Skip to main content

Novi Powerline: JYSK vrši značajne promjene u prodavnicama

Datum:

Author: Martin Sodemann, Communications Consultant

Kategorija: Attractive Stores , Product Assortment , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Powerline
Ovo je bio novi izgled Powerline koji je testiran u Hrvatskoj.

Poboljšavamo Powerline kako bi našim kupcima bilo još lakše pronaći naše najpopularnije proizvode.   

Novi koncept i još snažniji. Powerline u našim JYSK prodavnicama je obnovljen i bit će drugačiji u budućnosti. Umjesto da se isključivo oslanja na ponude kampanja, imat će i neke od naših proizvoda “Svaki dan niska cijena”.   

Powerline se proteže sredinom prolaza kada uđete u JYSKovu prodavnicu, što ga čini idealnim mjestom za izlaganje nekih od naših najpopularnijih proizvoda.  

“Ranije smo u konceptu Powerline prednost davali proizvodima kampanje, ali kada bi se cijene vratile na uobičajene, oni više ne bi bili tako privlačni. S ovom promjenom će proizvodi u našem konceptu Powerline biti uvijek privlačni jer je većina njih dio našeg odabira Svaki dan niska cijena”, kaže Carsten Nørgreen Weinkouff, Executive Vice President of Retail Development, B2B and CSC.  

Zbog nestabilnosti tržišta i inflacije, unatoč njegovom nedavnom padu, mnogi trgovci su bili vrlo nasrtljivi u cijenama i plasiranju svojih proizvoda.   

JYSK je želio na to odgovoriti, ali na vlastiti JYSK način, i zato smo uveli testiranje novog koncepta u naše prodavnice u Hrvatskoj.   

“Naša vizija je da kupcima budemo prvi izbor. S novim planom Powerline vidimo značajan potencijal za privlačenje još više kupaca tako što ćemo istaknuti privlačne artikle po privlačnim cijenama u prodavnicama”, kaže Crystal Wu Qingxia Allerslev, Regional Head of Sales za JYSK u Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.  

Powerline

 

Više vremena za kupca  

Promjene su imale jasan utjecaj. Prodaja se povećala, a povratne informacije iz naših prodavnica u Hrvatskoj su bile pozitivne. Zato je JYSK odlučio da uvede promjenu u sve prodavnice.  

U većini prodavnica je već uveden novi Powerline, a mnogi kolege su već primijetili veliku razliku u odnosu na stari plan.   

Uz stalni izbor artikala u konceptu Powerline završeni su dani sedmičnih promjena radi promocija. To će osloboditi vrijeme za kupce.   

“Kada se zbroje ušteđeni sati u svakoj JYSKovoj prodavnici, rezultat su značajne uštede. To zaposlenicima omogućava da provedu više vremena u korisničkoj službi, što znači veći prodajni potencijal”, kaže Crystal.   

Latest news

Powerline

Novi Powerline: JYSK vrši značajne promjene u prodavnicama

- Poboljšavamo Powerline kako bi našim kupcima bilo još lakše pronaći naše najpopularnije proizvode.   

Customers

Nakon jedne godine i četiri prodavnice: Turska pokazuje ogroman potencijal

- JYSK je 4. maja 2024. proslavio jednu godinu u Turskoj. Sada, kad je otvorena četvrta prodavnica, vrijeme je za procjenu početka. 

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatni sprat i riječi dolaze u novu JYSK kuću (JYSK House)

- U sve prodavnice, distributivne centre i urede stiže novi važni element. 

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office