Skip to main content

Novosti od našeg CEO-a (izvršnog direktora) o situaciji u vezi s Korona virusom

Datum: 20/03/2020

Author: ,

Kategorija: People

Izvršni direktor JYSKa Jan BøghDrage kolegice i kolege,

U zadnjih nekoliko sedmica u Evropi smo doživjeli što niko od nas još nije vidio i što stvara ogromne probleme u vezi s poslovanjem općenito, JYSKu i naravno svima nama kao pojedincima.

Došlo je do velikog broja žrtava i mnogi su izgubili svoje voljene.

Osim toga, lokalne vlade su zatvorile većinu naših prodavnica i vidimo da su građani širom svijeta potaknuti ili čak primorani na to da ostanu kod kuće da bi se smanjilo širenje Korona virusa.

Potpuno mi je jasno da to za vas sve predstavlja veliki problem, kako poslovno tako i privatno, jer se morate pobrinuti o sebi i svojoj porodici.

Također razumijem da su vam vaši najbliži u trenutnoj situaciji naravno najvažniji.

JYSKove vrijednosti pod testom

Međutim, JYSKu je također potrebno da oni od vas koji još uvijek smiju dolaziti na posao ostanu pribrani.

JYSK je velika i finansijski stabilna kompanija, ali to ne znači da trenutno stanje na nas ne utječe.

S obzirom na to da je većina prodavnica zatvorena uz zadržanje većine troškova, nalazimo se u teškoj situaciji.

Zato je sad važnije nego ikad da se pridržavamo JYSKovih vrijednosti: Trgovac, kolega i korporativni duh.

Moramo biti pametni i postupati kao trgovci. Moramo smanjivati troškove u područjima u kojima je to moguće i moramo se pobrinuti za to da nastavimo ostvarivati prodaju, bilo to putem interneta ili u prodavnicama koje su još uvijek otvorene. To dugujemo JYSKu i jedni drugima, ali također našim vladama i sugrađanima, koji u većini zemalja pružaju podršku privatnim firmama.

Također moramo biti dobre kolege. Moramo se držati podalje od ostalih u našim prodavnicama, distribucijskim centrima i kancelarijama. Moramo redovno prati i čistiti ruke i moramo podsjećati svoje kupce na to da i sami to trebaju raditi. Ali također moramo imati na umu da nismo svi izloženi jednakoj opasnosti u slučaju zaraze Korona virusom. Moramo ulagati dodatne napore da bismo zaštitili one u JYSKu koji bi, ako se zaraze, zbog dobi ili druge bolesti bili u još većoj opasnosti. Biti sjajan kolega podrazumijeva i to.

Osim toga, moramo imati na umu naš korporativni duh. Svi smo u istom brodu i uprkos teškoj situaciji, vrlo je ohrabrujuće uvidjeti da smo zajedno uspjeli održati pozitivan duh i da svakodnevno dajemo sve od sebe. To puno cijenimo i trebamo da bismo iz ove situacije izašli kao jaka kompanija.

Obećavam svakome od vas da svi članovi uprave kao i ja ulažu velike napore i da će dati sve od sebe da bi osigurali da JYSK što bolje prevlada ovu krizu.

Bit će potrebno donijeti teške odluke i morat ćemo naporno raditi. Ali sam siguran i da ćemo iz ovoga izaći još jači. I iz tog razloga nastojimo zadržati postojeće planove širenja i reorganizacije. Kada prebrodimo ovu krizu, moramo biti u dobrom stanju i spremni za nastavak uspješnog poslovanja JYSKa.

Svako dobro.

Srdačno,

Jan Bøgh
CEO & President (izvršni direktor i predsjednik) JYSKa

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office