Skip to main content
JYSK mattress studio

JYSK Srbija ostvario novi rekord

Датум: 30/11/2021

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Категорија: Attractive Stores , Sales Growth , Strategy

Ključni rezultati za JYSK Srbija:

  • Promet: 6.792.787.700 DIN

  • Rast prometa: 22,3 odsto

  • EBIT rezultat: 1.223.891.700 DIN

  • Rast EBIT-a: 65 odsto

Sa EBIT rezultatom od preko 1,2 milijarde DIN  u finansijskoj godini 2020/21, JYSK je još jednom ostvario istorijski visok rezultat.

Sa EBIT rezultatom od gotovo 1,2 milijarde DIN u finansijskoj godini 2020/21, JYSK je još jednom ostvario istorijski visok rezultat.

Iako je 2020./21. za JYSK donela mnoge nove izazove, kompanija je još jednom uspela da iskoristi sinergiju fizičkih prodavnica i jakih digitalnih platformi kako bi postavila nove rekorde sa prometom od 6.792.787.700 DIN i EBIT-om od 1.223.891.700 DIN.

Tako je promet povećan za 22 odsto, dok je EBIT rezultat bio za 65 odsto veći u odnosu na 2019./20., koja je takođe za JYSK bila rekordna godina.

"Izuzetno sam zadovoljna postignutim rezultatima. Za JYSK, kao i za druge kompanije, ovo je bila veoma izazovna godina. Zbog toga svi naši radnici treba da budu ponosni na ostvareni rezultat.” kaže Country menadžer JYSKa za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju, Vesna Kukić Lončarić.

 

Jan Bøgh
"Svi zaposleni treba da budu ponosni na uspeh” kaže Predsednik uprave JYSKa, Jan Bøgh.

VELIKA RAZLIKA IZMEĐU TRŽIŠTA

Globalno gledajući, na nivou svih zemalja u kojima JYSK posluje, pandemija je imala različit uticaj od tržišta do tržišta, što se jasno vidi po ostvarenim rezultatima.

“Jedno od JYSKovih najvećih tržišta na globalnom nivou je Nemačka koja je sa svojih 1.000 prodavnica bila najduže pod jakim restrikcijama. Promet u Nemačkoj nije dosegnuo nivo prošlogodišnjeg, ali zato sa druge strane značajno smo povećali promete u Skandinaviji, Engleskoj, Srbiji i nizu zemalja istočne i srednje Evrope. Takav je rezultat više nego nadoknadio pad prometa u Nemačkoj i na globalnom nivou omogućio da završimo godinu sa EBIT rezultatom od 4,5 milijarde DKK”, kaže Jan Bøgh, Predsednik uprave JYSKa.

NOVI IZAZOVI

Prema Jan Bøghu, Predsedniku uprave JYSKa, to znači da neka tržišta imaju ogroman potencijal za rast u tekućoj finansijskoj godini, dok druge države moraju da budu spremne na činjenicu da će možda biti teže ostvariti promet iz 2020./21.

“Nema sumnje da nam je na većini tržišta išla na ruku činjenica da su se kupci generalno fokusirali na svoje domove i trošili više novca na njihovo uređenje, koji bi inače bio potrošen na npr. putovanja. To takođe znači da se na nekim tržištima susrećemo sa takozvanom kupovinom unapred, gde su kupci kupili nameštaj pre planiranog. Takvi kupci ove godine verovatno više neće kupiti novi baštenski nameštaj ili novi krevet”, kaže Jan Bøgh i nastavlja: „Sa druge strane, postoje i tržišta na kojima smo, zbog zatvorenih prodavnica, u prošloj finansijskoj godini prodali manje, što znači da imamo dobru polaznu tačku za povećanje prometa u tekućoj.“

JYSK productsPLAN INVESTICIJA

U narednim godinama JYSK planira svoju dalju ekspanziju, a uz otvaranja novih prodavnica, velik je fokus i na preuređenju postojećih.

“Vidimo da naš novi koncept prodavnica privlači sve više kupaca. Zbog toga planiramo da ubrzamo tempo ulaganja u preuređenja, kako bismo svim našim kupcima pružili jednako inspirativan doživljaj kupovine. Plan je na nivou JYSKa preurediti sve postojeće prodavnice do 01.09. 2024. godine. Najvećim izazovom do sada pokazala se nabava potrebne opreme, kako za obnovu postojećih tako i za otvaranja novih prodavnica. To je posledica globalnih izazova nedostatka sirovina i logističkih kapaciteta. Međutim, očekujemo da će se i to stabilizovati u narednim godinama”, kaže Vesna Kukić Lončarić.

 

PROČITAJTE annual report FY21 OVDE:

Annual Report FY21
Klikni ovde za Annual report FY21.

    Latest news

    Aleš Kisý

    Moja šesta Paraolimpijada

    27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

    Marlene and Marco ready for the DMT program.

    JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

    19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

    Two sustainability initiatives from JYSK

    JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

    08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

    Komentariši

    Ne zaboravi pravila ponašanja :)

    About JYSK

    Careers

    JYSK Head Office