Skip to main content
Suradnja dvaju JYSK West Balkan odjela - Customer Service i Retail

Zajedničkim snagama za najbolje korisničko iskustvo – kako izgleda saradnja dva JYSK West Balkan odjeljenja

Datum: 29/06/2023

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: Careers & HR , Customer Service , People

Customer Service igra veliku ulogu u odnosu sa kupcima, a ljubaznost, brze reakcije i poznavanje svih JYSK procesa neizostavne su vještine svih zaposlenih u ovom odjeljenju, koje se svakodnevno trudi da kupcima pruži najbolje korisničko iskustvo.

Specifičnost JYSK odjela za korisničku podršku je u tome što svi zaposleni imaju širok spektar znanja, tako da kupcima mogu dati savjete i pomoći u najrazličitijim oblastima – od tehničke podrške, prodaje i raznih mogućnosti dostave do reklamacija za fizička i pravna lica. .

I U NAJZAHTJEVIJEM PERIODU KUPAC NA PRVOM MJESTU

Kao i u drugim odjeljenjima, JYSK West Balkan Customer Service kroz godinu bilježi nekoliko intenzivnijih perioda, kada broj zaposlenih nije dovoljan kako bi mogla da nastavi da se pruža vrhunska usluga na koju su kupci navikli. Kako bi u svakom trenutku kupcima mogli osigurati najbolju podršku, Marina Ivić, Customer Service Managerica za JYSK Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju, došla je na ideju da pomoć potraže od drugog odjeljenja i to od kolega koji najbolje poznaju različite želje kupaca sa kojima svakodnevno rade - Retail odjeljenja.

Proces od ideje do realizacije nije trajao dugo, a rezultirao je lijepom saradnjom dva odjeljenja, zadovoljnim zaposlenima i još zadovoljnijim kupcima.

Kad smo razmišljali o rješenju za peek periode, sjetila sam se kolega iz Retaila i pomislila – gdje pronaći bolju osobu za ovo nego u prodavnici. Kolege u Retailu su odlični prodavači i osobe koje poznaju više od 50% sistema i procesa koje mi u Customer Serviceu svakodnevno koristimo.“, rekla je Marina.

Sa ciljem pružanja što kvalitetnije usluge, objavili su interni oglas na MYJYSKu i krenuli u potragu za novim kolegama.

Marina Ivic
Marina Ivić. Customer Service Managerica za JYSK Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju

„Potrudili smo se da kreiramo zanimljiv oglas, koji će na najbolji način dočarati naš tim i našu svakodnevicu u Customer Serviceu i koji će podstaknuti kolege iz prodavnica da nam se pridruže. U saradnji sa HR-om, organizovali smo razgovore i na kraju smo se odlučili za troje odličnih kolega. Naravno, tu su važnu ulogu odigrali i njihovi Store Manageri koji su nam izašli u susret.“

Kako bi se Store Manageri i kolege u prodavnicama na vrijeme mogli organizovati, Customer Service im uvijek unaprijed najavljuje periode kad će njihovu podrška biti potrebna. Početni trening kolega koji u Customer Service dolaze iz prodavnica traje nešto kraće nego inače, baš zbog toga što već poznaju JYSK praksu i veliki dio svih procesa, što značajno ubrzava prilagođavanje na novo radno mjesto i stjecanje vještina neophodnih za rad u novom odjeljenju.

Bruno Jarabek je Sales Assistant JYSK prodavnice Osijek Jug, a posljednjih nekoliko mjeseci je dio Customer Service odjeljenja, gdje pomaže kupcima iz Hrvatske.

„Cijelo iskustvo rada u Customer Serviceu je zapravo ispalo puno bolje nego što sam očekivao, pogotovo što se tiče našeg tima. Svi se međusobno podržavamo i motivišemo jedni druge. Baš kao velika porodica. Iako imam prethodno znanje o asortimanu, proizvodima i procesima, postoji jako puno specifičnih situacija i sistema zbog kojih i dalje učim.“

Bruno Jarabek
Bruno Jarabek, Sales Assistant

Bruno će u odjeljenju raditi do septembra, a vjeruje da u ovom poslu uvijek ima prostora za učenje:

„Imao sam odličnog mentora, ali neke stvari se jednostavno ne mogu učiti samo u teoriji. Naravno da sam trebao da se upoznam sa načinima na koji rješavamo određene probleme, ali sve se to zapravo uči kroz stvarne situacije, kada odjednom treba da riješite nekoliko stavki. Još uvijek učim i vjerujem da će mi trebati još neko vrijeme da sve pohvatam.“

Tamara Omerzel
Tamara Omerzel, Sales Assistant

Tamaru Omerzel, koja radi kao Sales Assistant JYSK prodavnice Velenje u Sloveniji, takođe su iznenadili različiti procesi i programi u kojima Customer Service odjeljenje svakodnevno radi.

„Uvijek sam mislilila da je rad u Customer Serviceu jednostavan, ali sam ubrzo shvatila da to baš i nije tako. Iako posao može biti zahtjevan, osjećam se odlično kao član tima i uživam u svom poslu. Svaki dan donosi nam nova iskustva i nikad nije dosadno. Zahvalna sam na prilici da se okušam u ovom poslu, steknem puno novih vještina i radim sa odličnim kolegama.“, rekla je Tamara.

 

 

 

 

 

 

Korisnička podrška
Melita Milović, Bruno Jarabek i Tamara Omerzel

Melita Milović u JYSKu radi nepune dvije godine kao Sales Assistant prodavnice u Somboru u Srbiji, a prepoznata je kao talent, nakon čega su joj se otvorile brojne mogućnosti. Posljednja četiri mjeseca je dio Customer Servicea, gdje je podrška kupcima iz Srbije i jako je sretna što se pridružila ovom odjeljenju.

„Kad sam se prijavila na oglas, nisam imala nikakva očekivanja. Kao osoba koja je radila u prodavnici, nisam bila upoznata sa svim šta Customer Service odjeljenje radi te obimom posla koji obavlja. Danas mogu reći da sam puno naučila i sretna sam što sam postala dio ovog tima. Svi se međusobno podržavamo i to mi stvarno puno znači. U manje od dvije godine, u JYSKu su mi se otvorile prilike za brojna nova iskustva, a trenutno sam jako sretna kao dio Customer Service tima.“

 

 

 

 

 

JYSK VRIJEDNOSTI U NAJBOLJEM OBLIKU

Marina vjeruje da će se ovako uspješna saradnja nastaviti i da kolege koji su došli u Customer Service mogu postati najbolji JYSK ambasadori. Cilj je raditi kao jedno, razvijati ljude i pobrinuti se da i oni i kupci budu zadovoljni.

„Treba da gledamo u istom smjeru, a to je pružanje kvalitetne usluge našim kupcima. Kolege koji su u Customer Service došli iz prodavnica najbolje znaju šta je sve moguće uraditi u prodavnici, što je odličan temelj za rad sa kupcima kojima svakodnevno treba naša pomoć. Treba da nastavimo da njegujemo dobre odnose i da uvijek budemo podrška našim zaposlenima kako bismo bili konkurentniji na tržištu, imali najbolje JYSK ambasadore i na kraju svega zadovoljne kupce.“, rekla je Marina.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office