Skip to main content

Novosti od našeg direktora: Dobro došli nazad

Datum: 21/05/2020

Author: ,

Kategorija: People , Strategy

Jan Bøgh
Jan Bøgh, CEO & President JYSK (izvršni direktor i predsjednik JYSKa)

Drage kolegice i kolege,

Najprije ću poželjeti srdačnu dobrodošlicu svima koji su imali neplanski prekid rada zbog korona virusa i zatvaranja mnogih prodavnica.

Veoma sam sretan što je većina prodavnica sad ponovo otvorena i što možemo ponovo dočekati kupce u prodavnicama i pružiti im sjajno iskustvo.

Ali, također je važno napomenuti da je došlo do velikih promjena. Naše ponašanje u prodavnici se promijenilo, kako u pogledu kolega tako i u pogledu kupaca. Moramo održavati razmak i rukovanje više nije pristojno, što mi uvijek teško pada prilikom upoznavanja novih JYSKovih kolega ili partnera.

U nekim državama također morate nositi maske ili rukavice, a napravili smo i fizičke promjene u svim prodavnicama da zaštitimo kupce i zaposlenike.

Na to se teško naviknuti, ali, nasreću, to je sve.

JYSK će se oporaviti

Za druge je situacija puno gora.

Ono što je počelo kao medicinski problem, brzo se pretvorilo u svjetsku finansijsku krizu, a brojne prodavnice, kafići, restorani i drugi poslovni objekti su se morali zatvoriti i mnogi se neće ponovo otvoriti.

To utječe na sve nas i ne znamo kad će se naša ekonomija vratiti u normalu.

Međutim, ne sumnjam da će se JYSK brzo oporaviti.

Gdje god smo ponovo otvorili prodavnice, imali smo visoku kvotu prodaje i očito ste vi i vaša usluga nedostajali našim kupcima.

Nastavak rasta

Zato sam vrlo sretan što je JYSK odlučio privremeno poslati kući zaposlenike tokom provođenja mjera izolacije umjesto masovnog davanja otkaza, što je nažalost bio slučaj u brojnim drugim kompanijama.

To je zato što vjerujemo da ćete nam svi vi biti potrebni u širenju JYSKa nakon povratka u normalu.

Upravni tim nije doživio ništa što smanjuje našu vjeru u JYSKovu sposobnost za dugoročno ostvarenje rasta i uspjeha.

Baš suprotno, upravo je kriza vrijeme kad jake kompanije rastu, a zahvaljujući našim jakim vrijednostima i zalaganju svih vas, dokazali smo da smo u teškim vremenima među najboljima.

Dobro došli nazad.

Srdačno,
Jan Bøgh
CEO & President (izvršni direktor i predsjednik) JYSKa

Latest news

Jan Bøgh

Novosti od našeg direktora: Dobro došli nazad

21/05/2020 - Jan Bøgh srdačno dočekuje kolege koji su imali neplanski prekid rada zbog korona virusa i zatvaranja mnogih prodavnica.

Charlotta Lindborg

Charlotta istražuje nove mogućnosti u Njemačkoj

18/05/2020 - Nakon šest godina kao HR Manager (menadžer ljudskih resursa) za JYSK Švedska, Charlotta Lindborg je preuzela novu ulogu unutar JYSKa kao Head of HR (šefica odjela za ljuske resurse) za DÄNISCHES BETTENLAGER u Njemačkoj.

ESS 2020

Veliko zadovoljstvo zaposlenika u JYSKu

14/05/2020 - Tokom januara 2020. provedena je anketa za zaposlenike u 20 različitih država na temu zadovoljstva rada u JYSKu. Rezultat je svrstao JYSK među najbolje ocijenjene kompanije u pogledu zadovoljstva zaposlenika.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office