom programu, a pripreme za Paraolimpijadu u Parizu su u punom zamahu za Kaarea Mommea Nielsena i ostatak danskog nacionalnog ragbi tima u invalidskim kolicima, koji su se već kvalificirali.

Pored individualnog i klupskog treninga, planirana su mjesečna okupljanja s nacionalnim timom, koja nude ili kampove za trening ili turnire u inostranstvu.

"Mislim da smo na uzlaznoj putanji od evropskih prvenstava. Ne idemo u Pariz da bismo uživali u odličnoj hrani već se nadamo da ćemo kući donijeti poneku medalju. Možda smo autsajderi, ali smatram da možemo pobijediti svakoga", kaže Kaare.

JYSK i parasport

JYSK je postao i glavni sponzor parasportskih udruženja u Danskoj, Finskoj, Norveškoj i Rumuniji istovremeno podržavajući i nacionalne paraolimpijske odbore u Češkoj Republici, Slovačkoj i Švedskoj. U Danskoj je JYSK glavni sponzor od 1989.

Želi biti najbolji na svijetu

Ragbi igrač Kaare Momme želi biti najbolji na svijetu U ragbiju u invalidskim kolicima svaki igrač dobiva između 0,5 i 3,5 bodova – 0,5 za onog s najtežim invaliditetom, a 3,5 za onog s najmanje teškim. Svaki tim ima istovremeno četiri igrača na terenu, a četiri igrača zajedno ne smiju imati više od 8 bodova.

Kaare je igrač s 1,5 bodova i njegov takmičarski gen ga je doveo do toga da postavi ambiciozan cilj. On želi biti najbolji igrač s 1,5 bodova na svijetu.

"Vjerovatno nas je četvero na svijetu koji se za to borimo, a svi smo dobri u nečem drugom. Ja relativno dobro bacam dok drugi imaju bolje ubrzanje. Nadam se da ću na paraolimpijadi moći pokazati da sam najbolji", kaže Kaare.

 

Prva "prava" paraolimpijada

Kaare Momme Nielsen

Na Kaarea je 2010. pao nosač za brodove, što je dovelo do trajne ozljede vrata.

Njegovo prvo učešće na paraolimpijadi je bilo u Tokiju 2021., ali zbog koronavirusa i restrikcija za gledaoce i općenito mobilnost u gradu, Kaare se sada raduje potpunom iskustvu u Parizu.

"Radujem se osjećaju da sam dio paraolimpijade i zaista želim biti na ceremoniji otvaranja. Ali najvažnije je igrati, a zatim iskustvo dolazi na drugom mjestu", kaže Kaare.

U jesen je JYSK napravio međunarodni video s parasportašima iz nekoliko zemalja u kojem se pojavio i Kaare.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office