Skip to main content

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Hvala vam što ste učestvovali u ESS-u

Datum: 11/02/2024

Author: ,

Kategorija: People

Prevod: www.languagewire.com

CEO vam zahvaljuje.
Rami Jensen, President & CEO JYSKa.

Drage kolegice i kolege, 

Prije svega, mnogo vam hvala za učešće u našoj anketi ispitivanja zadovoljstva zaposlenih (Employee Satisfaction Survey/ESS). 

97% vas je iskoristilo svoje pravo i dužnost da da svoje mišljenje i iako još nemamo rezultate, vodit ćemo se vašim mišljenjem u tome šta radimo dobro, a šta možemo još bolje. U narednim mjesecima ćemo vas obavještavati o rezultatima i radnjama koje ćemo poduzeti.  

Širenje se nastavlja 

Što se tiče našeg poslovanja, prošli smo polovinu FG24 i iako smo imali težak početak godine, naša prodaja ide po planu s januarom koji je naš najbolji mjesec zajedno s novembrom. Vidimo i povećanje broja kupaca koji kupuju u našim prodavnicama i prodaja naših madraca ide zaista dobro. Sjajno je vidjeti kako vaši napori u prodavnicama i DC-ima tako brzo donose rezultate.  

Naš put širenja se nastavlja. Odabrali smo Maroko za našu sljedeću zemlju i planiramo otvoriti naše prve prodavnice u proljeće 2025. Novi državni direktor (Country Director) za Maroko bit će Igor Raić. Velike čestitke Igoru na ovoj novoj prilici.   

Također smo u decembru otvorili našu treću prodavnicu u Turskoj i kada pogledamo broj kupaca koji su posjetili novu prodavnicu u prvoj sedmici, jasno možemo vidjeti da JYSK napreduje u zemlji. 

Naša područja fokusa 

Iako vidimo dobra poboljšanja u prodaji, suočavamo se i s nekim izazovima. I dalje vidimo da se kupci suzdržavaju od trošenja novca zato što su troškovi života i dalje visoki.   

Istovremeno, naši glavni konkurenti agresivnije komuniciraju percepciju cijena i tu bitku moramo dobiti. Jedno od naših oružja su naši artikli “SVAKI DAN NISKE CIJENE” na kojima radimo kako bi bili još više vidljivi našim kupcima. Također smo snizili dosta cijena kako bismo osigurali još više ODLIČNIH ponuda.  

A sada nešto lično 

Ovo je moja prva obavijest kao predsjednika i glavnog izvršnog direktora JYSKa. Bilo je vrlo inspirativno posjetiti prodavnice širom svijeta i upoznati toliko vas lično tokom terenskih posjeta i radujem se još mnogim posjetama u narednim mjesecima.  

Moj rukovodeći tim i ja smo veoma impresionirani vašim velikim radom i posvećenošću da JYSK bude odlično mjesto za rad i prvi izbor kupaca.  

Hvala vam! 

Srdačno, 

Rami Jensen  
President & CEO 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office