Skip to main content

Globalni ciljevi su novi okvir za JYSKovo održivo poslovanje

Датум: 20/01/2020

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Категорија: Sustainability

JYSK je odlučio da uvede UN globalne ciljeve održivog razvoja kao opšte smernice poslovanja u vezi sa održivošću.

Globalni ciljevi
UN ciljevi održivog razvoja se sastoje od 17 ambicioznih ciljeva za održivi razvoj do 2030.

Rad na održivosti i preuzimanju odgovornosti nisu novost za JYSK kao kompaniju. To je bilo suštinski važno za JYSK tokom mnogo godina, tako da smo radili sa brojnim NVO (nevladinim organizacijama) da bismo obezbedili neprekidan razvoj u pravcu održivosti.

Činjenice o UN ciljevima održivog razvoja

  • UN ciljevi održivog razvoja se sastoje od 17 ambicioznih ciljeva za održivi razvoj do 2030.
  • Svetski lideri su se 2015. godine saglasili u vezi sa ovih 17 ciljeva.  
  • Pročitajte više o ovih 17 ciljeva ovde.

JYSK je obavio proveru 17 UN globalnih ciljeva da bismo bili sigurni da su naši glavi napori u okviru održivosti usmereni na oblasti u kojima kao kompanija imamo najveći uticaj.

„UN globalni ciljevi nude zajednički referentni okvir za naše napore što nam omogućava da sarađujemo u organizacijama i preko granica na istom jeziku. Globalni ciljevi takođe inspirišu na dalji razvoj u oblastima u kojima mi, kao kompanija, imamo najveći uticaj na promene“, kaže Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director (direktor komunikacija i društveno odgovornog poslovanja) u JYSKu.

Više održivih proizvoda

Rad sa UN globalnim ciljevima je doveo do brojnih specifičnih projekata na koje će se JYSK fokusirati u narednom periodu. Između ostalog, JYSK će se fokusirati na uvođenje u asortiman održivijih proizvoda.

Scandinavian Sense
Kolekcija Scandinavian Sense se sastoji od proizvoda kućnog tekstila napravljenog od 100% GOTS certifikovanog organskog pamuka. Na primer, posteljina ADA na slici.

Tokom 2019. godine, JYSK je, na primer, uveo tekstil od 100% GOTS certifikovanog organskog pamuka za spavaću sobu i kupatilo u kolekciji Scandinavian Sense, u svim zemljama u okviru JYSK Nordic, u to vreme

„Sve više doživljavamo da je održivost važna našim kupcima. Započeli smo i nastavićemo da uvodimo dodatne proizvode napravljene od recikliranih materijala. Radimo i na tome da obezbedimo održivo snabdevanje sirovinama koje se koriste u našim proizvodima. Posebno se fokusiramo na održivu proizvodnju pamuka i radimo na stalnom povećanju upotrebe drveta sa oznakom FSC u našem asortimanu“, kaže Peter Andsager, Executive Vice President Purchasing (izvršni potpredsednik za nabavku) u JYSKu.

Mnogi definisani projekti se zasnivaju na ispunjavanju UN globalnih ciljeva koji su već pokrenuti. Razvoj u održivom pravcu je stalni proces koji će se nastaviti u narednim godinama.

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office